Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 32 165
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Аничка, вижда се. Хмм... И при мен се получава така. Даже на прегледа бях така. Ама докторката не ми каза, че е контракция. Не ме боли, но останалата част от корема ми си е мека, само там е твърдо.
Мая, честито. На мен ми е трудно с ръка да ги усещам още.
Тези от вас със второ детенце - ромпърите удобни ли ви бяха? С цип или с копчета?

# 601
На мен ми бяха много по-удобни ромпърите с ципче. Само гледай да има опция за откопчаване и откъм крачетата.

# 602
Относно това дали се усеща контракция:

- Казаха ми, че при контракция се втвърдява целия корем, не само част от него.
- Аз в момента пия лекарство за спиране на контракциите, ще видим дали ще има ефект. Че моят лекар не е много съгласен толкова рано в моето състояние да имам, но....природа...вчера имах повече вечерта...
През деня нищо.
Но аз отидох на преглед за шийката, че имахме почивка и нямаше как да тръгна, без да зная дали всичко е наред, та всичко се оказа нормално.
Мисля, че сега растем и е нормално да изпитваме всякакви неразположения.
Но на тези, които ни е за първи път, ни е странно и притеснено...
Посъветваха ме при контракции да посещавам лекар за измерване на шийката на всеки 2 седмици.

# 603
Аничка, това е просто бебето, защо мислиш, че е контракция?

Ромпъри не са ми удобни. Иначе с цип по-добре.

# 604
Аничка, и моят корем понякога изглежда така вдясно и стегнат само там, но по-често ми се случваше в началните месеци. Според мен си е контракция, просто така е разположено бебето.

Мая, хубави сте и изглеждате много щастливи 😍!

И аз съм се чудила за тези пелени, които прибират ръчичките, но си мисля, че с обикновена пелена ако преценя, че много ръкомаха и се плаши, може да се направи бебе борито.

За размерите аз имам по една, две бройки от най-малкия размер и другите са вече следващия. Много за кратко се ползва малкия размер и ако се роди над 3.5кг може би става излишен.

Ето и една снимка от мен и аз съм +10кг. 😋 и тук съм на един от опитите за тренировка (ходене пеш, стълби и плуване със скорост на охлюв) не знам как се прави скрит текст

# 605
Isibel, супер си! В морето ли плува? 🤩👏🏻👏🏻👏🏻

# 606
Isibel, супер си! В морето ли плува? 🤩👏🏻👏🏻👏🏻

Да, това е на едни камъчета в Балчик. По-трудно проходимо е и няма много хора😃.

# 607
Много готини снимки споделяте, момичета! Heart

Аз все още се мъча да се възприема в новата си форма, сигурно съм 8+ кг. Най-тъжно ми е, че вкъщи нямаме климатик, а имам голямо желание да тренирам у дома. Заявила съм на ММ, че искам да си вземем такъв преносим поне да се охлаждам в стаята, в която съм, ще свърши работа. Правих упражнения за deep core последните два дни, ама искам да си правя тренировка за цяло тяло. Все си мисля за йога за бременни и по-често да ходя до фитнеса, ама чакам малко да ми се освободи графика, понеже съм сама с детето вече втора седмица.

Иначе и аз едвам си виждам краката, пък хората казват, че ми е малък корема. И още една бонус снимка за мотивация качвам, дала съм си 6 месеца да се върна в топ форма преди бебе номер 3. Grinning

Скрит текст:

# 608
  • UK
Eee, тези плочки са висока топка. Но не си поставяй напрежение със срокове, ще се върнеш във форма когато си готова и тялото ти го позволи. Всички изглеждате чудесно!

Моят корем определено е по-голям от предишния с дъщеря ми. Мисля, че съм някъде +6/7 кг, но изобщо не се вторачвам в това.

Днес получих интересна информация от моите акушерки относно движенията на бебето, че след 28 седмица трябва вече да са по някакъв стереотип, а след 25 седмица да го усещаме всеки ден по няколко пъти.

https://deverloskundige.nl/uploads/deverloskundige.nl/knov_clien … bewegenEngels.pdf

Мисля, че ще е полезно, особено за тези от вас, на които им е първа бременност.

