Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 2

• 42 069
  • 669
  •   1
Отговори
# 540
  • София
И аз бях при Персенска. Даже няма база за сравнение между нея и д-р Сенкова.
Аз когато започнах да ходя в Неовитро, бяха само тя и две акушерки. Е, и ембриолозите, разбира се. И това ми хареса. Винаги усмихнати, любезни и възпитани. В Надежда се чувстваш като крава за разплод на поточна линия. Съжалявам за бруталния израз, но толкова години пропилях. И ми е болно. Аз родих на доста късна възраст. Но няма значение. Извинявам се за спама.
Сега са вече голям екип. И много се радвам за тях. Пожелавам им много успехи и положителни резултати. Те го заслужават.

# 541
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аглея Heart Благодаря, че сподели опита си. Радвам се, че след разочарованието са настъпили добри дни. А за пропилените години те разбирам много добре. Но се убедих, че има един тайминг в живота, който не зависи от нас. Много се радвам, че си станала майка!

# 542
О, нямам никакъв проблем да споделя за Надежда. И не, не е противопоставяне, защото повечето тук са със същия опит. При мен основните неща, които ме отказаха: чаках преглед при д-р Стаменов една година. После- чакането пред кабинета със записан час, дори не го коментирам, много беше. Понякога половин ден. Преглед- 5 минути с обличане и събличане. Бях тогава на 38. Лош мъжки фактор. Заключение- "ще опитаме,но сте за донор Sad". Цветна снимка направих и се започна едно чакане,едно звънене от рецепция,никакъв контакт за въпроси. Андрологът...беше карикатура. Никакъв опит за помощ и съдействие при мъжа ми. Един безкраен паркинг ...ааа и взеха и замразиха доста лош материал, да си имали при опитите ..абе- в един момент от място,организация и усещане за конвейр се отвратих и дори не опитахме. Това много ме бутна и ми отне много време да събера сили и да посетя Станулов (тогава колега на д-р р Сенкова) реших да е при него,но той пък поиска онзи безумен материал и месеци се разправяхме с Надежда да го вземем ..пак загубено време,тотално го изоставихме и дойде ковид и после Станулов напусна, та случайно се озовах при д-р Сенкова. Вече на 41.Без много приказки, с една топла усмивка,без никакъв коментар,че съм изпуснала влака и донор и т.н.тя опита и успя да създаде изцяло наше си детенце. Три бяха- тя,Валя и Нели. Изключителен екип и човеци! Яд ме е само,че късно се озовах там. Адски много време загубих в лутане и ...е доста късно за второ.

# 543
Tirex, винаги много обичам като споделяш и обикновено си запазвам постовете ти, за да ги чета в кофти дни. Според мен историята ти е уникално доказателство за силата на любов и надежда заедно. Аз съм по-млада, но също загубих време при различни лекари, а и поради много брутални намеси на съдбата в личен план. При Сенкова съм и усещам, че вярва, че мога да имам дете със собствен материал, въпреки, че аз отдавна казах вътрешното “да” и за донорски. Иначе, аз искам три деца и не съм се отказала. Стига тялото да може, ще ги родя. Няма да се откажа на база възраст. Нали като ме няма трябва да имат някого? Трябва да са повече, много ми е важно това… даже възрастта повече ме тика да го искам.
Споделяй пак когато ти идва отвътре за вашата история, много е вдъхновяваща и топла. ❤

# 544
Някой питаше за отпуската на др. Сенкова - ще бъде края на Август и началото на Септември.

# 545
Tirex, винаги много обичам като споделяш и обикновено си запазвам постовете ти, за да ги чета в кофти дни. Според мен историята ти е уникално доказателство за силата на любов и надежда заедно. Аз съм по-млада, но също загубих време при различни лекари, а и поради много брутални намеси на съдбата в личен план. При Сенкова съм и усещам, че вярва, че мога да имам дете със собствен материал, въпреки, че аз отдавна казах вътрешното “да” и за донорски. Иначе, аз искам три деца и не съм се отказала. Стига тялото да може, ще ги родя. Няма да се откажа на база възраст. Нали като ме няма трябва да имат някого? Трябва да са повече, много ми е важно това… даже възрастта повече ме тика да го искам.
Споделяй пак когато ти идва отвътре за вашата история, много е вдъхновяваща и топла. ❤

