Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 32 082
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
Много сте готини, момичета, чудни снимки! Simple Smile

На мен за контракциите мисълта ми е да не се изпусне някой важен сигнал, защото не може да се разпознае, че е контракция. Но предполагам, ако е "важна" контракция, ще има и други съпътстващи усещания, например болка или повтарящи се свивания.

За помпите, бях взела на Авент, но след това една приятелка ми показа двойна hands free на Медела. Много ми допадна и в крайна сметка върнах Авент-а и поръчах Медела. Ще видим колко ще е удобна и колко точно ще има нужда от нея.

За ромпърчетата, посъветваха ме да са с ципче и да се отварят и от долната страна, за да може да се сменя памперса бяз цялостно събличане. Иначе вероятно е въпрос на лични предпочитания дали е удобно за майката.

# 631
Sway, какво хубаво бебе имаш в кошницата за кола хахаха.

Тук всеки дава лично мнение и споделя опит. При един кървенето може да мине бързо, при друг да се усложни. Всяка брем. е различна. Слушайте докторите и при нужда търсете второ или трето мнение.

За кр.захар и диабет мога доста да пиша, бях се наплашила, че имам мин.път, имам ИР и диабет в родата.
Сега си я проследявам като давам кръв на гладно и кръв след въглех. храна.

Докторите са с различни мнения по някои въпроси, но на места натоварването с глюкоза е от задълж. изследв. Всеки си решава.

Контракциите са нормални. Пиете си магнезия и това е. Ако са мн чести или с мн болки, тогава се взимат мерки. Няма как да ги пропуснете, ако са от лошите.

Нещо смешно и от мен, моето куче едното малкото, чувам шумолене..набутало си муцуната в торбата (бях на пазар) и отворило 1 пакет кайма и похапнало сурова. 😁

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 19:07 от *Sweety*

# 632
Със сигурност контракциите се различават поне при мен,корема ми става на топка и е много твърд и така седи 2 мин и се отпуска,след това започва да шава човечето,и това ми се случва когато лежа по гръб или съм седяла прекалено дълго седнала.

# 633
Аз вече не знам, моето бебе е толкова активно последните дни, че май ми дразни матката и през 10 минути се стяга, особено вечер. Или просто усещам бебето как бута все едно иска да излезе през корема. Снощи едвам заспах, постоянно имах контракции и бебето не спираше да се движи. Малко се паникьосах и взех още 2 магнерот. Ако продължава така ще пия максималната доза за известно време. Другата седмица съм на преглед и ще попитам за това.

# 634
Добро утро, как сте?

Mommy, по колко магнерот пиеш по принцип?

Мамите, които вече са раждали, колко често и кога ви викаха за тонове? На мен миналата бременност не са ми правили тонове. Задължително ли е?
Чета, че някои всяка седмица ходели след 32-36г.с иии защо е нужно се чудя, гледат пулсът на бебето ли.. Чета, че се плащали по 40-50лв, ами не е ли по-добре да си платя веднъж седмично 1 ехограф и преглед при АГ или по-добре да се ходи на тонове?? И в която болница ще раждам ли трябва?
Като цяло ми се струва извинете за определението - досадно, да лежа по 30 мин. в жегите и т.н. да чакам по опашки в болницата сред болни..
Миналия път си ходех всяка седм. при АГ ми на частно, но сега съм при друг и вика по нататъка тонове ще има.

# 635
2x2 пия по принцип sweety и нямам толкова контракции. Но съм забелязала, че като бебето е по-активно, имам повече контракции.

Редактирам се да пиша за тоновете, че аз май ходех веднъж на 2 седмици до 34 г.с по спомен. Не беше често и не беше скъпо тогава. Не знам с каква цел го правят точно, ама следят пулса и контракциите на матката.

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 10:19 от mommy22

# 636
Между другото и мен тоновете ме вълнуват.От коя седмица започват да се следят?Аз съм в 22 и моя лекар на последната жк ми каза,че сега на приема в болницата(в събота),ще ми пуснат тонове.Той малко бърка седмиците и въобще всичко😁,ако документите не са пред него.

# 637
Добро утро, как сте?

Mommy, по колко магнерот пиеш по принцип?

