НАБОР 2005 Вчера - абитуриент, днес - по първо желание студент

• 59 168
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Maria_Dr супер си! Благодаря!

# 136
  • София
Здравейте.
Имам питане за ДЗИ по математика в 12-ти клас и ще съм много благодарна, ако някой ми даде информация. Интересува ме изпита на профилираната математика ли е или на стандартната, която се учи от всички.

# 137
  • Варна
Здравейте.
Имам питане за ДЗИ по математика в 12-ти клас и ще съм много благодарна, ако някой ми даде информация. Интересува ме изпита на профилираната математика ли е или на стандартната, която се учи от всички.
Ако детето е профил Мат, и я избере за втора задължителна, ще е на профилирана. Ако не е профил, може да е трета матура, и ще е на ООП.

# 138
  • София
Здравейте.
Ако детето е профил Мат, и я избере за втора задължителна, ще е на профилирана. Ако не е профил, може да е трета матура, и ще е на ООП.
Т.е. няма право да избира? Много благодаря за отговора Simple Smile

# 139
  • Варна
Да кажат по-запознатите от мен, но не мисля че има право да избира. Макар че ако е профил мат, и държи двете задължителни на други профили, и иска трета по избор Мат, не зная дали може да избере ООП, а не ПП.

# 140
  • София
Ако математиката е профил, няма право да избира. Ако не е профил, може да се яви на мат ООП като допълнителна матура или на мат ПП по реда за валидиране на компетентностите.

# 141
  • София
Ако математиката е профил, няма право да избира. Ако не е профил, може да се яви на мат ООП като допълнителна матура или на мат ПП по реда за валидиране на компетентностите.

Т.е. при профил "математика" първо ДЗИ - БЕЛ, второ - АЕ и, ако се запише на трета, допълнителна матура по математика, то тя ще бъде върху ООП, а не профилирана - правилно ли съм разбрала?

# 142
  • София
Не. При профил мат матурата винаги ще е ПП, независимо дали е втора задължителна, или трета/четвърта допълнителна.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 18:16 от sanaka

# 143
  • София
Не. При профил мат матурата винаги ще е ПП, независимо дали е втора заддължителна, или трета/четвърта допълнителна.

Еххх, все се надявах, че има вариант да е на ООП. Благодаря много за информацията Simple Smile

# 144
  • София
Здравейте! Информацията в таблицата за Минимални балове - КСК 2023 - СУ за кое класиране са? Първо или второ, защото не видяхме информация в таблицата. Благодаря!
В първата таблица е последният приет студент в специалността, независимо дали е било на първо или второ класиране, а допълнителният прием е септемврийският, както и Санака поясни.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 21:23 от Спунк

# 145
Здравейте.
Т.е. няма право да избира? Много благодаря за отговора Simple Smile
В Математическата гимназия в нашия град профил Математика няма право да избира втора матура. Профилът им е математика и задължително втората е по математика.
Дъщеря ми е биология и химия и могат да избират между биология, химия или английски за втора матура.

# 146
  • София
Как ще задължат децата да изберат математика, като вторият ДЗИ е по избираем ПП?!
Моята дъщеря учи в СМГ и до момента, а и от предходни години не е стоял въпроса, че втората им матура ще е математика. Тя например, като му дойде времето ще избере втората да е АЕ.

# 147
  • Пловдив
Моята щерка беше профил МАТ в ЕГ и я избра за трета матура след БЕЛ и Англ, беше ПП.

# 148
  • София

В Математическата гимназия в нашия град профил Математика няма право да избира втора матура. Профилът им е математика и задължително втората е по математика.

Това няма как да е вярно. Всички имат минимум 3 профила и могат да изберат за втора матура който и да е от тях /без Бел/. Уредбата е нормативна и не зависи от училището.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 17:00 от sanaka

# 149
  • София
Голямата дъщеря завършва 4та година студенстване. Лаптопът и е епълски - MacBook Air. Супер доволна е - лек като перце, побира се в дамска чанта,  мощна батерия, която издържа цял ден. Купихме го веднага след бала и 4 години го юрка безотказно.
Миналата година им подарихме на двете по един IPad Pro с клавиатура и писалка и са много доволни и двете. Сега на наборката трябва нов лаптоп да купуваме, че е с едно Леново дето не си знае годините.

Общи условия

Активация на акаунт