Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 2

• 38 297
  • 627
  •   2
Отговори
# 15
Нарича се Embrace тест. Събират и изпращат за изследване средата, в която е бил поставен ембриона и съответно се съдържа днк от него. По този начин се избягва стандартната биопсия чрез взимане на парченце от ембриончето, което крие риск от увреждане.

# 16
Здравейте. Вече не помня кой пита за успели да забременеят в Неовитро- Аз, от втори Зет трансфер. Близнаците ми са на 15 месеца. Относно това кой ще бъде на трансфера- д-р Сенкова отсъстваше на моя трансфер и той бе извършен от д-р Гогова, която тогава се обучаваше. И за миг не съм била несигурна или притеснена, че не го прави д-р Сенкова, а д-р Гогова. Всъщност трансферът е най-лесното нещо. Важна е подготовката преди това, дозирането на лекарствата, после пункцията и т.н. Отпуснете се и се доверете на лекарите. Те си знаят работата. 🌷

Много мотивиращо е, когато пишат момичета, които вече са успяли ❤
Извинявай за личния въпрос, ако не е уместен, не ми отговаряй, но как успя да убедиш Сенкова да ти върнат двечки? Аз не успях, а много се постарах Simple Smile

Иначе информация от преди няколко дни - в момента самите трансфери ги прави само Сенкова. На трансферът ми присъстваше и новият доктор, който обучават. А за съпътстващите неща помагат и останалите. Например ме викнаха за лепило предходния ден и го направи Пиперкова - беше много внимателна и мила, доволна съм Simple Smile

Независимо при кой лекар, успех на всички момичета!🤞
Здравей. Ембрионите ми не бяха с топ качество и в крайна сметка тя се съгласи с тезата ми, че ако са 2 ще имам повече шанс за успех. Но определено падна убеждаване. Тя не е фен на многоплодните бременности и с право- трудни, рискови за майката и плодовете, но имах цялата и подкрепа след теста, дори пътувах от Габрово тя да си ми следи бременността и така.

# 17
Момичета. здравейте.
Имам питане относно броя на връщани ембриони при трансфер - последните коментари ме притесниха. Както ембриоложката, така и д-р Пиперкова, ми споменаха за връщане на 1 ембрион, но и на двете реагирах, че при напредналата ми възраст не считам това за разумно (разбира се, ако имам повече от 1 бластоцист). Доколкото знам, ограничението за брой на трансферирани ембриони не важи при жени на възраст над 38 г. Има ли някоя представа дали настояват за връщане на 1 Е и при пациентки на 40+?

# 18
verospas, мисля че преценяват и в зависимост от качеството на ембрионите. При нашия трансфер през октомври ни върнаха 2 ембриона, но не бяха с добро качество - решихме да им дадем шанс, все пак....

# 19
Според мен оценяват обективно конкретния случай. Ако изрично това искаш, няма насила да ти върнат само 1. Аз с Нели обсъждах и беше склонна да ми върнат двечки, като имах едно с по-лошо качество, което мислеха да комбинират с друго с хубаво качество. На следващия ден като обсъдихме със Сенкова и Валето в детайли плюсове и минуси, самата аз реших да ги послушам и да си е едничко.
Но не приемай, че се налагат над желанията ни. Успех! 🤞

# 20
Здравейте!
Някой може ли да ми каже колко горе долу излиза инвитро на естествен цикъл в клиниката?

# 21
Момичета. здравейте.
Имам питане относно броя на връщани ембриони при трансфер - последните коментари ме притесниха. Както ембриоложката, така и д-р Пиперкова, ми споменаха за връщане на 1 ембрион, но и на двете реагирах, че при напредналата ми възраст не считам това за разумно (разбира се, ако имам повече от 1 бластоцист). Доколкото знам, ограничението за брой на трансферирани ембриони не важи при жени на възраст над 38 г. Има ли някоя представа дали настояват за връщане на 1 Е и при пациентки на 40+?

