Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 2

• 38 752
  • 636
  •   2
Отговори
# 630
Аз се следях при Сенкова и по ЗК при Сирманова. В началото ходех по 2 пъти в месеца или при Сенкова или при Бранков. След 3я месец ходех по 1 път в месеца при Сенкова и 1 път при Сирманова. Сирманова я ползвах само за изследванията по ЗК и да ми подготви документите за раждане. Няма никакъв смисъл от прегледите при нея.

Погледнато назад трябваше по-рано да избера при кой да раждам и да се прехвърля при него за проследяване. Аз доста късно избрах Токуда и добре, че беше Сенкова да ми помогне за час при Атанасова. Отидох при нея в осмият месец и още при първият преглед се установи, че бебето изостава с 3 седмици и повече назад. Благодарна съм и, че ми обърна внимание и всичко беше наред с нас двете. Иначе секциото ми го направи друг лекар, защото Атанасова беше отпуск, но тя командваше терапии и други. Накратко според мен е по-добре основният проследяващ да ти е израждащият, а Сенкова може да ти е като втори, ако държиш да те следи и тя. И аз като повечето бях свикнала с нея и се чувствах по-спокойна, но израждащият има друг поглед над нещата и е по-добре да ти имат историята на прегледите и по-назад във времето, а не само от 8я месец. Иначе при мен не се касае за недоглеждане на Сенкова и тн. На 3тата ФМ уж беше всичко наред и след 2 седмици се оказа, че не е.

# 631
Аз се следя при д-р Сенкова от самото начало и определено това е нейната ‘зона’. Всеки преглед е изключително обстоен, обръща внимание на всяко нещо и ми вдъхва безкрайно спокойствие. Включително ми е казвала неща, които се гледат на феталната морфология и които се потвърдиха след това. Паралелно се следя и в Токуда, но ми е спокойно, че и тя следи нещата. Скоро ще трябва да приключвам с прегледите при нея и не знам как ще стане - аз толкова доверие на друг лекар нямам.

Относно д-р Кирякова - тя до скоро беше в Токуда и много исках да се запиша при нея за следене и раждане като му дойде времето, защото приятелки ми я похвалиха. Сега е напуснала Токуда, но не знам къде и дали изражда. Знам, че е страхотен лекар, но не мога да кажа мнение от личен опит. Д-р Спасов също е добър избор, много е внимателен.

# 632
  • Be realistic - plan for a miracle.
Това, което исках да кажа е, че според мен не трябва да е основен проследяващ.
Сенкова е и моят лекар.

# 633
Аз се следих изцяло при Сенкова. Нямам никакви забележки. Единственото, заради което не бих препоръчала е наистина да е на линия за повече нуждаещи се от нейната друга помощ

# 634
  • София
И аз се следях при д-р Сенкова. Нейните прегледи бяха едно към едно като на ФМ. А на ФМ ходех в Марковс, защото тя ми каза да ходя при доктор специалист по фетални морфологии. Но тогава Неовитро не правеха такива.

# 635
А сега вече имат и фетална ли?
Аз съм доволна много от доктор Пиперкова. Иначе доктор Сенкова ми следи бременността, като съм нейн пациент от години. Не бих отишла при друг. Но когато тя не може да опция и другите, разбира се, вече съм спокойна за всичко, щом съм там! 😇😇😇

# 636
  • Be realistic - plan for a miracle.
Да, бая неща си имат и ще имат скоро - разрастват се много и ще са май all-in-one център по всичко, с много специалисти. Много им се радвам.

Общи условия

Активация на акаунт