Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 513
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
  • UK
Мисля, че не е нужно да се трие сол върху ничия глава. Лично мнение.  Не знаем какво му е на другия.

Да, вярно е. Но за проблеми от ментален характер има терапия, не цигари. Жени минават през ада, за да избутат трудно постигнати и много тежко протичащи бременности, спирането на цигарите не е такова голямо предизвикателство. А че лекари са Ок с това си е скандално.

# 376
Страха е вреден и затова е забранен за мен. Стреса от това, че съм неподготвена също. Няма значение дали сте купили нещо или не, важното е да сте спокойни. Знам, че каквото и да стане ще дам най-доброто от себе си да завърши всичко добре. Не мислете лоши неща и моята бременност беше проблемна според първото АГ и според нея щях да кървя и лежа в болница и раждам секцио, затова си намерих АГ, което също като мен вярва, че всичко ще е наред и ще родя нормално (както искам). Сблъсках се с много проблеми, но винаги вярвах, че ще е наред всичко. Спокойно момичета, всичко ще е наред, радвайте се на бременноста си!

# 377
Разрешава ми заради телосложението.Каза че на 100кг,180см, никотина се разнася по бързо и не се усвоява.Разбира се, предупреди ме не по повече.Даже ако мога 2-3на ден.Знам че е вредно,но не мога.Опитвам да ги спра от месеци,но ефекта е точно обратен.Не желая да навлизам в подробности,но без тях трудно бих успяла да живея живота си.Стресът,проблемите,напрежението ми е всеки ден и единственото нещо,което ме успокоява,е да седна и да изпуша една цигара.Не бих ги спряла дори ако ултиматума е "живей или умри".Не са само и цигарите.Аз изобщо не се пазя.В четвъртък бях на жк и лекаря ми каза изобщо да не пипам да правя ремонти(питах го дали може,но спести факта,че тапетите бяха олющени и мебелите ни навън).Еми  боядисах таваните,два дена слагах тапети,един ден чистих и прах пътеките.Няма кой.Една приятелка дойде поне да ми ги маже с лепило и вече надолу да им сваля въздуха,за да не се навеждам.Ето днес съм на крак от 6 и имам още около 2ч работа.След това ще почивам.

# 378
Лунатичка, за цигарите разбирам, че ти действа като терапия, но поне 1-2 на ден ги намали. Сутрин с кафето и 1 вечер..
Въобще ли няма кой да ти помага, сама ли живееш.. еми близки, приятели.
Майстор по-добре наеми, много е опасно да се преуморяваш и да се катериш тавани да мажеш.
По-добре 1 боя от тапети, с тапети е по-трудоемко. Преди това и един куп компоти направи.
Я сядай малко си почини, пусни си 1 филм, не може всичко да е перфектно вкъщи. И на мен са ми мръсни прозорците и щорите, но чакам ММ и майка да са свободни, да ми помогнат, да не се бъхтя сама.

# 379
Момичета, нека хубавата ни тема остане за споделяне и съвети, не за укори и нравоучения. Всеки сам преценя и усеща себе си, не сме в обувките на другия.
Дали е безотговорно да се пътува 4 часа, ходи на море, стои на плажа, пие бира, кафе, кола, яде фаст- фут е личен избор както и решението за дете.
Аз също имам доста страхове и притеснения, но се старая да ги “пъдя”. Вчера споделих повече новината в работа и буквално 10 мин преди срещата, отидох до тоалетна да проверя дали всичко е наред.
Нека се насладим всички на този прекрасен, макар и малко/много труден период  и да си запазим положителната атмосфера. Никой не обича да бъде нападан и поставян в обяснителен режим.
Хубав и слънчев ден! ☀

# 380
Ние не се нападаме, а се подкрепяме и се съветваме. Всеки си дава мнението по зададените теми, базирано на личен опит или опит на близки хора.
Естествено, че всеки си решава какво да прави и къде да ходи. Въпросът е когато бременността е проблемна, че трябва да бъдем по-разумни и да помислим, че бебето е най-важно и няма вечно да сме бременни.

Тъй като претърпях топлинен удар, мога да си позволя да съветвам, да не се стои цял ден на плажа. Нищо, че живея на морето и колкото морски почивки имам в живота си.. много са.

Тъй като на моя позната й казаха, да не пътува, заради скъсена шийка, а ходи тук и там.. едвам ги спасиха (в 7м.) спешно пътува до Сф при най-добрия доктор там, който я прие веднага (с връзки) и т.н.

И аз миналата брем. пътувах в 7-8м на почивка и шофирах (няма да казвам с колко км).. с контракции.. че чак колата развалих.. Бог ме опази.
Толкова ми е бил акъла, бих искала някой да ми беше казал стой си вкъщи на дупето и си лежи.

# 381
Чета напоследък доста. Тютюн, алкохол, кофеин, наркотици преминават през плацентата през всички етапи на бременноста. Фетусът не може да преработва отровните вещества и те остават да му влияят с дни.

# 382
  • UK
Чета напоследък доста. Тютюн, алкохол, кофеин, наркотици преминават през плацентата през всички етапи на бременноста. Фетусът не може да преработва отровните вещества и те остават да му влияят с дни.