Имахме този казус при първия опит. До деня, преди трансфера имахме два. Специално ни попитаха да решим, дали връщаме едно или две. Никой, с нищо не се е налагал. Бях на 41. Решихме да са двете, но до сутринта едното се беше разпаднало и в крайна сметка върнахме едно. Приключи с мисед уви. Втори опит- същата ситуация и до часа на трансфера, пак имахме едно. Слава Богу- в момента ми къса яко нервите Simple Smile
Мога само да Ви пожелая да имате този избор! Т.е.- да има материал! Хич не се притеснявайте как и дали ще се разберете с тях. Абсолютно се съобразяват, като разбира се информират за рисковете.
Искрено желая успех!

# 22
Tanq79 , vanesa_georg , Tirex, много ви благодаря за отговорите и за успокоението, което ми дадохте! Притесняваха ме точно възможностите за тансфер на повече от 1 Е при бластоцисти с по-ниско качество. Надявам се и на някой хубав, но... Гледам да съм реалист - годините си дават отражение на материала, на лигавицата, на имунологията... Благодаря ви и стискам палци на все още борещите се да се зарадват на здрави бебешори! Simple Smile

# 23
  • гр. София
Здравейте!
Някой може ли да ми каже колко горе долу излиза инвитро на естествен цикъл в клиниката?
Много е индивидуално, според това какви медикаменти ще приемате и ще имате ли поне лека стимулация. Естествения цикъл и дълъг и труден процес, но накратко- заплащате прегледи / 3, 4 или 5 преди пункция х 50лв/ , заплащате лекарства / за справка от аптеката фемарата за един цикъл е около 11лв, мериоферт 150 е 74лв, от последния поне два -три а понякога и повече дни, след това заплащате пункция, упойка, Дай Боже обработка на яйцеклетки, оплождане / последните неща, ако се стигне до всичко около 2хил. , след това има ембриокултура, момента в който чакате ембриончетата да стигнат до 5ти ден, около 200лв. Ако успеете още от първата пункция да стигнете до читав ембрион, / рядко става от първи път, на естествен цикъл отнема месеци обикновенно/ следва трансфер - около 800лв

# 24
Да изкажа и аз мнение за д-р Пиперкова в Неовитро!
Като за начало да започнем оттам, че се насочих към клиниката заради д-р Ралица Сенкова и настоявах да провеждам прегледите при нея.  За първичния преглед на регистратурата ме уведомиха, че има около 1 час забавяне и да се поразходя пък те ще ми се обадят и че по принцип това се случвало рядко и да не се притеснявам за следващите посещения. Само за статистиката споменавам, че чаках над час и половина! На прегледа присъства както д-р Сенкова, така и д-р Пиперкова. Сенкова ме прегледа и направи план-график за досието ми, което трябва да следваме при следващите посещения. Бях тактично уведомена на самия преглед, че следващите ми прегледи най-вероятно ще са при Пиперкова.
При опита ми да запазя второ посещение в клиниката изрично поисках да е при Сенкова. От регистратурата ме отрязаха и казаха, че могат да ме запишат при Пиперкова, понеже Сенкова е с много претоварен график и няма никакви часове. Вече бях решила да проследя поне овулация и да направя фоликулометрия, та се съгласих, за да не губя повече време. Посетих Пиперкова на 3-ти ден от цикъла (със запазен час) за фоликулометрия, както бях посъветвана на първия преглед. Отидох - отново чаках около час. След няколко дни последва 2-ра фоликулометрия отново с чакане около час. При посещението ме посрещна с думите, че отворила моето досие, за да си припомни моята история. Почти ми се скара, че фоликулометрията се започвала от 2-3 ден на цикъла, а аз отивам чак на 7. Останах леко изненадана от забележката след като съобщи, че си е припомнила случая, но все пак добавих, че такова посещение съм минала и че това е 2-ра фоликулометрия. Разбрахме се да отида след 4 дни за трета фоликулометрия, с която ще комбинираме и взимане на секрет за изследване инфекции, за да не отивам отново специално за това. Тук ще добавя, че часа ми беше от 9:45,  3-ти поред пациент в тяхната система. Запазих възможно най-ранен час с цел да не са минали много пациенти и с идеята, че е по-малко вероятно да се изчаква с часове, НО отново ме изненадаха и чаках цял час докато вляза в кабинета. Вече бях потресена, но все пак толерантна и нищо не казах. Измери фоликулите и беше забравила за взимането на секрет (или по-скоро не е записала в досието  ми какво и кога следва), подсетих я, че трябва и това да направим, като тя ме отряза и каза, че може да се компроментира резултата след фоликулометрията, та да ида в друг определен от нея ден (който ден е 10дни след прогнозна та овулация), тъкмо щяла да провери дали е минала овулацията и да пуснем прогестерон освен, че ще вземе секрет. На тръгване запазих час на рецепция за упоменатия ден от д-р Пиперкова, като помолих, ако има такива огромни забавяния да ме уведомят, тъй като работя и не мога да отсъствам толкова дълго време или пък да си взимам 2 пъти в седмицата отпуск. Отговорът беше, че това няма как да се случи, защото имало извънредни ситуации и няма как да се предвиди.
Два дни преди датата на прегледа ми се обадиха, за да ми кажат, че д-р Пиперкова няма да е на работа и ще ме поеме д-р Бранков. Останах с неприятното усещане, че точно заради това ме е извикала в този ден, тъй като овулацията мина още на същата вечер след прегледа (установено от гинеколог на следващия ден) и е абсолютно нелогично да ме извика 10 дни дни по късно, в точно този определен ден при положение че не е на работа! Е, моето търпение и толерантност тотално се изчерпаха и нямам повече сили за нови недоразумения, взех решение да не отида на прегледа и като цяло да спра да посещавам клиниката.
 Моето мнение е, че все пак ценоразписа за Сенкова и Пиперкова е един и същ (но не и компетентността) и не смятам за редно след като съм изразила желание за лечение при Сенкова въобще да не получа предложение, че дори и след 3 месеца да е, а темата да я прекъсват директно с “Няма никакви часове!”.