Мамите, които вече са раждали, колко често и кога ви викаха за тонове? На мен миналата бременност не са ми правили тонове. Задължително ли е?
Чета, че някои всяка седмица ходели след 32-36г.с иии защо е нужно се чудя, гледат пулсът на бебето ли.. Чета, че се плащали по 40-50лв, ами не е ли по-добре да си платя веднъж седмично 1 ехограф и преглед при АГ или по-добре да се ходи на тонове?? И в която болница ще раждам ли трябва?
Като цяло ми се струва извинете за определението - досадно, да лежа по 30 мин. в жегите и т.н. да чакам по опашки в болницата сред болни..
Миналия път си ходех всяка седм. при АГ ми на частно, но сега съм при друг и вика по нататъка тонове ще има.

Добро утро,  Sweety и всички 🤗, кученцето доволно ли е сега или знае, че е виновно 🤭

Чета, че според тоновете се определя как се променя средата за бебето с напредване на бременността, като например стареене на плацентата и доставка на кислород до бебето.

Isibel, как си днес?

# 638
Скрит текст:
Според мен 5,22 е абсолютно нормална кр.захар.
Simple Smile
И ест. всеки си слуша докторите.

Sweety не е точно така, когато се касае за бременност. Хормоните бушуват и не е за подценяване дори малкото отклонение. От най-различни доктори чувам, че над 4.5 пращат за обременяване.

Може действителност при мен да са касае за по-висока граница, но и TSH-то ми е на горната граница от 3.01 µUI/mL при рефферентни стойности за бременни в 4 - 6-ти месец 0.2–3.0 mIU/l, не бих рискувала захарен диабет на детето ми за цял живот, ако действителност се касае за някаква дисфункция. По принцип по-логично ми е да се касае за фалшива тревога, тъй като аз сладко рядко ям, някой сладолед навън с приятелка, 2-3 блокчета шоколад в седмицата. Газирани напитки със захар аз не консумирам, най-много захар би дошла при мен от бяло тесто, ориз, макарони и картофи. Но нали затова се следим при лекари, да ни насочват. Надявам се всичко да е наред!

Здравейте, момичета! Flowers Hibiscus Да споделя за опита ми с обременяването с глюкоза. За мен не беше изобщо толкова гадно изпиването на глюкозата, колкото ми бяха описали. На гладно захарта ми беше 3,7. На 60та минута 9 при рф.с 10. , а на 120 минута - беше останала висока 9,17, което всъщност е проблема. Казаха, че нямам ГД, но е добре вечер да избягвам всякакви въглехидрати (Сладки и солени пакетирани неща, десерти, бяло брашно, тестено, паста, ориз, картофи.) Да наблягам на протеини, белтъчини, зеленчуци. Или в краен случай, ако си позволя, след това да направя една разходка в квартала. Честно казано се старая да го спазвам, но през деня си хапвам доста плодове и някой сладолед, защото иначе кръвното ми е много ниско и пада допълнително от жегите. Но е важно също, защото при задържане на високата захар се товари панкреаса на бебето и се налага и то да произвежда инсулин. На последния преглед (26г.с) ми казаха, че се справям добре. Околоплодните води са в норма, иначе ставали в повече. В началото се притесних, но с повече бавни разходчици нещата трябва да се балансират. Няма как да изключим всичко от менюто си, стига да е в разумни количества не би трябвало да е проблем. Чипсове и джънкове си позволявам 1 път седмично, ако ми се дояде... но честно казано ми става много гадно от тях след това и ги избягвам максимално. За бургерите и дюнерите гледам да са домашни, иначе съм си +8 кг.  Blush

Да питам другоо, ходите ли на работа все още? Аз съм до края на юли и вече усещам как съм си на бебешка вълна и главата ми съвсем се е изпразнила...

Нашето кутре милото си мисли, че всички неща за бебето ги купуваме за него и дава много зор да ги приватизира... ще видим как ще се разберат, но определено ще има някой сърдит GrinningGrinningGrinningAnimal DogAnimal DogAnimal Dog Най- много и за него да вземем една дрънкалка, пък после ще си ги менкат Grinning

# 639
Благодаря ви за окуражаването момичета. Странно ми е защо само коментирате страха и комфорта повреме на пиене и сякаш се набляга на това дали е гадно изживяването или не е толкова гадно? Не ви ли притеснява повече това, че подлагаме тялото си на това да изпие 1 пакет пудра захар и 2 часа да не приемаме вода и да не се движим? Мен това пъти повече ме притеснява от това дали ми е приятно или неприятно. Ако няма нужда защо да си подлагам организма на такъв екстремен стрес?

