Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 33 442
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
Много ми е хубаво да се разхождам, но през седмицата нямам с кого. Много ми се излиза и дори сега като лежа си мисля как искам да отида някъде на разходка извън града.
Задъхвам се понякога, защото още си мисля че мога да съм бърза и пъргава - но с малко почивка - пак продължавам. После спя като бебе. И задължително на обяд 1 час подремвам ако съм била активна 😀
Момичета не зная вие къде се разхождате, но как излизате в жегите. На мен не ми понасят изобщо. И като си помисля че има още 3 месеца в жеги не ми се мисли как ще карам.

# 526
Много хубави снимки сте качили момичета, благодаря. 🥰

Аз правя разходката сутрин към 9-9:30.Разхождам кучето и себе си и после си подавам носът навън чак към 20:00ч.Излизам само при необходимост иначе вкъщи на климатика

И аз съм така. Извеждам и по обяд/следобед кучетата, но много набързо.
Излизам само като имам задачки, до магазин, доктор и т.н.
Няколко пъти в мола и на заведение няколко пъти, но имаше климатик.

Шишарче, прегряла си повечко.
При топлинния удар е още по-зле, става му на човек много лошо, може да има повръщане, главоболие и т.н.

Имам проблеми със съня нощем, до сред нощите не мога да заспя. Ставам до 00, ти ми е топло, ту друго, въобщеее..!
После следобед спя.

След като 2 сед. ме боля гърлото много и чак антиб. пих.. от снощи паак ме боли! Пак! Sad
Ходих си пуснах гърлен секрет пфф.

В сряда съм на гинеколог, нямам търпение.

# 527
От както вземам vit D 5000 IU спя супер. Събуждам се няколко пъти през ноща, но бързо заспивам. Не са само хормоните, а и липсата на витамини и минерали влияе на здравето.

И аз съм от хората, които пият много вода Hands Plus1

# 528
Аз вече също се сблъсквам с честото ходене до тоалетна при мен обаче е повече през деня. Вчера от сутринта до обяд бях ходила 3-4 пъти, но и бебето май се беше настанило доста ниско.
Събота и неделя почивах повече, та и аз установих, че болките/ опъванията от петък са от напрежение, бързане и много динамика без почивка. Май скоро ще трябва да спирам работа, така или иначе с дете вкъщи работа си има винаги.
В тази връзка един въпрос, тези от вас които се следят и на частно и по ЗК, от къде ви издават болничен. Може ли да е от частните прегледи, а 45 дневния например да е от АГ по ЗК?
Не знам дали успях да го обясня?

# 529
По ЗК ми издава болничните. Питай АГ дали може, защо да не. Ама на частно сигурно ще са ти по-скъпи болничните.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 12:30 от *Sweety*

# 530
Аз се следя само на частно и не си спомням да са ми искали пари за болничен или не е било нещо голямо. Няма голямо значение май, питай АГ.

# 531
Аз в понеделник ще ходя за първия болничен. На работа ще им помагам по телефона, но ще си почивам повече. Става все по-интензивно при мен и е време за се погрижа за спокойствието си. Че след няколко месеца с бебе ще е всичко друго, но не и спокойно.

# 532
Е те за болничен до 14 дни пари не искат, но след това с ЛКК като се удължава на места и по 60лв взимали.

# 533
Ще ви споделя после за продължението. В средата на юли ще се разбере.

# 534
В Надежда ми взеха 75лв за 30-дневен болничен в 4-ти месец поради застрашаващ аборт (онази неправилно измерена шийка). Но тогава се следях само на частно. Вече се следя и по ЗК и още не знам там каква е процедурата, нито дали е проблем, че вече съм позлвала болничен от една клиника. От Август смятам и аз да излизам в болничен вече.

# 535
Аз не знам как съм с жегите.Ако съм си цял ден вкъщи,за 2 мин да излеза навън,и не издържам.Иначе работата ми е повече навън и съм свикнала.Сега ме извикаха до фирмата,за да ми дадат вече картата(минаваме на електронни ваучери)и ходих около 2.5км пеш от 10 до сега,под слънцето.Е,не ми беше горещо.Даже имах енергия да вляза в Кауфланд.

# 536
Вие как вземате магнерот? Четох, че не трябва да се приема с калций. Вие спазвате ли някакви правила?

Аз сутринта си бях ок, но след като обядвах ми стана много тежко и усещам на моменти едни меструални  неудобства. Дано е фалшива тревога Hands Pray

# 537
В Надежда ми взеха 75лв за 30-дневен болничен в 4-ти месец поради застрашаващ аборт (онази неправилно измерена шийка). Но тогава се следях само на частно.
Болничният в Надежда е 45 лв, останалите 30 лв трябва да са били за нещо друго. Всеки месец ми го подновяват и е 45 лв.
Аз не се следя по ЗК, доскоро не знаех, че има и такава възможност, но не ми се ходи по клиники за същото, което ще ми кажат/направят и в Надежда.
Покрай болките започнах да пия но-шпа, не знам доколко е нужно, но се притесних, че и желязото ми намаля в последния месец, сега и това пия. Станаха десетина хапчета на ден, не е много хубаво  Disappointed Relieved

# 538
Аз съм от Пловдив и се следя в селена, там обаче комисията е частна и е 110 лв, което няма как да стане 🤭 и ходя в 5 ДКЦ за 40, понякога се чака, но все пак разликата в парите си я има😄
Аз вече също се сблъсквам с честото ходене до тоалетна при мен обаче е повече през деня. Вчера от сутринта до обяд бях ходила 3-4 пъти, но и бебето май се беше настанило доста ниско.
Събота и неделя почивах повече, та и аз установих, че болките/ опъванията от петък са от напрежение, бързане и много динамика без почивка. Май скоро ще трябва да спирам работа, така или иначе с дете вкъщи работа си има винаги.
В тази връзка един въпрос, тези от вас които се следят и на частно и по ЗК, от къде ви издават болничен. Може ли да е от частните прегледи, а 45 дневния например да е от АГ по ЗК?
Не знам дали успях да го обясня?

# 539
Аз се слдя по ЗК и болничните ми минават през комисия, по 5 лв ми вземат за болничен.
Днес имам болка, в дясно от пъпа, която е фокусирана в една точка, все едно нещо ме натиска, дали е възможно бебето да натиска нещо отвътре?

Общи условия

Активация на акаунт