# 25
Привет и от мен. Да споделя и моя опит. Имам 5 трансфера в клиниката, аз винаги съм настоявала да връщаме по 2 ембриона, тей като ми е мечта да имам близнаци.
 От първата стимулация през 2021 и понеже ми беше първи опит връщахме по един…Нямахме успех и на двата (свеж и замразен) трансфера.
Втора стимулация 2022г. И двата пъти връщахме по два ембирона, тей като не бяха кой знае какво качество… от замразения имах биохимична.
Трета стимулация 2023-24 решихме че няма да правим свеж..замразихме всичко… починах си няколко месеца и февруари решихме че ще върнем два ембриона… и предвид че вече три години правим инвитро не очаквахме чудеса…единия беше топ качество, другия средна работа… И така дойде чакания положителен резултат най-накрая. На първия преглед се установи че и двата ембриона са се хванали, като единия се е разделил на две. Съответно стана триплодна бременност. В момента съм 5ти месец с тризнаци… тъй като решихме че ще ги запазим всички и съм най-щастливата жена на света!
Но е многа рискова бременност и се пазя много. Всичко за сега върви много добре, дай боже така да устискам и докрай и да успея да задържа бебеоците в мен възможно най-дълго и да се родят живи и здрави! Та след моя случай със сигурност д-р Сенкова е много предпазлива в това кога да връщат по 2 ембриона. Ние се опитваме от три години и никой не очакваше че така ще стане, но факт! Доверете се на нейната преценка и я слушайте 🫶🏼

# 26
При Сенкова винаги съм чакала от 45 мин до 1.30  и си е съвсем нормално, при Пиперкова и новия доктор не съм чакала изобщо, така че съм малко изненадана. Но е факт че Сенкова е ужасно натоварена, аз съм пациент на клиниката от 9 месеца и в момента не мога да се доредя до нея а много ми се иска 😅 