Не просто с дни, а може да доведат до трайни увреждания на плода и усложнения при раждането и с развитието на бебето.

# 383
Мами, бърз ъпдейт,
Всичко е наред. След прием на 2 утрогестан и 1 магнезий от снощи/днес шийката ми е станала 40 мм, но въпреки това ми постави песара и разбира се никакви контакти дооокато не се излюпи човечето. Така си изкарах и досега, та не е нещо ново. Каза ми, че го поставяме като превантивна мярка, въпреки че е пораснала/заздравяла, каквото е там. Нямам препоръка за лежане и мога да ходя на море и тук и в Гърция, дори в Гърция да си се къпя, защото е по-чиста водата. Единствено по пътя да спираме малко да се раздвижвам, което ще ми е добре и за отичащите крака.
Вторник ще отида да ме види след морето, но така или иначе не планирам нито да влизам, нито да се пека, а само да си почивам, така че би трябвало всичко да е наред. Flowers Tulip

# 384
Ще се намеся с опит за справянето със страховете тъй като съм минала през един дълъг период на свръх контрол в 20те ми години и бях толкова нещастна и ограничена. Плашех се от всичко и смятах, че само лошото се случва, исках да се предпазвам от всичко и това много навреди на качеството ми на живот. С помощта на книги, добър специалист и доста усилия всеки ден се измъкнах от дупката и стигнах дори до екстремни спортове, които ми дадоха усещания, които никога не се забравят и си върнах удоволствието от живота. Страхът трови и освен, ако не е директно свързан с реална опасност на мига, не може да ни спаси от нищо. Даже често води до необмислени реакции и грешки. Има един милион неща, които могат да се объркат във всеки един миг, с бебе или не, но статистически не се. И да се тича всеки ден до лекарите, понякога нещата се объркват. Това не трябва да ни спира да имаме деца или да водим живота си със смелост. Трябва да се прави толкова, колкото е възможно (без да се крием под завивките в очакване) но умната. Някои неща са в нашия контрол, например да не си скачаме върху коремите, взимаме наркотици и пием белина. Но ако имаше формула да издържим всички до термин, без проблеми, нямаше да сме тук да се плашим постоянно, щяхме да си стоим на едно място и да чакаме. Има много жени, които ходят наляво надясно докрай и без проблеми, други които се страхуват много и въпреки всичко раждат преждевременно (понякога точно заради това). Правете колкото можете и не мислете, че всяка стъпка предрешава съдбата ви. Доста неща са чиста случайност. Трябва да се допитваме до хората, които са учили за това, да слушаме телата си и да се чувстваме добре.
Въпреки, че вярвам само в науката има една приказка, която много харесвам ‘късметът обича смелите’ разбира се тук всичко е умерено. Всяка мама иска всичко да е ок и прави, колкото може.

Аз доскоро имах кошмари, защото съм с близнаци и нявсякъде чета “рисковете са разбира се повече при многоплодни бременности”, но какъв избор имам? Ще се надявам всичко да е ок, ще си ходя на прегледите и ще гледам смело напред. Дано това помогне на някого! Страхът е нормален, но не трябва да ни овладява!

# 385
Кофеин може по едно кафе на ден. Поне така ми казаха.
Аз заради това не чета. Стреса е излишен, колкото повече се чете, толкова повече лоши неща се научават. В крайна сметка си имаме АГ-та, които ни следят. И е хубаво да им имаме доверие.
Лунатичка за цигарите те разбирам напълно. Просто аз не коментирам пуша или не. Излишно е допълнителен стрес за организма така или иначе. По този повод докторите не ни карат да ги спираме рязко.
В крайна сметка тука си споделяме, и ако някоя прави нещо нередно според друга, не е редно да има нападки.

# 386
Радвам се, че всичко е наред Tulip, ама няма как от 2 пъти утрогестан да порасне шийката. Явно миналия път не е била измерена правилно.

# 387
Благодаря Sweety, снощи в 6 ми беше прегледът с 23 мм, мериха я 2 пъти вагиналнно и я имам на снимка днес и вчера и наистина е различно. Не знам как е станало, но наистина се радвам, защото не спах от притеснения, а сега ще ми е по-спокойно. Simple Smile

# 388
Да, объркали са, не е била 23. А 40мм е перфектна шийка, така че вече можеш да си отдъхнеш. Simple Smile

На мен ми пристигна гнездото, на мечета и пчелички е, много сладко.
Поръчах 2 красиви бродерии на 1 дама, ръчна изработка. Рано е, но тя е в чужбина и трябва време. Представляват бебенце в синьо върху бял фон, с панделка, абе разкошни.
Те ще са допълнение към подаръка на гинеколозите ми, живот и здраве.

# 389

Не просто с дни, а може да доведат до трайни увреждания на плода и усложнения при раждането и с развитието на бебето.

Права си. Може, и даже винаги си водят до някакви увреждания, но реших да си спестя споделянето. Иначе е хубаво да се казват нещата в очите, а не зад нечий гръб или да му се хилим и да го успокояваме лицемерно Flowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 13:06 от Фрида

Общи условия

Активация на акаунт