Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 414
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
Ох, момичета, при вас стягането на корема на какви интервали е?
За днес поне 6 пъти ми се стегна част от тумбака (ниско долу). Не боли изобщо. Просто не съм сигурна, че е нормално..и не знам дали да се тревожа...лежа при всяка възможност...пия диаспорал 300 и но шпа по 3х2т. от вчера на обяд...но засега сякаш усещам, че са по-леки, но не и изчезнали...

# 481
Може да се бъркам, но при контракциите не се ли стяга цялата матка (не само под пъпа)? Понякога като ми се стегне безболезнено коремът ниско долу си мисля, че е възможно да е бебето.

Ох, момичета, при вас стягането на корема на какви интервали е?
За днес поне 6 пъти ми се стегна част от тумбака (ниско долу). Не боли изобщо. Просто не съм сигурна, че е нормално..и не знам дали да се тревожа...лежа при всяка възможност...пия диаспорал 300 и но шпа по 3х2т. от вчера на обяд...но засега сякаш усещам, че са по-леки, но не и изчезнали...

# 482
С предишната брем. усещах още от 5м стягане и леки болки около пъпа в дясно само и малко по-надолу, мн пъти ми потвърдиха, че това са контракции. Като тръгнех да вървя повече най-вече ми се получаваха. Но не ми казаха да лежа и т.н., хем и шийката не беше мн ок, бях супер активна, много вървях и т.н.
Сега усещам болки на различни места, одеве в кръста ме прониза.

# 483
По принцип май, ако не е болезнено е нормално. Но ако имаш притеснения се обади на лекар. Тук можем да ти кажем много неща.
Аз съм по пълничка и съответно не съм сигурна стяга ли се корема или не. По прегледи не са ми казвали, че имам контракции. В легнало положение виждам бебето къде - като подутина, ама като съм права е сравнително мек корема ми.
Някоя от вас поръчала ли е вече мебели за бебето? Днес ми надаваха доста бебешки дрешки в торби. Не мисля все още да ги пера, но в същото време нямам търпение да ги подредя.
Също така гладите ли дрешките? Нямам сушилня, честно казано нямам и ютия. Та да знам с кое е най-добре да се запася.

# 484
Ами аз вчера говорих с АГ и каза, че стяганията се свързват главно с контракции. Ще направя пълен ден с диаспорал и но шпа, та се надявам да спрат.

Дрешки имам вече за цяла година. Кошара също ни дадоха.
Мисля да търся шишета, одеяла, помпа за кърма и др. като наближи октомври.

# 485
Ще гладя само първия път, но някои гладят с месеци. Въпрос на вкус.
Едно време са гладили за дезинфекция, сега перални и сушилни вдигат градус.
Гладя и за нас само като нещо е видимо измачкано, например ризи и т.н., зависи от материята.
Сушилнята, според мен е направо задължителна за бебе, защото изсъхват за 1-2 часа, не да ги чакаш зимата по няколко дни. Голямо е удобство. Моята се развали и трябва нова да купуваме.
Но и да нямаш.. на 1 сушилник и така, само че от сушилниците става влага и мухъл, пак зависи как е у вас. При нас е влажно и имаме влагоабсорбатор.

# 486
Аз се появявам с оплаквания 😞 тази сутрин се събудих с болки ниско долу и в дясно и при ставане едвам се изправям от болка. Отидохме до спешния център, прегледа ме гинеколог, с бебчо всичко е наред, пуснаха ми кръв и урина да проверим за инфекция и тям всимко е наред, за апендикс ме опипаха няма сигнал да е там проблемът, а и лефкоцитите ми са в норма. Когато си лежа положението е поносимо, дори не изпитвам болки на моменти, но опитам ли се да сменя позата или да се изправя ме прерязва жестоко и болката е почти постоянна. По обяд ме видя и моя док, той прегледа и измери всичко, потвърди, че няма повод за притеснение. Откъде обаче е тази болка ???? Съмненията са за “round ligament pain” не знам как да го преведа честно казано. Моя док има съмнения и за цистит, но пък аз нямам болки при уриниране. Направо съм отчаяна, изцяло съм на легло и всяко ставане до тоалетна ми коства нечовешки усилия и болки. Утре се разбрахме док да ме види отново. Ако не отшуми май ще се наложи да правим ЯМР 😞

# 487
Ух милата, да не е нещо от стомаха, в дясно около пъпа е края на дебелото черво. Апандесита също, но нали са те видяли, че е ок. Може да отидеш и на хирург профилактично.
Но шпа не облекчава ли?
Стискам палци да минава.

# 488
Ух милата, да не е нещо от стомаха, в дясно около пъпа е края на дебелото черво. Апандесита също, но нали са те видяли, че е ок. Може да отидеш и на хирург профилактично.
Но шпа не облекчава ли?
Стискам палци да минава.

Нищо не ме облекчава 😞 само да лежа😞 вече започвам да си въобразявам, че контракции имам. Моля се да изкарам нощта и утре все някак ще отида до док да ме види пак и да видим какво ще правим 😞

# 489
Може би ще разчитам на таткото относно гладенето първия месец...после може би няма да спазвам това "правило".

Jojo_45, стискам палци да е нещо дребно!
Лежи си при всяка възможност като се чувстваш добре така. Явно имаш нужда от почивка и тялото си го показва някак...Пиши утре след прегледа как е минало.😇

# 490
Ако наистина болките са/станат много силни, може и сега да отидеш в спешното. Ако те хоспитализират и венозно ти влеят но шпа, магнезий и т.н... Дано не се наложи.
😘

# 491
Jojo, дано ти размине скоро и да се намери причина. Може ли нещо от позицията на бебето да е или точно от разтягането на матката?

Контракциите са нормални, ако няма болка, имам ги от 14-15 г.с. 2x2 магнерот за 1-2 дни ме оправя.

На мен пък ми е супер чувствителна самата матка, не мога да понасям почти никакъв натиск в тази област. Има ли някой с подобно усещане? Не си спомням така да е било с първата бременност.

Също така бебето май пак си смени позицията и ме рита много ниско долу, съответно пак ми притиска мехура и ми се пишка. Но има и друго - според мен ме рита в шийката, защото имам едно усещане като боцкане във влагалището високо горе. Много е странно, дали се случва и при вас? Малко ме е страх, имам чувството че ще изпадне някой крак от там. Grinning

# 492
Жожо, да не ти притиска мехура? Или да си направила херния? Не знам дали това боли, всъщност. При запек знам, че също боли. Както и ако човек, задържа урина.

Дано скоро открият източника на болката и ти помогнат.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 22:57 от Фрида

# 493
Jojo, може бебето да притиска уретер. Особено вдясно се случва по-често. Аз имах подобен проблем с предишната бременност. Не се откри нищо нито при гинеколога, нито при уролога. Мина за 2-3 дни. Преди няколко дни също ме болеше, но значително по-малко. На ФМ казаха, че най-вероятно пак е уретера.

# 494
Момичета нямам проблем с запек в момента, почти всеки ден ходя до тоалетна, урина до днес нямам наблюдения да съм задържала, каквото си изпия си го изпишквам, но днес обаче не е така. Днес усещам, че ходя но много малко, но пък нямам болка при уриниране. Болките ми са на дъга по корема долу. Когато съм в покой си намирам позата, в който да не ме боли, но стана ли едва едва пристъпвам. Все си мисля, че е от въпросното разширяване, но утре ще обсъдим с док какво да правим. ММ иска да правим резонанс за да изключим всички варианти като херния и други подобни неща, но днес док каза да изчакаме засега. Тук няма но шпа и предписват лекарство, което съдържа парацетамол, та него ми дадоха да пия + днес ми го вкараха и венозно, но ефект няма. Пия магнезий също, малко вдигнахме дозата от днес. Благодаря ви за подкрепата и утре ще пиша какво е станало

Общи условия

Активация на акаунт