Да се извиня ли, след като много я обидих?

• 3 825
  • 58
  •   1
Отговори
# 15
Не ми звучи като обидена, а като жена, която оценява отношенията ви по различен от теб начин. С времето тя е разбрала, че не си подхождате, че нямате сходни разбирания за ситуации и поведение. За теб може това да е нещо второстепенно ("извън офиса никога не сме имали търкания" и т.н. твои реплики), но за нея било достатъчно да прецени, че не си нейният човек и не желае да продължава повече с тази връзка. Това, че постоянно я караш да ти дава разяснения и постоянно си с чувството, че има нещо недоизказано, според мен е доказателство, че просто не сте на една вълна и тя го е разбрала, а ти не.

Като цяло тя държеше на комуникацията. Когато аз съм искал да се коментира нещо, пак казвам не смятам, че съм я обсесвал, почти всеки път тя казваше на второто мое изречение “този разговор ме натоварва и искам да го проключим”. Подхождал съм с разбиране, но все пак смятам, че това беше невалидиране на моите потребности. Когато се коментираше нещо, което аз съм направил, разговорът беше дълъг. Когато се коментираше нещо обратно - приключваше бързо. Ето защо чувствах недоизказаност.

# 16
Добре е, че си започнал терапия. Надявам се да не я прекъснеш.
Няма смисъл да се извиняваш още веднъж. Бил си обсебващ и задушаващ с момичето. Дано вече си разбрал, че дистанция в работата винаги е необходима - между личните и служебните отношения трябва да има филтър. Може да идеш на обяд с жена, с която имаш близки отношения или в паузата за кафе, но не всеки ден, неотлъчно, а какво остава с повод и без повод, по всяко време на работния ден.
Това е токсично. Ще бяга всяка жена.

Много сила трябва да задържим някого при себе си, но още по-голяма, за да го пуснем. Ако обичаш един човек, не трябва да го обсебваш, а да го оставиш свободен - да се среща и с други хора, да прекарва времето си и с други, без теб. Не трябва да дишаш във врата на никое човешко същество - не само жена, но и приятел, колега, роднина.
Надявам се да не ми се сърдиш за написаното, приеми го като пожелание за по-добър старт отсега нататък в отношенията ти с другите.

Разсъждавайки сега, не мога напълно да се съглася. Не е било постоянно и неотлъчно, а когато тя е искала и ме е помолила. Именно защото в началото се опитахме да поставим някакви граници. По-скоро беше, когато например:
По принцип аз организирам много често обядите за много колеги. Питам всички, включително и нея. В последсврие тя се отказва. Когато е искала, ходила е сама или с други хора. Не ди представяйте, че съм нил залепен за нея като гербова марка.
Когато е искала дистанция извън офиса, дори не се е налагало да попита.
Просто е малко друпнат човек, по принцип.

За какво ти е тая нервачка. Чак се чудя какво се занимавате. Блъснала чашата, не знам какво си. Даже не може да говори нормално.

Като цяло тя е доста емоционален човек, но се опитва да сдържа емоциите си, защото я обвземат напълно и започва почти да крещи и подскача. За щастие аз не съм такъв, иначе наистина щеше да е много “толсично”.

# 17
Очевидно имате различни потребности и разбирания как трябва да протича и да се развива една връзка.
Продължавай напред.

# 18

За тиймбилдинга, може би не се изразих правилно - проблемът не беше, че са на тазлични места, а по-скоро, че тя се държеше все едно е щастлива, че няма да сме заедно. Тя много добре знаеше, че отдавна искам да идем двамата в този град и когато го казах - отвърна “ще идеш сам”.

Допускаш много тъпа грешка да си въобразяваш хората какво си мислят. Това е негативно и отровно. За теб, в крайна сметка за теб е.
Още нищо не е станало, но си позволяваш да казваш някой какво мисли и чувства. Това е нагло, осъзнай го.
А жената просто е искала да ходи там и се е радвала. Нищо лошо. И няма общо с това дали ти ще си там или не. Освен ако тя не ти е казала "Пешо, много се радвам, че ще ходя и ти няма да си там" Joy
Но един не съвсем здрав мозък друго обрисува.
По същия начин може да се радва, че ще ходи с приятелки и ти ще си въобразяваш как тя се радва, че няма да е с теб. Разбираш ли какво ти казвам човече или още не сващаш?
Та сериозно, потърси помощ. Не го казвам да те обидя, о не. С най-добри чувства го казвам.
И негативния си ти. Не тя. Ти.

Скрит текст:
Голям мъж уж, пък такива дребнавости стил детска градина.
Остави жената на мира.
Ти наистина имаш отровно и манипулативно поведение. Взимай мерки.
Добре че тя не е вчерашна да ти се връзва.
[/spoiler]

Мисля, че вземате доста едностранчива позиция. Да, сгрешил съм, но за да се провокира такова поведение не трябва ли да са двама? Защо в предишната ми дълга връзка нямаше такива неща?
Благодаря все пак за отговора.

Мненията ми е на база написаното и разказаното от теб.
В една връзка са двама винаги, то не значи, че другия има вина в някои моменти.
Просто има хора като теб сами си създават драмите.

Някой не отишъл с теб да пуши и ти изпадаш в някакви истерия. Айде осъзнай се малко.
Това е инфантилно и дребнаво. Нещо което отблъсква.

Скрит текст:
Не ми звучи като обидена, а като жена, която оценява отношенията ви по различен от теб начин. С времето тя е разбрала, че не си подхождате, че нямате сходни разбирания за ситуации и поведение. За теб може това да е нещо второстепенно ("извън офиса никога не сме имали търкания" и т.н. твои реплики), но за нея било достатъчно да прецени, че не си нейният човек и не желае да продължава повече с тази връзка. Това, че постоянно я караш да ти дава разяснения и постоянно си с чувството, че има нещо недоизказано, според мен е доказателство, че просто не сте на една вълна и тя го е разбрала, а ти не.

Като цяло тя държеше на комуникацията. Когато аз съм искал да се коментира нещо, пак казвам не смятам, че съм я обсесвал, почти всеки път тя казваше на второто мое изречение “този разговор ме натоварва и искам да го проключим”. Подхождал съм с разбиране, но все пак смятам, че това беше невалидиране на моите потребности. Когато се коментираше нещо, което аз съм направил, разговорът беше дълъг. Когато се коментираше нещо обратно - приключваше бързо. Ето защо чувствах недоизказаност.

И тя ти е казвала, че я натоварваш.
Дай пример. За какво сте говорили, че  е казала това.

# 19
Да, има. Може да не са 100% индентични потребности и разбирания, но са близки и си пасват. Не мисля, че с тази жена си пасвате.
Ако с някой сме прекалено различни, и отнема прекалено много време, енергия, разговори и напъни, за да се напаснем, то по-добре изобщо да не сме заедно. Лично аз не поддръжам отношения с цената на всичко. Идеята е да ми е приятно все пак, а не да е някаква вечна мъка и все нещо да трябва да се уточнява и намества.

# 20
И тя ти е казвала, че я натоварваш.
Дай пример. За какво сте говорили, че  е казала това.

Каза ми един път че съм глупав схемаджия или нещо, когато се шегувах с едни колеги. Тогава не ми стана приятно и когато се осъзна, че ме е обидила, реши, че иска да поговорим. Казах си мнението и получих отговора, че разговорът я натоварва.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 21:21 от bubanka

# 21
Ами и тя не е стока.
Какво драпаш за нея тогава?

# 22
Ами и тя не е стока.
Какво драпаш за нея тогава?

Мисля, че не беше честно от мен да коментирам какви са били страховете й в офиса и я обидих, без да имам такава идея. Отделно за съжаление ще се виждаме в офиса почти всекидневно и някак си не искам да има повече такива ситуации, още по-малко, че искам аз да се запазя и подобря, а не да ми пречи на терапията.