# 609
При мен лесно се получават плочките, ако съм стриктна с хранене и спорт, ама ще видим. Казала съм си 6 месеца, защото искаме след това да пробваме за още едно бебе и не искам да си “пазя” излишните килограми. Ако ги задържа после още по-трудно ще ги сваля.

Вие мислите ли да си взимате помпа за кърма? Аз искам да купя, но не мога да избера. Гледам, че сега има вече някакви нови “hands free”, които се слагат в сутиена.

# 610
За handsfree помпите чувам всякакви мнения, но основното е, че не може да ти е единствената помпа. Така че може би да е хубаво да си вземем по една електрическа конвенционална и вече такава handsfree при нужда и ако имаме много кърма. Аз заложих на филипс авент и вече съм поръчала, амазон имаха намаление за 70 евро покрай бебешката седмица. В БГ никога нямаше да я взема на такава цена. Дано имам достатъчно кърма и не съм избързала 😁

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 11:17 от slanchogledka^

# 611
  • UK
При мен лесно се получават плочките, ако съм стриктна с хранене и спорт, ама ще видим. Казал съм си 6 месеца, защото искаме след това да пробваме за още едно бебе и не искам да си “пазя” излишните килограми. Ако ги задържа после още по-трудно ще ги сваля.

Вие мислите ли да си взимате помпа за кърма? Аз искам да купя, но не мога да избера. Гледам, че сега има вече някакви нови “hands free”, които се слагат в сутиена.

Сестра ми ще ми даде нейната Спектра, която беше супер.
Аз имам кофти опит с помпите от предишния път, беше голямо мъчение, хем помпата беше хубава на Медела, но аз абсолютно нищо не можех да изкарам с цедене. 30-50 мл беше успех, а после кърмих ексклузивно до 15-16 месеца, така че не е като да не съм имала кърма. Искам да имам помпа пак за всеки случай, но не ми се иска да разчитам на нея и този път не смятам и да съм толкова фиксирана с това кърмене, ако се получи лесно - ок, ако не - и формула ще давам.

# 612
Mommy, плочките ти са супер, добра работа 👏🏻👏🏻👏🏻

Аз се надявам на идеален сценарии 😂, в който гърдите произвеждат толкова мляко, колкото му трябва на бебето. Чета, че е процес на търсене и предлагане 😂 също чета, че някои майки не се цедят.

На мен сега ми мериха дължината на шийката пак, от 33мм на 31мм, доволно.

Най-сетне доктор ми потвърди, че не ми трябва фолиевата киселина повече (до 12та седмица е), аз бях прочела, но акушерките твърдяха да продължавам. Също докторката каза, че ако ми е добра диетата, няма нужда да приемам витамини допълнително, пък аз с такова разнообразие от плодове и зеленчуци, и протеини в живота си не съм се хранила, така, че съм доволна и ги спирам тез таблетки.

Каза обаче да нося чорапите за вени, пък аз не ги нося 🤦🏼♀.

# 613
MayaJane, какво ти казаха за шийката, добре ли е? На мен последния път ми беше 32.5, другата седмица пак ще ходя и ще я измерят. Всъщност, до кога трябва да я мисля тая шийка? До коя седмица я мерят и има най-голям риск да направи проблем? Аз забелязвам, че всеки път в супер различна дължината ѝ 36,39,30,32.5, всеки лекар различно я мери, ама всички казват, че е супер.

# 614
Много сладки коремчета!

Mommy евала за плочките

Isibel браво за движението и плуването

Maya, радвам се, че всичко е ок с прегледа и шийката

Под 2,5 не е мн ок, под 2 хич не е ок. Над 3 или 3 и нещо е супер.

И аз бях на преглед, така ми беше притеснено, но всичко е ок с бебчо и плацената ми се е вдигнала. Успокоих се, засега поне хаха.

Помпа за кърма си купих електрическа Cangaroo

Общи условия

Активация на акаунт