Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 2

• 38 287
  • 627
  •   1
Отговори
# 60
Единствените доволни от Неовитро са онези, които са имали възможността да са при Сенкова и Стойчева. Това е.
Спирам да пиша в тази група. Аз вече посещавам друга клиника.
Останах тук да чета, за да видя дали само аз съм недоволна от Пиперкова и изобщо от ситуацията в Неовитро.
Всичко добро!
Ох ...Juyii Simple Smile ама, че яко сравнение.
Отлепяй се вече моля! ❤️

Деби, уважавам усилията ти и знам добре, че е от цяло сърце и с много любов, към Неовитро, но за мен анонимността, която имам тук е важна. Не, защото не стоя зад думите си, просто- достатъчно неща понесох по темата инвитро и не желая никого да уведомявам, как, защо и какво ми се случи, а и по- принцип не вирея във фейсбук.

За останалите- Деби не работи в клиниката, но благодарение на нея има две слънца! Ако малко по- задълбочено бяхте прочели темата, щяхте да знаете това.

# 61
Мила Tirex, знаеш, че написаното от мен не се отнася до теб по никакъв начин! Просто приемам лично нападките към д-р Сенкова, понеже знам какъв човек е тя и не, защото съм успяла да забременея- аз много пъти съм казвала, че и да се бях отказала, тя нямаше да се откаже. Може би имам късмет, че я потърсих още, когато Неовитро дори не действаше официално като инвитро клиника, разбирам ги момичетата като се нервят, обаче те явно не разбират, че д-р Сенкова е човек, не робот и че този човек си има предел . Не случайно съм написала "хулят" , а не "плюят", но който се засяга от написаното от мен, явно има защо. Приключвам с писането, че да не става хубавата тема грозна.

# 62
Е...не е нужно никой да излиза, да спира да си казва мнението и т.н.
Важно е да има много гледни точки, за да е реално.
Да- аз, Деби и други момичета сме от съвсем друг период. Тогава мислех,че е лош късмет. Местене,неуредици и т.н.,но явно...е било за добро. Нямаха нищо и създаваха бебета. С много труд и сърце, въпреки огромните проблеми, които бореха.
Сега...ми става тъжно. Явно- има база, има хора, а става зле. Дано четат тук и реагират навреме.
А относно д-р Сенкова- да- нечовек е! И тогава се чудих, как изобщо успява. Явно всичко има предел. Дано колегите и поемат поне част от нейното сърце и енергия и да продължат магията.

# 63
Пишем и извън този форум 🙂 На няколко пъти съм изказвала мнението си в инвитро общности, на някои места не само името ми, а дори и телефонният ми номер е видим. Но не това е важното, важното е да се споделя това мнение където трябва - на място в клиниката. Важно е и как ще бъде прието.

# 64
Да не забравяме, че всеки има прави на мнение. Цензура не е нужна. Както и фрустрацията с даден лекар е напълно нормална. То цялото ИВФ пътуване е придружено от всички видове емоции. Аз съм от успелите с д-р Сенкова още като започваха в неовитро и никой не ги знаеше. Но това не значи, че съм била винаги само с положителни емоции и впечатления. Изпитвала съм и безсилие и яд към докторката и гняв към цялата ситуация като сме имали неуспех, но това не значи, че не я уважавам, напротив, много съм й благодарна. Просто емоциите са част от цялото преживяване. И как подхождаме все пак зависи и от темпераментите ни.

# 65
Здравейте... Чета от известно време темата, в търсене съм на лекар-магьосник... Възрастта ми ужасно напредна, като започнах на 45 близо... Не стигнахме до успех, независимо от обещаващите показатели... И минаха бързо години в интензивна борба и не толкова, защото аз лично не издъжам 100% на педал.... Заради пътищата физически, които трябва да се изминат, финанси и т.н.... Уморително... Сенкова би ли се занимала и има ли успехи с безнадеждни жени, а за мен това са големите на възраст жени, всички останали ако не днес, утре ще успеят... И, защо така, записваш се при нея, а следва друг?!  Не напразно за интервенции се дава възможност за избор на екип... Ембриологията на какво ниво е?... Пълна обърквация, дори и след изминатия път или именно заради него... Ще ми се да е като в друга вид търговия, плащаш и получаваш... Тук плащаш и.... едно голямо нищо и то щото си проспал младините си, така излиза... С извинение за излиянието... Упсех на всички, където и да е!
П.П
И защо Сенкова, а не Надежда - Стаменов, примерно? Някой от вас сигурно са минали оттам... От изчетеното, излиза че в Надежда въвеждат повече иновативни методи, за да се случат нещата, като митохондрии за подпомагане на ембриона, енергия... Чакане до 60г, примерно... Stuck Out Tongue ....

# 66
Не мога да ти кажа все още дали д-р Сенкова е магьосник, но със сигурност работи със случаи като твоя.
Преди десетина дни имах разговор в клиниката с преговори дали да ми върнат 1 или 2 бластоциста. Изразих притесненията си, че вече съм на 39 години и няма да имам време и за 2-ро детенце (ако живот и здраве успея с първо сега). Тогава в клиниката ми казаха, че много от пациентките са на възраст около 45г., така че да не се притеснявам за моите години. Моето впечатление е, че не се отказват от случаи, които биха им свалили "рейтинга" на успех, защото за жалост в други клиники е така. Дори само това ми прави много положително впечатление. Желая ти успех и да намериш кой да сътвори магията! 🍀

П.с. дописвам - аз търсех доктор - човек и го намерих в клиниката. Още нямам успех, но се чувствам спокойна и у дома там. А спокойствието също е важна част, защото пътят никак не е лесен, за да търпиш и кофти отношение междувременно.

# 67
  • Be realistic - plan for a miracle.
Абсолютно на същото мнение съм и аз и това и усетих от само 1 посещение засега.

# 68
Магьосниците съществуват само в детските книжки Simple Smile но има лекари и лекари!
Д-р. Сенкова уважава дълбоко личните желания и усещания на човека, но не спестява медицинските истини и изводи. Не мисля, че би се отказала от пациент особено заради възраст, но няма да захароса или да не сподели реалната си преценка.
Обиколила съм доста от така преекспонираните имена, включително и д-р. Стаменов. Конкретиката на случая ми определено буди медицински интерес и той имаше желание да се заеме, и определено подходи с нескрито научно любопитство. Тръгнах си след първичния преглед и не бих се върнала. Мога да отговоря защо, но това са лични усещания, които не трябва да влияят на избора на останалите, защото за вас може точно това да е най-големият магьосник Simple Smile  Всеки е успял някъде, където друг не е. И обратно.

# 69
Дали ще Ви поемат...ако има надежда-да! Моето инвитро вървеше паралелно с дама на 45. Но няма да се обещаят чудеса, просто- ако има шанс и не е тотално изгубена кауза, ще опитат. И обратното- ако е безсмислено, не биха ви взели просто парите.
Защо не Надежда? При мен специално - година чакане за преглед, на който чух,че ще се мъчим,но като цяло да се ориентирам, към донор. Направих там цветна снимка и всичко вървеше през едни разговори с регистратура. Чакаше се безумно много за всичко и това, което най- много ме подразни е че настояха да замразим абсолютно безперспективен материал от мъжът ми, за да имали в повече,като дойде момента и никой,никак не се зае с него. От малкото време прекарано там ми се стори безумно сложно,дълго и неидивидуално всичко. Вероятно,защото настоявах за Стаменов. Отчитам го като грешка сега. Всеки от останалите доктори би се постарал предполагам. Никакъв личен контакт...изобщо- запомних го с едно висене и присъда ДОНОР.
Тук се почувствах съвсем различно. Да не говорим,че и тук гоних друг доктор и случайно попаднах на Сенкова, но беше съдбовно!
И да допълня- имаме си наше детенце! Та....червена точка и за този екип! Освен докторката.

# 70
Аз мисля обаче, че трябва да си преправят процесите кардинално. Много се разрастват, всички логично искат при Сенкова, което няма как да се случи. Вариант е да си преценят обемите на работа и да започнат да записват при Сенкова за след месеци. Вариант е да се попълва въпросник и хората да се разпределят спрямо сложността на случая, но това би значело всички лекари да са еднакво подготвени.
Аз лично още от самото начало се записах при Стойчева, защото моят случай все още не изисква кой знае какво. И при Пиперкова ходих. Според мен и двете имат пропуски. Стойчева пропусна проблеми с хормоните + много рано ми отписа овулацията, въпреки че знаеше, че съм с много дълъг цикъл последните месеци. Пиперкова понякога звучи несигурна, но според мен много се старае и всъщност има доста знания.
Дали го усещам като моето място - все още не знам. На мен крайно не ми харесва базата им, а аз много се влияя от такива неща. Много ме дразни, че при взимане на кръв никога не ползват ръкавици, при УЗ - също. Знам, че е масова практика, ама все пак.

# 71
До колкото разбрах новата база ще е срещу МБАЛ Св. София, което се намира сравнително близо до сегашната локация. В момента тече ремонт и подготовка  на сградата. Аз се надявам скоро да имаме успех и да освободя място при д-р. Сенкова. 😁

Бях на преглед при новият доктор, защото ми дойде в неделя и само при него имаше час. Още е притеснен, но пък изглежда симпатичен и приятен човек. Може би го разсеях, защото аз обичам да си говоря.

До колкото знам всеки следобяд имат среща и обсъждат прегледи и случаи, като решават как да действат. При мен само прегледа беше при Бранков, но Сенкова изписва терапии и казва какво да правя. Просто не винаги има час за някои прегледи при нея.

# 72
Благодаря ви, че се отзовахте... Хубаво е, като намираш съмишленички и подкрепа... Nature High Brightness

# 73
Благодаря ви, че се отзовахте... Хубаво е, като намираш съмишленички и подкрепа... Nature High Brightness

Не се отказвай! Когато се тюхках и аз за дъртите ми яйца и че подобаващо съм се помотала ми казваха- виж, трудно е, но все пак- една читава трябва. Та ..да- една читава. Уж просто, но всъщност доста сложно, ама не и невъзможно. Трудно е, скъпо е, тежко е, но ..само време не можеш да върнеш. Всичко друго се подрежда и ...м...ка му- определено си струва! Желая ти го от все сърце!

# 74
  • София
ооо и ние имаме последна процедура по последната заповед от фонда и аз освобождавам място ... с успех или без приключваме с инвитрото Sad

Общи условия

Активация на акаунт