Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 513
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
Знам, че когато я мерят по време на контракция е по-къса. Много зависи колко е спокойна матката в момента.

# 391
  • UK
[

Права си. Може, и даже винаги си водят до някакви увреждания, но реших да си спестя споделянето.Иначе е хубаво да казва нещата в очите, а не зад нечий гръб или да му се хили и да го успокоява лицемерно Flowers Hibiscus

Първото ми дете се роди с генетичен синдром, за който разбрахме като беше на 3.5 години и симптомите на който не се проявява преди 18 месеца обикновено. Бременност по учебник, здравословно хранене, никакво пиене, не пуша от над 10 години, спазвах всички препоръки. Хубаво е да се успокояваме, че гадостите няма да ни се случат на нас и вероятно това ще е така, но понякога може и да не ни пропуснат. Само който не го е изпитал може с лека ръка да махне и да си позволи неоправдани рискове.

А за лекарите думи нямам....плашат бременните с несъществуващи заплахи по време на бременност за да им предпишат куп добавки и излишни изследвания, показания за секцио и т.н., но други са ок с пиене на алкохол, цигари и т.н.

# 392
Знам, че когато я мерят по време на контракция е по-къса. Много зависи колко е спокойна матката в момента.

Да, но докторът вижда контракцията.
 Голяма разлика са изкарали. Ако наистина си е 40мм даже няма нужда от песар.

# 393
Всъщност няма кой да ми помага.Имам свекърва,която е на работа до 13ч,но после е толкова изморена,че чинията не може да си измие.Имам мъж,който е мамино синче и мама винаги е права,работи вкъщи,болна(опериране от дискова херния преди 11г) и възрастна(на 56г)жена.С нея съм нон стоп в някакви конфронтации,но няма полза.Имам една зълва,която идва да иска пари,зимнини и пр,но за толкова години един път не ми е помогнала.Моята свекърва за 11 години един чифт гащи не ми е купила,а на нея постоянно й купува,та даже най-нагло ме пита дали ще й стане.
Затова си казвам,че не пуша ли,последиците ще са по-лоши.Имам години,в които приемат нещата по-трудно,стигах до пристъпи и паник атаки.

# 394
Здравейте! Имам нужда от малко подкрепа и съвет.
В 6 месец съм, имам ранни контракции с лека болка и поседях няколко дни в болница за вливания на магнезий. Сега съм с предписание за хапчета магнезий и голяма доза почивка. Има ли някоя мама като мен? Колко точно е опасно това? Не се чувствам добре от лежането по цял ден вкъщи и не излизането, но знам, че бебето е най-важно. От какво се получават тези ранни контракции?  Бяхме планирали почивка през юли месец, но явно ще отпадне. Просто съм паднала духом и се притеснявам от случващото се.

# 395
Джу, много ми харесва всичко, което си написала! ❤

Ще се намеся с опит за справянето със страховете тъй като съм минала през един дълъг период на свръх контрол в 20те ми години и бях толкова нещастна и ограничена. Плашех се от всичко и смятах, че само лошото се случва, исках да се предпазвам от всичко и това много навреди на качеството ми на живот. С помощта на книги, добър специалист и доста усилия всеки ден се измъкнах от дупката и стигнах дори до екстремни спортове, които ми дадоха усещания, които никога не се забравят и си върнах удоволствието от живота. Страхът трови и освен, ако не е директно свързан с реална опасност на мига, не може да ни спаси от нищо. Даже често води до необмислени реакции и грешки. Има един милион неща, които могат да се объркат във всеки един миг, с бебе или не, но статистически не се. И да се тича всеки ден до лекарите, понякога нещата се объркват. Това не трябва да ни спира да имаме деца или да водим живота си със смелост. Трябва да се прави толкова, колкото е възможно (без да се крием под завивките в очакване) но умната. Някои неща са в нашия контрол, например да не си скачаме върху коремите, взимаме наркотици и пием белина. Но ако имаше формула да издържим всички до термин, без проблеми, нямаше да сме тук да се плашим постоянно, щяхме да си стоим на едно място и да чакаме. Има много жени, които ходят наляво надясно докрай и без проблеми, други които се страхуват много и въпреки всичко раждат преждевременно (понякога точно заради това). Правете колкото можете и не мислете, че всяка стъпка предрешава съдбата ви. Доста неща са чиста случайност. Трябва да се допитваме до хората, които са учили за това, да слушаме телата си и да се чувстваме добре.
Въпреки, че вярвам само в науката има една приказка, която много харесвам ‘късметът обича смелите’ разбира се тук всичко е умерено. Всяка мама иска всичко да е ок и прави, колкото може.