# 23
  • ☀️София / London🌂
момичето ти е дало достатъчно шансове , време е да я оставиш намира
За това не се започват връзки на работното място. Там си да работиш, трябва да си концентриран да си свършиш задачите и да не допускаш грешки. Никой не е длъжен да се съобразява с теб, моментната ти лудост, цупене като малко дете и фасоните. На колко си , че се държиш така. Още след първия подобен случай аз щях да ти бия шута, работата ми е важна с нея си изкарвам парите, мъже много! Освен това поведенитео ти е толкова незряло, че би отблъснало всеки! Не знам дали се усещаш колко си "needy"
нЕма какво повече да си кажете и да обсъждате! Let it go...
С най-добри чувства , работи над себе си. Търсиш прекалено много чуждото внимание и одобрение.
Изтъкването колко много неща си правил за нея също прави лошо впечатление.

# 24
Цуци, ти ли си?
//
Мега си обсебващ, човек. Помислих те за бившия.
Побиха ме тръпки.
Не е нервачка, едвам те е изтърпявала с подобно поведение и после ѝ избиват емоциите и ти си жертвичката.
Има непоносими мъже просто.
Остави я на мира.

# 25
момичето ти е дало достатъчно шансове , време е да я оставиш намира
За това не се започват връзки на работното място. Там си да работиш, трябва да си концентриран да си свършиш задачите и да не допускаш грешки. Никой не е длъжен да се съобразява с теб, моментната ти лудост, цупене като малко дете и фасоните. На колко си , че се държиш така. Още след първия подобен случай аз щях да ти бия шута, работата ми е важна с нея си изкарвам парите, мъже много! Освен това поведенитео ти е толкова незряло, че би отблъснало всеки! Не знам дали се усещаш колко си "needy"
нЕма какво повече да си кажете и да обсъждате! Let it go...
С най-добри чувства , работи над себе си. Търсиш прекалено много чуждото внимание и одобрение.
Изтъкването колко много неща си правил за нея също прави лошо впечатление.

Сам осъзнавам, че имам сериозен проблем и съм решен да се справя с него, защото не ми се умира сам. Действително съм се чувствал много лошо и доста се самообвинявах, след като се държах така с нея, а тя ми даде шанс.
Благодаря за reality check-a.

Цуци, ти ли си?
//
Мега си обсебващ, човек. Помислих те за бившия.
Побиха ме тръпки.
Не е нервачка, едвам те е изтърпявала с подобно поведение и после ѝ избиват емоциите и ти си жертвичката.
Има непоносими мъже просто.
Остави я на мира.

Не познавам “Цуци”, не искам да се представям като жертва. Не знам каква е вашата история и не искам да подценявам опита ви, но снятам, че най-вериятно ситуациите са различни.

В случая момичето е жертвата, тъй като осъзнавам как съм я обидил и изнервил и не ми е добре от този факт. Все пак не съм някакъв самовлюбен дечко и не искам да я наранявам. И не искам да продължим връзката, просто да й се извиня, за да може да се нормализира поне проф. отношение.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 21:58 от Aldemir

# 26
  • Washington,USA
Какво значи схемаджия? Нормалните хора като не те искат ти казват в прав текст. То и ти не си се държал добре, ясно, ама някой да ми тръска чаши и да ме обижда няма да търпя.

Явно имаш ниско самочувствие.

# 27
Обсебващ и дребнав си. Остави момичето на мира и работи върху себе си.

# 28
Потребителското ти име ми напомня за едно село в северозападна България. Не съм била там от 30+ години, но ако и на теб ти е познато, то това обяснява много неща.

# 29
Звучиш ми като мъж ,на който му липсва внимание .Толкова си разтегнал локумите в поста си,че те четох през ред .Мъжете не се изразяват като теб.
За секса щом ти казваш ,че е бил ,,добре" това означава,че е бил пълна трагедия за нея.И да не си го признае,просто ще е от възпитание и желание да те те обиди.Но секса е ,,добре " след 15 години брачен живот.Вашия трябваше да е перфектен.
Отървала се е момата.

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 14:45 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт