Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 2

• 38 265
  • 627
  •   1
Отговори
# 30
И...защо да скатават?! Това за тях са пари...
А относно чакането- няма да забравя часът ми при д-р Стаменов. Обявен в 18 ч.,провел се в 21:30, десет минути със събличане и обличане.
Преди година- две в интерес на истината Неовитро бяха супер точни с часовете. С основно един лекар...не знам,как успяваха,но явно сега е друго.

Дидиии- кво направи ти бре Душо?! Simple Smile уау!
Как ли ти треперят.. много,много се радвам! Чуден дар е това, успех и здрави бебоци!

# 31
Това по скоро е инцидентно, аз също днес трябваше да съм при нея но ме пренасочиха защото отсъства, случва се.

В която и инвитро клиника да отидете се чака…за мен това е напълно нормално…

Но тук проблемът не е само в чакането. Аз лично това с привикването в точно определен ден в който следящият лекар няма да е на работа го приемам като скатаване и липса на желание за работа.

# 32
Големи защитници на Пиперкова и на Сенкова. Мисля, че не е редно да поемеш повече пациенти отколкото можеш и после да ги прехвърляш. Благодарна съм, че Пиперкова много се изложи при мен и не съм си губила времето с нея.
Да чака се, обаче пък аз като чаках, жената преди мен излезе и после 15 мин чаках да ме повикат. Имаше още една жена в кабинета, която е много добре запозната със всичко и мисля, че тя след прегледите я информира. Сенкова ще загуби много пациенти заради цялата ситуация. Всеки иска да се разширява и да печели повече, но трябва и професионализъм и добра организация.
В крайна сметка ние не лекуваме грип. Да не говоря, че това е най-скъпата клиника.

# 33
Alise почти на всякъде приемат повече пациенти от колкото могат да поемат…  Миналата седмица чаках 4 часа за фетална морфология в клиника Оскар например… При моето най-обикновено АГ, което ме следи сега в моя град също чакам поне по един час за преглед….дори се е случвало и друго АГ да я замести… За мен това не е проблем.
Всеки си преценява в коя клиника да бъде, в крайна сметка има още сумати клиники. Успех в намирането на вашата и дано не ви се налага да чакате повече от 10мин.

# 34
Ами те и не приемат повече пациенти, от колкото могат да поемат, за това и толкова момичета не могат да се вредят.

За мое огромно съжаление вися по клиники от повече от 2 години вече и няма място на което да не се чака. Във Вита съм чакала по 2 часа за преглед, в Неовитро също, до колкото чувам в другите клиники е същото. Именно защото не лекуват грип, много от нещата се случват от днес за утре - няма как да предвидят, че на някое момиче ще му дойде и ще трябва да се вреди за преглед или че на друго ще му избързат фоликулите и ще трябва да я вредят за пункция, инсе или каквото и да е. Аз съм чакала заради други процедури, както и момичета са чакали заради мен и нещо извънредно, за което са ме вместили в графика. Всички сме в един и същи кюп и трябва малко разбиране, на никой не му е приятно да виси по чакални, а докторите не е като да си клатят краката през това време.

Диди, аз си те спомням от темите преди и много ме зарадва с тази история Yellow Heart

Yellow HeartYellow Heart Пожелавам ти леко бременеене и бебоците да са много здравички!

# 35
Благодаря ти Лина 🩷
Много хубаво си обяснила всичко. Дано и другите момичета го разберат и да не им се налага да висят по клиниките с години. Силно стискам палци на всички и дано всеки намери своя доктор, който да сбъдне така желаната и чакана мечта 🥰

# 36
Нека жената изкаже мнението си, негативно или положително нали за това е тази тема все пак. Едва ли Пиперкова нарочно е записала часа така, но е факт, че има немалко проблеми в клиниката. Прекалено много пациенти за персонала и материалната база, която имат. Болшинството се прехвърлят заради Сенкова и след това са поставени в заварено положение и насочени към другите лекари. Започва стимулация казват ти няма час при Сенкова и ти какво да правиш ? Няма как да се откажеш и си принуден да ходиш където те сложат. Еми не е приятно. Хубаво Сенкова дава насоки, но си е друго тя да те види на прегледа или да ти направи пункцията. Чакането също е проблем, в крайна сметка животът не стопира заради прегледите, всеки си има куп други задължения. Хубаво имаме толеранс към лекарите , но е редно и те да имат към нас. Цените също са едни от най-високите в София.

# 37
Ооо, сравнението с Оскар клиник беше супер на място! Да- и аз отвисявах там по половин ден. Те са наистина "топ" в графиците:)
Мога само да пожелая обаче, на всички ви- да  чакате там! Дай Боже!!!
От защитници...няма нужда!
Клиники бол, всеки може да открие неговото място. Когато темата стартира- Неовитро беше в две стаи и се състоеше от трима души.
Никой не ги беше чувал.Явно- има причина да расте. Определено се имам за късметлийка нацелвайки този момент. Разбирам всяка една от вас, но винаги бих пазила честта на д-р Сенкова. Вероятно губи контрол,но въпреки това, знам че мястото създадено от нея е специално! Вярвам, че прави всичко по силите си!

# 38
Моето мнение е, че щом има запазен час е редно да се спазва и точно за такива извънредни ситуации часовете от 9:00 до 10:00 не се дават на пациенти с предварителна уговорка, а се пазят до последно за извънредните ситуации. Наясно съм, че понякога има по-сложни случаи, но аз такива случаи ги приемам за извънредни, а не за постоянни. Или ако наистина се случва ежедневно, значи трябва да си променят леко политиката и да увеличат незаетия интервал от време, за да не го отнасяме другите. Проблемът е, че всички пациенти се записват с 15мин интервал един от друг, като това им е някакъв стандарт и  излиза, че всички видове процедури трябва да се извършват за не повече от 15мин, което на практика е невъзможно и затова става претъпкване пред кабинета.
Аз съм склонна да преместя часа си, ако ми се обадят и ми кажат за възникнала извънредна ситуация и се е получило голямо забавяне (разбира се ако манипулацията търпи отлагане), за това смятам, че мога да бъда толерантна с тях, ако отсреща също получавам толерантно отношение. Също нямам проблем да изчакам 10-20мин ако се наложи, но това да се чака пред кабинета по над 1 час всеки път е несериозно!
Лекарите също са хора - имат нужда от междинна почивка, храна, вода, тоалетна, разговор по телефона… но това време не им е отредено и те са длъжни да си го набавят от нашето време, време което ние трябва да изчакаме.

# 39
Момичета, всеки има право да си изкаже мнението положително и отрицателно. Да не забравяме, че все пак тези клиники са частни фирми и техните собственици искат приходи и дали ни харесва или не, те следват горе долу едни и същи начини на работа - ползват едни и същи системи за запазване на часове, разпределението на часовете е на база пациентопотокът на ден. Със сигурност имат заложени таргети за брой пациенти и печалба, така че няма как да я няма търговската част на тази работа.
Аз също съм чакала много, но не толкова много колкото в Оскар, и особено в Токуда, където ходих на прегледи при АГ, която изражда и там бременна в 7-ми месец си освисявах по 4-6 часа, не се шегувам! И съм била с час 8:00 - обаче се случва нещо непредвидено - спешно секцио, бременна с преждевременни контракции и се налага веднага да се проследи и т.н. и лекарката си отвисяваше по операционни и отделението по рискова бременност с часове. Та, надявам се на всеки да му се наложи да чака след като е бременна вече, обаче истината е, че, час - час и половина е неприятно забавяне, но със сигурност има причина. А и лекарите са хора, и те имат нужда да отидат до тоалетна, да хапнат или да починат за 10-тина минути, все пак ги искаме да са адекватни в преценката и реакциите си за нас и проблемите ни.

# 40
За тези, които ползват Joystick и имат профил там, в менюто Ред за преглед пише какво е закъснението за часа. Единственият проблем е, че като дойде самият час изчезва информацията и ако има закъснение вече не се визуализира, но като си видял веднъж че има може да звъннеш на регистратура и да питаш. Иначе мен също много ме дразни това, че всички ходят там заради Сенкова, но до нея не можеш да се добереш вече. Не се консултират с нея за всеки преглед, особено пък за фоликулометриите. Стойчева заключи веднъж, че няма да имам овулация и в друга тема ме успокоиха, че тя често прави такива неща, а Сенкова чака повече преди да заключи подобно нещо. Представям си за по-сериозни неща какво е.

# 41
За тези, които ползват Joystick и имат профил там, в менюто Ред за преглед пише какво е закъснението за часа. Единственият проблем е, че като дойде самият час изчезва информацията и ако има закъснение вече не се визуализира, но като си видял веднъж че има може да звъннеш на регистратура и да питаш. Иначе мен също много ме дразни това, че всички ходят там заради Сенкова, но до нея не можеш да се добереш вече. Не се консултират с нея за всеки преглед, особено пък за фоликулометриите. Стойчева заключи веднъж, че няма да имам овулация и в друга тема ме успокоиха, че тя често прави такива неща, а Сенкова чака повече преди да заключи подобно нещо. Представям си за по-сериозни неща какво е.

Всеки път преди прегледа проверявам в Joystick, като веднъж показа забавяне с 20 мин. и като отидох в приложението пишеше, че следващият ред е мой, а в същото време извикаха 2 жени преди мен 🤪 Изводът е че вмъкват пациенти извън графика и не може да се има пълно доверие на приложението.

# 42
  • София
А влизат и такива, които се предреждат и лъжат, че им казали от регистратурата, че бил техен ред. И ето ти, закъснение 1 час. Ако случайно жената, която ни извъртя този номер чете тук, грозно поведение. Като извикват пациент по име, е негов ред.
P. S. Естествено, че вмъкват пациенти извън графика. Аз съм една от тях. И беше спешно. Но може би трябваше да чакам един месец, да направя втори аборт, че да не ме вмъкнат. А да си чакам реда.

# 43
Аз и преди коментирах темата, но всеки път това чакане в този тесен коридор, заедно с всякакви болни хора и деца, вече ми идва в повече...не знам само аз ли уцелвам все такива моменти.
Ами не е нормално двата АГ кабинета да са срещу лабораторията и да чакаме заедно с другите болни хора. Миналата седмица, докато чаках час и нещо на диванчето горе, минаха минимум 15 човека през лабораторията, половината кашлящи. По едно време до мен дойдоха майка с детенце, които бяха за УНГ кабинета, заради някаква инфекция на момченцето.
Ами аз не съм отишла в кварталната поликлиника...
За мен е крайно наложително да си сменят кабинетите.
Някак приемах всичко това, заради доктор Стойчева, но сега така или иначе тя е болнични, а Пиперкова не ми вдъхва доверие, та много се замислям, дали да остана техен пациент.

# 44
Здравейте момичета, да разбирам ли, че няма пациенти, които са при Сенкова само?

Общи условия

Активация на акаунт