Ехеее- трички! А дано! Ама...да ти кажа- всичко, през което сега минаваш,ще ти се стори песен, спрямо гледането на човече.
Моят направи три и едва сега лека- полека се върнах в кожата си. Разбирай- едва от тук нататък бих пробвала второ,ако не бяха годинките. Изключителна отговорност и огромно предизвикателство е да имаш дете в милата ни родина. И аз минах през трудни моменти, загуби и т.н. и сме основно сами с мъжът ми. Адски трудно е! И аз не искам да остава сам,но не посмях дори да опитам овреме. С педиатрите е като с инвитро специалистите- много има,единици стават. А това е най ужасната част от всичко- болестите. Скъсяват ти живота безмилостно.
Отплеснах...ама- това е защото съм сигурна,че ще последва и този момент за всички вас! От сърце ви желая тези неволи!
За донорски материал- аз също всичко бих приела, но не и без адекватни аргументи!
Така- аз бях вече стара- ок, но всичко останало ми беше добре. Да, ще извадим малко яйцеклетки,да- няма да са топ,ама- защо го коментираме изобщо преди опит дори?!
Мъжът ми беше основния проблем. Никой, ама никой не се зае изобщо да работи по него, освен сегашният им андролог д-р Лазаров, който сега е част от екипа. Тогава нямаха. Открих го, след много четене и мъжът ми беше доста доволен от него. Нескромно, но ние индиректно го "докарахме". Разнесохме му славата:). Започнаха и те да го препоръчват,доволни явно всички и днес и той е там. Та- той поработи над нашия проблем и нещата изобщо не се оказаха толкова чак невъзможни.
Давам си сметка, че е било и огромен късмет вероятно,защото следейки ви- виждам, че никак не е лесно. Много е важно обаче, как ще подходят към теб и каква нагласа ще ти се създаде. Нямаше сила, която да ме накара да опитам дори на предните места,които посетихме. Уязвена се чувствах много в изключително труден за нас момент. За протокола- посетихме Майчин дом ( създаваха уж такова отделение), клиниката на д-р Владимиров, Надежда и д-р Станулов.

# 546
А, мен не можеш да ме изплашиш с трудностите покрай дете. Simple Smile Мечтая ги. Не казвам, че няма да ми е гадно - гадно ще ми е. Ще рева и ще се тръшкам. Ще издивея от неспане и ще бичвам с най-близките. Ще съм тотално неблагодарна на моменти. Но дълбоко вътре в себе си ще съм щастлива. Не като сега, когато съм наспана, разглезена от време и възможности, но дълбоко в себе си нещастна.
Липсват ми бъдещите ми деца.
Колкото до помощта, знам, че е трудно без. Герои сте за това. Аз имам голяма съпорт система, която стои с отворени ръце за помощ от много години. Но... минаха почти единайсет. Както и да е.
Желая успех на всички, а на вече получилите мечтаното - търпение в трудностите и увереност, че и това ще мине.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 08:52 от Preggo

# 547
Preggo, знаеш, че теб и Ванеса Ви чакам с добри новини. Следя темите от време на време и чакам вашите тестчета.

Иначе при мен и бременноста беше с неприятни симптоми и се чудех на моменти дали ще оживея 😀 Девойката ме съсипваше от гадене, киселини и ритници. Имаше период и вода не можех да пия.  В началото ритниците бяха много сладки, но после ми се ревеше. Чак се чудех как хората си го причиняват втори или трети път.