Да изкажа и аз мнение за д-р Пиперкова в Неовитро!
Като за начало да започнем оттам, че се насочих към клиниката заради д-р Ралица Сенкова и настоявах да провеждам прегледите при нея.  За първичния преглед на регистратурата ме уведомиха, че има около 1 час забавяне и да се поразходя пък те ще ми се обадят и че по принцип това се случвало рядко и да не се притеснявам за следващите посещения. Само за статистиката споменавам, че чаках над час и половина! На прегледа присъства както д-р Сенкова, така и д-р Пиперкова. Сенкова ме прегледа и направи план-график за досието ми, което трябва да следваме при следващите посещения. Бях тактично уведомена на самия преглед, че следващите ми прегледи най-вероятно ще са при Пиперкова.
При опита ми да запазя второ посещение в клиниката изрично поисках да е при Сенкова. От регистратурата ме отрязаха и казаха, че могат да ме запишат при Пиперкова, понеже Сенкова е с много претоварен график и няма никакви часове. Вече бях решила да проследя поне овулация и да направя фоликулометрия, та се съгласих, за да не губя повече време. Посетих Пиперкова на 3-ти ден от цикъла (със запазен час) за фоликулометрия, както бях посъветвана на първия преглед. Отидох - отново чаках около час. След няколко дни последва 2-ра фоликулометрия отново с чакане около час. При посещението ме посрещна с думите, че отворила моето досие, за да си припомни моята история. Почти ми се скара, че фоликулометрията се започвала от 2-3 ден на цикъла, а аз отивам чак на 7. Останах леко изненадана от забележката след като съобщи, че си е припомнила случая, но все пак добавих, че такова посещение съм минала и че това е 2-ра фоликулометрия. Разбрахме се да отида след 4 дни за трета фоликулометрия, с която ще комбинираме и взимане на секрет за изследване инфекции, за да не отивам отново специално за това. Тук ще добавя, че часа ми беше от 9:45,  3-ти поред пациент в тяхната система. Запазих възможно най-ранен час с цел да не са минали много пациенти и с идеята, че е по-малко вероятно да се изчаква с часове, НО отново ме изненадаха и чаках цял час докато вляза в кабинета. Вече бях потресена, но все пак толерантна и нищо не казах. Измери фоликулите и беше забравила за взимането на секрет (или по-скоро не е записала в досието  ми какво и кога следва), подсетих я, че трябва и това да направим, като тя ме отряза и каза, че може да се компроментира резултата след фоликулометрията, та да ида в друг определен от нея ден (който ден е 10дни след прогнозна та овулация), тъкмо щяла да провери дали е минала овулацията и да пуснем прогестерон освен, че ще вземе секрет. На тръгване запазих час на рецепция за упоменатия ден от д-р Пиперкова, като помолих, ако има такива огромни забавяния да ме уведомят, тъй като работя и не мога да отсъствам толкова дълго време или пък да си взимам 2 пъти в седмицата отпуск. Отговорът беше, че това няма как да се случи, защото имало извънредни ситуации и няма как да се предвиди.
Два дни преди датата на прегледа ми се обадиха, за да ми кажат, че д-р Пиперкова няма да е на работа и ще ме поеме д-р Бранков. Останах с неприятното усещане, че точно заради това ме е извикала в този ден, тъй като овулацията мина още на същата вечер след прегледа (установено от гинеколог на следващия ден) и е абсолютно нелогично да ме извика 10 дни дни по късно, в точно този определен ден при положение че не е на работа! Е, моето търпение и толерантност тотално се изчерпаха и нямам повече сили за нови недоразумения, взех решение да не отида на прегледа и като цяло да спра да посещавам клиниката.
 Моето мнение е, че все пак ценоразписа за Сенкова и Пиперкова е един и същ (но не и компетентността) и не смятам за редно след като съм изразила желание за лечение при Сенкова въобще да не получа предложение, че дори и след 3 месеца да е, а темата да я прекъсват директно с “Няма никакви часове!”.

# 27
В която и инвитро клиника да отидете се чака…за мен това е напълно нормално…

# 28
В която и инвитро клиника да отидете се чака…за мен това е напълно нормално…

Но тук проблемът не е само в чакането. Аз лично това с привикването в точно определен ден в който следящият лекар няма да е на работа го приемам като скатаване и липса на желание за работа.

# 29
  • София
Е тя може да не е знаела, че няма да е на работа. Може да е била болна.

Общи условия

Активация на акаунт