Аз доскоро имах кошмари, защото съм с близнаци и нявсякъде чета “рисковете са разбира се повече при многоплодни бременности”, но какъв избор имам? Ще се надявам всичко да е ок, ще си ходя на прегледите и ще гледам смело напред. Дано това помогне на някого! Страхът е нормален, но не трябва да ни овладява!

# 396
Разбирам те, Лунатичка. И за паник атаките също..
И все пак опитай да не си даваш зор, гледай себе си, като не е сготвено ще ядат сандвичи например.

Cleo, и това ще мине.
Аз миналата брем. от рано бях с контракции, но не ми казаха да лежа. Слушай докторите и всичко ще е наред. Лежи и си почивай.

# 397
Дами, не съм имала контракции досега, вчера със сигурност, но бебчето доста шаваше, не знам дали може да е причина, но както казах дори на снимките се виждат разликите. Радвам се, че вече не е застрашено положението, каквото и да е било, а песара ще го свали чак в 37 седмица, каза че е по-добре така, отколкото да препоръча лежане и съм ок. Надявам се вече да приключваме с драмите, защото нон стоп излиза нещо и не съм имала много спокойни дни...
Пазаруването за нас също ще почака, имаме 2-3 подаръка, които не изтърпяха и вече са при нас, но това е засега. Ако всичко е наред, смятам да започнем с пазаруването август месец. Nature Sun With Face

# 398
Момичета и аз смятам ,че няма как за 1 вечер да се промени толкова драстично. Не е била измерена както трябва. Аз преминах през същото!!! На 1вата ми ФБ беше 36мм. Седмица по-късно на прегледа ми стажантка АГ я измери 24мм. Измери я втори път. Сподели с главната, следящата ме АГ, че има скъсяване. Аг-то я измери лично един път, втори път, трети път, все 24мм и каза "имаш скъсяване, приемаме те петък за серклаж. Никакво ставане, седиш легнала". Това беше в Надежда.

Аз на 2рия ден не издържах от притеснения и от недоверие, отидох в Марковс специално да ми я измерят. Първо АГ-то ме пита "иди по малка нужда, преди да я измерим, много е важно да се измери на празен мехур". Пишках. Измери я  36мм, но каза, че е с по-специфична форма, като ченгелче, завита. Извикаха и специалист по ФМ, д-р Марков да я измери да потвърди. 36мм, каза никакъв серклаж, това е перфектна шийка.

На всичкото отгоре се засякох с позната при същата АГ в Надежда, която също спомена, че в 8ми месец я била измерила по един начин със съмнения за преждевременно раждане до 10 дни, е, минаха 15 и още има време до термина ѝ и няма никакви изгледи да ражда преждевременно. Смених с АГ-то в Надежда и повече не съм я посещавала.

Cleo024 Взимали ли са ти цервикален секрет? Може да имаш бактериална инфекция. Къде се следиш?

Скрит текст:
Най-големият риск от такава е менно преждевременни контракции и ако не се лекува и задълбочи сериозно - преждевременно раждане.  [/spoler]

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 13:26 от shishar4e

# 399
Лунатичка, може би първо трябва да се избавим от отровните хора в живота си.

# 400
Лунатичка, може би първо трябва да се избавим от отровните хора в живота си.
Нали😀.На мъжът ми това му е кусура.Иначе е най-прекрасният човек,който познавам.Просто роднините му вървят бонус.Изнесохме се,ни тя започна уж да се разболява,да вдига кръвно и след година пак ми я натресе.Та отново си живеем заедно.

# 401
  • UK
Докато не поставите границите на вашата двойка и семейство и спрете да допускате толкова много други семейни членове да управляват живота ви, положението няма да се промени ако ще да изпушите всичките цигари на света; а с появата на бебето нещата само ще се влошат.

Аз в последно време съм с много неприятни нощни крампи в стъпалата и пръстите на краката, не ме притесняват, но и се чудя как може да се отърва от тях. И ужасно ми се ядат плодове.

# 402
Джу, много добре си го написала, даже ще си го снимам да припомням като започнат страховете.

# 403
Ljoli, пий магнезий повечко за крампите.

# 404
  • UK
Ljoli, пий магнезий повечко за крампите.

Какъв магнезий?Имам магнезиев глицинат, те нали са в различни форми магнезиите.

Общи условия

Активация на акаунт