Нашата принцес е още малка и не сме видяли нищо за сега. Но аз си психясвам, че и е крива главата, че расте с минималните мерки и тн. Но за сега сме ударили късмета, че не е много от ревливите.

Иначе имаме 4 замразени ембриони и ще ги плащаме още време докато решим дали ще искаме още едно или не. Мисля, че в БГ не е още разрешено осиновяване на ембриони, ако решим да не ги връщаме. А не искам да ги унищожаваме, въпреки че и в двата случая не знам как бих де почувствала.

# 548
Пълнолуние, разрешено е вече даряването на ембриони в България. Стига да решите, поинтересувай се и виж какъв е механизмът Simple Smile
Благодаря за милите думи иначе Heart

# 549
Да мила! Определено всички трудности са съвсем други, когато си изпълнен с любов и някак смислен и цял.
Желая го на всички от сърце!

# 550
Здравейте,

аз, като много от Вас, съм пациентка на друга клиника и обмислям преместване. Това, което обаче ме притеснява е, че доколкото разбирам да съм пациент на д-р Сенкова значи да съм пациент на всички лекари в Неовитро, а не само тя да ме преглежда, назначава и прави каквото е нужно като манипулации!
 Моля да ми кажете дали наистина е така и има ли начин да съм само при нея.

# 551
Моите прегледи, манипулации и всичко друго е назначено от доктор Сенкова. Случвало се е разбира се някой да я замести за нещо извънредно, но в 95% от времето тя движи всичко. Дори да се случи да съм при някой от другите доктори, всичко се обсъжда с нея.

# 552
Случва се, да, ако няма час от днес за утре да ви запишат при Бранков или Пиперкова, също и пункция ми е правил Бранков. Прегледите се обсъждат със Сенкова или тя ви звъни след това като излязат хормоните.

# 553
При мен в 80% от случаите е била основно Сенкова. Пиперкова и Бранков също са ме преглеждали и са ми правили манипулации, когато тя отсъства (например контролна биопсия, която бързах да направя, защото не ми се чакаше да се върне тя, исках да пристъпвам към трансфер). Ходила съм и по спешност на преглед от днес за утре, при нея нямаше часове, прегледа ме Бранков, който видя, че ситуацията е леко тревожна и ме остави в кабинета, за да отиде да се консултира с нея -- върна се с инструкции от нея плюс рецепта от нея, т.е. дори в този случай пак намесата дойде от нея, макар, че тя не беше физически там.
Не мисля, че има място, където 100% от времето да те преглежда само и единствено лекуващия репродуктивен --освен ако при негово отсъствие ти не си ОК да чакаш да се върне и да изпускаш седмици/месеци заради това да си само и единствено при него. Лекарите също имат почивки, личен живот, разболявания и т.н. Мога да кажа обаче, че всичко минава през нея, няма момент, в който тя да не е наясно какво се случва с пациентите ѝ и решенията за следващи стъпки и страегия в процеса ги взимате заедно, което всъщност за мен беше най-важно: тя да е намесена и ангажирана с моя случай като случай поет от нея, а това е факт.

# 554
Здравейте,

Аз започнах като дългогодишен пациент на д-р Сенкова. Докато бях на платени прегледи, винаги е имала часове. Това рязко приключи, след като си пуснах заповедта. Д-р Бранков имаше сериозни пропуски в моя случай, за които тя не беше уведомена. След като я информирах лично, реагира сконфузено с "Така ли?" и дотам.

Здравейте,

аз, като много от Вас, съм пациентка на друга клиника и обмислям преместване. Това, което обаче ме притеснява е, че доколкото разбирам да съм пациент на д-р Сенкова значи да съм пациент на всички лекари в Неовитро, а не само тя да ме преглежда, назначава и прави каквото е нужно като манипулации!
 Моля да ми кажете дали наистина е така и има ли начин да съм само при нея.

Общи условия

Активация на акаунт