🌹 Ергенът 🌹 Между 2 сезона, #2

• 485 252
  • 6 705
  •   1
Отговори
# 6 135
Ама тя в кантората на майка си, ли е?

# 6 136
Естествено. Както повечето адвокатски деца. А и откъде всички тези пари за фирми, ако не са мама и тати?

# 6 137
Аз не виждам нищо лошо в това да се възползва от добрите си възможности в живота.

# 6 138
А това че не е "вписана като адвокат" не мисля, че е съществена подробност при положение, че очевидно е бая заможна. На нея не ѝ трябва да е адвокат, за да управлява кантора, ако изобщо ѝ се наложи някой ден.

# 6 139
Е незнаех, че майка й е адвокат, но това обяснява Сорбоната.

# 6 140
Аз не виждам нищо лошо в това да се възползва от добрите си възможности в живота.
Разбира се. Винаги се прави така. Семейният бизнес (какъвто и да е) се предава на децата. Защо да тръгват от нулата, като има нещо разработено? От тях вече си зависи да не го окепазят.

# 6 141
Как това ,че майка и е адвокат обяснява Сорбоната?

# 6 142
Както казаха по-горе: нормално е родител да осигури на детето си възможностите, които той не е имал навремето

# 6 143

То навсякъде е тъй, няма ли кой да те бутне малко си загубен в днешно време едва ли не. Куцо, кьораво и сакато имат дипломи откъде ли не вече, в смисъл преди беше голяма работа, вече не е. И бакалавър и магистър и доктор да си, пак почваш кота нула.

# 6 144
Когато не ти приемат детето в СУ специалност Право и така или иначе ще плащаш за платена форма на обучение и имаш възможност, естествено че ще го пратиш в чужбина, а не в Нов български университет, примерно. Сорбоната е добър избор. Обикновено това е избор повече на родителите, отколкото на децата.
Аз като родител, също бих го направила за децата си ако имам възможност разбира се.

# 6 145
Ехее, вече направихте заключение, че не е приета в СУ, защото там е невъзможно да се влезе сигурно. Joy

# 6 146

До много голяма степен е въпрос на кинти, не толко "академични постижения". Сорбоната е публичен университет ама и там има такси, също е и в Париж.

# 6 147
БожКе. Не била приета в СУ и отишла в Сорбоната. 😁 Вторият е на 60 и някое място в света по качество на обучението, а СУ е на 600 и някое. Изобщо няма място за сравнение.

# 6 148
БожКе. Не била приета в СУ и отишла в Сорбоната. 😁 Вторият е на 60 и някое място в света по качество на обучението, СУ на 600 и някое. Изобщо няма място за сравнение.

Ама се върнала при маминка да бачка, нали? Голем ти праз къв е хахаха честно казано тя ако не владее перфектно френски, няма да получи работа там. Но да, начинът на обучение е определено различен по Западна Европа спрямо наш СУ.

# 6 149
Ехее, вече направихте заключение, че не е приета в СУ, защото там е невъзможно да се влезе сигурно. Joy
Не казах това. Проверете бала, с който влиза в СУ специалност Право държавна поръчка. Ми не е лесно да се влезе. Не твърдя, че не са я приели, защото незнам дали е кандидатствала, а и не ме интересува. В правните среди обаче СУ ще се предпочите, а вече допълнителни магистратури, специализации и т.н в чужбина, за хора които наистина искат да работят в БГ и да практикуват професията тук, да станат магистрати, прокурори, адвокати....
Ако дойдат с диплома от чужбина, ще трябва да се явяват на изпити и да учат бг законодателството, за да могат да практикуват в БГ с дипломите си от чужбина. Защото в Сорбоната не учат българските закони.
Казвам това, защото правото не е като медицината. Медицина може да практикуваш навсякъде, където и да си завършил, но в правото не е така. За да практикуваш в друга страна, не където си го учил, трябва да учиш законодателството на страната, държат се много изпити, та даже го учиш на ново. Затова казах, че се предпочита СУ, а не по слава....

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 13:26 от albaaa

Общи условия

Активация на акаунт