🌹 Ергенът 🌹 Между 2 сезона, #2

• 485 234
  • 6 705
  •   1
Отговори
# 6 165
Как това ,че майка и е адвокат обяснява Сорбоната?
Когато не ти приемат детето в СУ специалност Право и така или иначе ще плащаш за платена форма на обучение и имаш възможност, естествено че ще го пратиш в чужбина, а не в Нов български университет, примерно. Сорбоната е добър избор. Обикновено това е избор повече на родителите, отколкото на децата.
Аз като родител, също бих го направила за децата си ако имам възможност разбира се.
Да не ти приемат детето в СУ право. 😂🙈Преди няколко години приемаха с тройки. Само да вметна, че образованието в България е по-лошо от реномирани университети в чужбина. Отделно от това, за да те приемат в чуждестранен университет ти трябва отлична оценка в дипломата за средно образование и сертификат с B2-C1 на съответния език. А самото следване в големите и известни университети в чужбина е по-трудно, защото от една страна държат ниво, също така няма да искат от теб да си купиш определен учебник и отговорите от изпита да са в него (истински случай точно от това престижно право в СУ) и родителите ти дори да имат връзки, едва ли ще са отвъд границите на страната. Така че ще трябва да драпаш сам.

Друг е въпросът колко ти трябва диплома по право от друга държава в България. За някои неща сигурно върши работа, но цялостно...🤔😐
Не става въпрос, кой университет е по престижен СУ или Сорбоната, естествено че няма база за сравнение. Имах предвид, че диплома по право в чужбина, не върши работа в БГ и обратното. Трябва да се учат законите в страната, която го практикуваш. Това може да е причината Царина да не е вписана като адвокат, при все че работи в адв. кантора.

# 6 166
Много смешно ми стана като видях това за СУ на предните страници.

Когато имаш успешна кантора и спрягаш детето ти за наследник, естествено, че ще го пратиш в Сорбоната, а не в СУ.

В СУ ходиш да се конкурираш с масата, която има-няма някакви връзки тук-там. И накрая ще се борят пред някой завършил в Сорбоната, шеф на кантората, да работи там. Естествено, че ще изпълняват всички изпити и квалификации, за да достигнат до тази възможност.

Радвам се за Алек и Царина. С целия хейт, който отнесе, сега се знае и времето показа, че е направил правилния избор. Очевидно, макар и да се влизали в някакъв физически типаж, Магдалена и Надежда не са били на Алек жените.

Има един такъв тип мъже дето много енергия отделят да се възмущават коя била държанка, с кого спала и как така без "работа" ще си живее охолно.

Очакваме ли наистина много красиви жени, като Айлин например, с всичките им реквизити, които ги правят такива, да се хванат с обикновен Петко-айти, който работи за заплата, и те са си работят за всяка стотинка и да си плащат сами дрехите, процедурите, пътуванията и тн? Ми за какво ѝ е Петко тогава? Тя ако е истинска жена просто много ще го обича ли? Хайде да порастнем. На теория любовта може да е безусловна, но не и връзките.

Както каза един пич в тикток на другите мъже - вместо да критикувате жените и да си хулите коя какво прави, и да им се сърдите за очакванията, които имат, си намерете някоя, която можете да си позволите, и се примирете. Естествено е всяка да иска да се уреди възможно най-добре, стига са опитвали да ме убеждават някакви лузъри, че аз съм кофти човек, ако си избера богат/млад/красив/да ме гледа.

В крайна сметка, дори статистически, е ясно, че бракът е институция, която има далеч повече предимства за мъжа - социални, здравословни, и кариерни.

За всеки влак си има пътници. Не ме кефят хейтърски и сексистки изказвания.

Искам да ме обича такъв какъвто съм, да ми готви, да ми пристава, да ми гледа децата, и да плаща половината сметки, ама и да е като Айлин/Валерия... хайде, да слезем на земята.
"Намерете си жена, която можете да си позволите..." Ужас. В какъв свят живеем...

Аз съм защитник на тезата, че ние жените можем да сме успешни за себе си и че истинско удоволствие носи да работиш и да си изкарваш парите сам. Няма да е лошо по-често да се пишат такива неща, че не се знае кой чете във форума и някак си е хубаво да се дава добър пример.

Изразът е груб, но влиза в тона на отношението към жените и грубата материалност, към която биват отнасяни.

Не сме имущество. Може да сме били преди 100 години, но дори и тогава са ни разменяли срещу крави и камили и тн, и момичето в общия случай се е давало, на който може да даде по-добра зестра.

Вярно е, че определени неща започват да се афишират като примери. И все пак, за един човек с всичкия си трябва да е ясно, че всички жени =/= инфлуенсърките. Има виртуален, има и реален свят.

Не може да се уважават само работещите жени. Тези, които са избрали да си гледат децата по-дълго време също заслужават уважение, както и тези, които работят като модели, инфлуенсъри, държанки и тн. Не мисля, че интелект и характер, както и други положителни качества, са свързани със статуса по трудов кодекс. Има си и доста популярни жени, които са създали хубави и здрави семейства в дългосрочен план, както и работещи, "добри и нормални" момичета, които са се прецакали и работят тройно - на работа, и като майка, и като домакиня, без помощ, и прегарят, и/или полудяват. И vice versa разбира се. Но умната жена предвижда и няма да се вкара в кофти ситуация (която често е напълно предсказуема) и е нелепо мъжете да ѝ се сърдят за това.

Всеки си има критерии. По-добре е да си високи. Ето ти я Айлин, кара си ски с готиния аутфит, докато тук я обсъждат как не работила. Това за Царина се надявам да е било шега (но ето, че когато жената е успешна и работеща измисляме да кажем тъпотия по неин адрес). Или признаваме само работеща жена, която е завършила в България и е пробила без връзки само със собствен ресурс? Всъщност Айлин е така. Започнала е да моделства, за да се издържа като студентка.

И аз съм защитник на тезата, която спомена, затова ме фрустрира, че една жена каквото и да направи, какъвто и път да избере, винаги ше е критикувана и винаги ще е можело повече и по-добре.

# 6 167
Видях, че пишете, че Алек и Царина чакат бебе, но откъде дойде това инфо? Снимка, статия?
Гледах сериите с ергенките в Елате ми на гости. Харесаха ми момичетата - всички. Четох и част от кометарите под видеата - хората масово одобряват Виктория и много плюят Пламена.
С нетърпение вече чакам 10-ти. Честно казано ме изненада датата - мислех, че по-късно ще почнат.

# 6 168
Точно наскоро гледах едно старо клипче от втори сезон, където момичетата отгатваха факти за Евгени. Имаше и въпрос кога е роден. Някои посочиха 22 юни като дата (в това число и Валерия), другите - 23 юни. В крайна сметка Евгени отговори, че е роден на 22 юни 1989. Ирина дори се учуди тогава, защото в гугъл пишело 23.06. Явно информацията е неточна.🙂

# 6 169
  • Варна
Еееее,верно имаше две сестри, какво ли стана с тях? Дали им потръгна салона?

# 6 170
Видях на Витошка едната сестра, по-малката, с майка си беше, тъкмо се чудех откъде ми е позната и майката каза "Пами" (нещоси)
На живо много красиво момиче, изящно, с красиви черти

# 6 171
  • София
Не разбирам защо одобряват Виктория и се коментира, че е по-готина, отколкото в Ергена. Имаше няколко доста злобни вмъквания, чакр и казани тихони се пролича характера й.

Също така не одобрявам, че я махнаха от работа, заради онуй страшното и истини, които казваше. Обаче, при положение, че се съди с работодателя, каква атмосфера на работа очаква, ако я върнат и защо не си намери работа, ами седи и празнее. Мина много време. Зор да се оплаква и тя като Пам.
Доколкото разбрах е спечелила на първа инстанция. Според мен не започва работа, защото след като приключи делото (най-вероятно в нейна полза), ще може да претендира за пропуснати ползи включително за времето, в което е стояла без работа, т.е. сегашното положение.

# 6 172
Ето ви нещо интересно за добро утро https://filternews.bg/samo-vav-filtar-martin-elvisa-ne-e-ergen-e … telkata-mu-joana/

Интересно на 20 години защо е с него, от любов ще да е ..... Thinking Joy

# 6 173
А има ли информация в кои дни ще се излъчва?

# 6 174
А има ли информация в кои дни ще се излъчва?
Да видим дали няма да променят програмата още веднъж. На сайта на БТВ все още няма нищо - за 10-ти февруари също не пише.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 11:19 от Lilly_85

# 6 175
Пишеше вчера в програмата на БТВ в понеделник от 20 ч започва, до 23ч.

# 6 176
Това, което прави Валерия, си е своеобразна група за защита на животните. Макар и не във Фейсбук, а в Инстаграм. И поведението, и речникът са същите.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 14:55 от Lilly_85

# 6 177
Чакам на нисък старт да обявят дата за премиерния епизод и зареждам виното. 🥂 Не гледам ИВ, така че не знам кой е Елвиса, но доколкото ви чета, е обещаващ кадър за Ерген. 😁 Другият ерген - Виктор 2 е по-малко познат, за него нещо интересно има ли?

# 6 178
Чакам на нисък старт да обявят дата за премиерния епизод и зареждам виното. 🥂 Не гледам ИВ, така че не знам кой е Елвиса, но доколкото ви чета, е обещаващ кадър за Ерген. 😁 Другият ерген - Виктор 2 е по-малко познат, за него нещо интересно има ли?

Какъв обещаващ кадър може да бъде човек бивш на фолкпевица и настоящ на 20 годишна !!!?

# 6 179
  • София
Честито, счупихте пореден рекорд.
Тази тема специално още с достигането си на кота #400 стана номер 1, но да.
Официално - това е темата с най-много мнения в историята на секция Телевизия и телевизионни предавания. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт