Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 493
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
Аз си мисля 56 да взема.
Минах преглед днес бебо е около 440 грама. Всичко било наред. Докторицата като млъкна и само гледа и нищо не казва и после ме пита защо така съм гледала уплашено.

# 361
Здравейте мами❤ Аз го карам полека тези дни, правя си списък за пазаруване и се включвам с питанка, какъв размер дрешки планувате да вземете 50 или направо 56?

56

# 362
Ще купя и 50, и 56 размер. Не очаквам снежинката да е голямо бебе.

Тази вечер много ми се ядеше омлет. Такова нещо не бях яла от няколко години. Направих си, хапнах в 18.30. После и домашно сладко ядох. Вечерта ни прихвана с мъжа ми да се разхождаме по брега, прибрах се и се затичах към тоалетната, припомних си повръщането. Последно в самолета беше. Уж мислех, че в 4-тия месец ще приключи. Тази бременност ме изненадва.

# 363
Здравейте, мами, Flowers Tulip

Включвам се с ъпдейт и въпрос. Бебчето е супер, шава мега мн, контракции според мен не съм имала, плацентата ми се вдигна, задна, всичко 6 и за 12 дни -14мм на шийката и сега е 23мм, днес ще ми поставят Арабин песар. Доста се притеснявам.
Някоя да е имала подобна ситуация или да е в такава? Предстоят ми 2 морета и се чудя дали ще имам възможност да отида, но ще питам лекарката ми и се надявам, че 3-4 часа път и лежане на плажа под чадър няма да навредят.

Стискайте ми палци Flowers Tulip

# 364
И нашият преглед мина вчера вече сме 517гр в 22г.с + 3 д.Плацентата вече се е вдигнала и АГ каза че всичко е наред и може да се възползваме за почивка на моренце.Още с покупки не съм започнала но мисля че е време вече малко по малко да почна с някои неща.(нямам нищо от предните 2 децата) всичко ще е е отначало с покупките.Какво ви е мнението за машините за преготвяне на адаптирано мляко.

# 365
Момичета,не желая да стресирам някого,но имате ли страхове,с които се борите?
Мен ме е страх от всичко.Ако си остана с превия плацента,ме е страх от кръвоизливи.Плаша се от преждевременно раждане,от това,че ще започна естествено раждане без да се осъзная и няма да има време за реакция и секцио.Това е нещо непознато за мен.Засега съм в перфектно състояние,но с напредването на месеците,проблемите настъпват(не при всеки,но при по-рискоеите бременности).Ако има как да спра времето,пък ако ще и 5 години да си стоя в 5-6 месец.Не смея да купя нищо още.Някак си ми е неспокойно,несигурно и нямам това желание,което имах първоначално.Буквално даже нощница и чехли нямам.Имам си моите,но не и нещо за болница евентуално.Преди да разбера за тромбофилията и плацентата,имах желание за ремонт,купуване,приготовления..А сега нищо

# 366
Лунатичка, отказали цигарите? Всеки може да преживее преждевременно раждане и т.н., но някои фактори доста допринасят за това.

# 367
Ans, май те изпуснах. Нали твоето бебче беше с малко носле? Според мен всичко ще е наред, добре сте се решили на второ мнение.

Аз ще купувам 52 размер, даже може би ще използвам каквото имам от дъщеря ми. Тя се роди малка и с тази плацента не вярвам и това да се роди и това прекалено голямо. Но ще преценим в движение.

Lunatuchka, мен също ме е страх постоянно, на периоди съм, ама не искам да изреждам всички милиони неща, от които ме е страх… а не ми е за първи път. Основно като имам непознати за мен усещания като прекалено много секрет, постоянно пишкане, контракции и т.н се притеснявам. Също ме е страх от секцио и бебето да не се обърне, защото искаме след това още едно и не искам да имат голяма разлика. С времето стават все по-малко страховете обаче. След 28 г.с ще се успокоя съвсем, преждевременното раждане след това не е толкова опасно. Разбира се, не искам да ми се случва, но стига да има реакция навреме всичко ще е наред.

# 368
И аз не съм купила и едно чорапче още и то точно защото ме е страх.. Сега си казвам средата на 6 месец, но ще видим.. За 1 път ми е и ми е адски непознато, въпреки, че пусках пренатален тест, ходя при двама АГ и пак си ме е страх.. 😑

# 369
Всеки има страхове, нормално е. Особено ако е проблемна бременност и сме вкъщи, а не на работа. Аз не съм била спокойна за миг с тази бременност. Всеки път, когато отидем на лекар, ни съобщават нова възможност за проблеми, после ги отхвърлят и намират нещо ново, с което да ни притеснят. След миналото раждане имах сериозни усложнения и просто няма как да съм спокойна.

# 370
Фрида,не.Пуша все още.С разрешение от доктора най-много 5 на ден.
Чак в течения и спазми не се заглеждам.Моя голяма грешка е,че никога не съм се вглеждала в сигналите на тялото си.Знам,че съм машина,която никога не се разболява,никога не се изморява,но май вече не така😄.Нулева група съм и много трудно ми намират дарители и искрено се надявам да не се стига дотам.

# 371
Лунатичка, не мисли за преливане на кръв и т.н., няма да си помогнеш със сигурност. Всеки може да има проблеми или да изникне нещо непредвидено.
Вземам дните ден за ден и си казвам, че днес всичко е наред и не мисля за утре. И утре пак всичко е наред и така. Не може да мислите за най-лошото. Да, лошите неща се случват, но не е задължително да се случат на вас. И колкото и да ви е страх и да го мислите няма да ги предотвратите. Просто се напрягате излишно.

# 372
  • UK
Ама как така лекар разрешава да се пуши?! Просто е недопустимо. Всеки има глава на раменете, но ако има само едно нещо, което може да контролираме и което оказва пряко влияние върху развитието на бременността, това е пушенето. Основателни са страховете, че нещо може да се обърка, ако майката е пушила през цялата бременност.

# 373
Мисля, че не е нужно да се трие сол върху ничия глава. Лично мнение.  Не знаем какво му е на другия.

# 374
Много ме е страх от тази Пета болест, която изкарахме, да не се е отразила на бебето. Sad

Всеки път като имам течение проверявам за кръв, страх ме е и болки като имам.

Омръзна ми да ми е лошо всеки божи ден и да съм почти затворник вкъщи.. Sad

Страх ме е от раждането, от болките, такива болки адски, кански, непоносими.. не бях изпитвала никога в живота си. Знам, че пак ще е трудно, защото е високо и е обърнато и е голямо бебе, пак ще е голямо май.
Затова сега май искам секцио.

За цигарите.. много съм против. 5 са много!..
Вредят на бебето.
И на мен ми се пуши и пие вино, но не го правя.

Машина за АМ няма да взимам, ще топля вода на ел.кана.

Tulip, всичко ще е наред.
Защо така изведнъж ти се е скъсила шийката? Контракции, болки имаше ли? Микробиологията как е?
Не мисля, че е ок да ходиш на 2 почивки с такава шийка. Нали има път до там, друса колата.

Пазете се малко, момичета. Говоря за тези от вас с проблемни бременности, който е ок естествено може да си пътува.
Аз не бих хукнала в Гърция на 40гр, да седя 2ч по границите и да пътувам 4ч. Моя позната от много обикаляне и по самолети, роди в 7м.

Общи условия

Активация на акаунт