Запазих си час при ендокринолог да се консултирам първо преди да се подлагам на такива неща, защото съм на горната граница. Както го коментирахме вече, може и да си е напълно нормална стойност, но трябва да се гледа всичко в контекст според мен.

Зачетох се и за щитовидната жлеза, за TSH-то, за баланса в приема на йод, в баланса между магнезии, калий и натрий и то специално се зачетох след като ми направи впечатление, че седмицата в която бяхме на почивка и забравх да пия последния останал алеракт (има 125мг магнезий в него) през деня не съм имала нито една крампа а откакто си купих магнерот-а и го почнах от 2 дни насам (500мг в 1 таблетка) имах 3 крампи в рамките на един и същи ден и то отвратителни.... Как ги изписват тия витамини без да са тествали каквото и да е било? Оплаках се на ММ и му споделих, че сякаш откакто почнах магнезия имам повече крампи. Той се замисли и каза, че като тренира по принцип в зависимост на вида крампи се пие или магнезий или калий, но не си спомня с точност... май ще искам ендокринолог и това да коментирам с него, малко ми звучи прекалено да се казае за някакво свръх-съвпадение... И почват всичките тия витамини и добавки да ми ходят по нервите, целия кухненски шкаф отгоре ми е в някакви хапчета.. Баба ми сякаш 10 здрави деца е родила с хапчета...

# 640
  • UK
По принцип науката не е категорична за това магнезият помага ли при крампи изобщо, или не. Смята се, че помага, но не е установена категорична връзка. Изобщо, огромна част от изписваните добавки са абсолютно ненужни освен ако няма установени дефицити. Иначе пари на вятъра за скъпа урина.

# 641
Както каза моят АГ, няма как всичко да се изследва, всички видове витамини и т н. И няма гаранция, че ако магнезият ти сега е в норма, другия месец няма да е нисък.
При моя близка магнезия беше в норма, но имаше крампи на краката, пи добавка и се почувства по-добре.

За натоварването с глюкоза, да доста е сладко, но е еднократно, реално си изяла все едно 2 парчета торта, не е проблем.
Проблем е по-скоро, че на много хора им става лошо, защото си на гладно, взимат ти кръв, пиеш 500мл изкл.сладка течност, пак ти взимат на 1ви и 2ри час, през това време може да ти прималее, защото рязко се вдига КЗ, на гладно и то, неприятно е. Особено в жегите и за бременна жена. Ама минава и заминава..

Аз пък имам проблеми с нисък хемоглобин, а желязото ми уж е в норма..

# 642
Аз в понеделник като ходя при АГ ще го питам дали ще ми пусне направление за обременяване с глюкоза. Ако не, ще си го платя. Ендокринологът към Ажъбадем ми каза, че захарта ми е гранична - 5.02 и е добре да го направя между 24 и 26 г.с. Сега съм в началото на 24 г.с. така че другата седмица мога да го направя. Сутринта рано, на хладно в лабораторията, със зареден телефон и ще си взема книжка. Свърших последната и ще намеря нещо ново. Има си столчета, удобно е там. Само не зная кога мога да си поставя клексана. Зная, че преди да дам кръв не трябва. Ще го взема с мен. Може да го поставя чак след третото вземане на кръв на 2-рия час. Лаборантката ще каже.
Оказа се, че не зная къде ми е амбулаторната карта и утре ще ходя при ЛЛ да ми издаде нова, че ще ми е необходима за болничния в понеделник. С всяка бременност- нова амб. карта 😁

# 643
Аничка, не се поема от касата, така че направо си го пусни, не ти трябва направление.

# 644
Шишарче, наблегнах на преживяването, защото повечето хора като теб имат погрешна представа. Пакетчето глюкоза може и да ти изглежда като пакет пудра захар, но реално като натоварване за организма са две мазни банички от някоя пекарна. На мен след първото взимане на кръв ми позволиха да пия по малко вода. Пък и не е чак такава драма еднократното изпиване на тази глюкоза дори и да е колкото пакет пудра захар. Смятам, че доста по-опасно, ако през цялата бременност натоварваш бебето, но всеки си преценява.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт