Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 52 231
  • 821
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Какво и е новото на тази паралелка в 125то?
На наша съседка детето е там и са много доволни. Други деца от квартала са там и са доволни. Гледам имат добро резултати на НВО и ДЗИ.
Там има хуманитарна и математическа, последната е нова, от тази година и за нея няма бал за предходни години.
Иначе 125 има добра локация, удобен транспорт
Категоричн тази паралелка не е нова. Може да не я е имало миналата година, но преди 4 години със сигурност имаха. Бала на децата беше в огромен диапазон.
8-12 е нова, математическа има до 7 клас. Защото имаме много познати деца в 125 и определено тази е съвсем нов профил от 2024

# 616
На наша съседка детето е там и са много доволни. Други деца от квартала са там и са доволни. Гледам имат добро резултати на НВО и ДЗИ.
Там има хуманитарна и математическа, последната е нова, от тази година и за нея няма бал за предходни години.
Категоричн тази паралелка не е нова. Може да не я е имало миналата година, но преди 4 години със сигурност имаха. Бала на децата беше в огромен диапазон.
8-12 е нова, математическа има до 7 клас. Защото имаме много познати деца в 125 и определено тази е съвсем нов профил от 2024
https://ruo-sofia-grad.com/%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bc%d0%b5% … 0%b5%d0%bd%d0%b8/

Това е план приема за 2021/2022 - можете сама да видите, че в 125 то има паралека "Математическа" с прием 26 деца.
Познайте защо я няма после?

# 617
Тази паралелка я има поне от 5-6г, когато 125то гръмко се нарекоха Втора математическа гимназия. Smiley

Номера и е същия, но за заблуда на хората миналата година я бяха кръстили природни науки.
Може да намерите баловете за години назад.

# 618
  • София
21 не съм гледала, сега видях, че пише, че е нова и от деца от училището знам, че е нямало преди.
Може би няма деца или учители, знае ли човек
https://ruo-sofia-grad.com/%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bc%d0%b5% … 0%b5%d0%bd%d0%b8/

Това е план приема за 2021/2022 - можете сама да видите, че в 125 то има паралека "Математическа" с прием 26 деца.
Познайте защо я няма после?

# 619
Сега се порових при Дидева и има минимален бал във всички години от 2018 насам. Намерих и гръмката новина от далечната 2016г.
Така, че хич не е нова, и както Hope for two писа, бала на децата е в огромен диапазон, което говори само за себе си.

# 620
  • Sofia
125-то хич не е добре по резултати от ДЗИ тази година.... Пред него са даже училища като 2-ро, 33 ЕГ, 96-то. За предишните не знам как е било, но за съжаление гимназиалният им етап е гола-вода. Което не го разбирам, при положение, че си държи реноме до основния етап.

# 621
Колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Сега се чудя между 31во и 32ро. 31во немска паралелка. 32ро- някоя от английските. На 31во не ни допада това, че няма квоти. Дъщеря ми не иска момичешки клас. Но пък, ако е много по-добро от 32ро… още се надяваме на чудо и с 437 бал да влезе в мечтаната ФЕГ…

# 622
Моето мнение е, че и началното е на стари лаври, но категорично за толкова години гимназиалните им паралелки не успяха да се наложат като успешни. Хуманитарната не винаги събира деца. Отделно преди няколко години цял математически клас се премести с учителката си по математика от 125то в 128мо. Ако не бъркам, бяха 7ми клас, когато я последваха.
Чудно е училището! Simple Smile

# 623
Колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Сега се чудя между 31во и 32ро. 31во немска паралелка. 32ро- някоя от английските. На 31во не ни допада това, че няма квоти. Дъщеря ми не иска момичешки клас. Но пък, ако е много по-добро от 32ро… още се надяваме на чудо и с 437 бал да влезе в мечтаната ФЕГ…
Щом детето иска ФЕГ защо не сложите 18, 35 и 133

# 624

Дъщеря ми е в 31, немската паралелка и са почти наравно момичета-момчета.

За сина ми с бал около 300 съм се ориентирала към 118 СОУ (СХН). Той хич не е математик, нито по компютрите. Но това училище е около неговия бал и удобно място. Плюс интензивен английски. Чудя се дали Информационните технологии са на твърде високо ниво и дали ще се справи.

А в гимназия, която въвежда квоти от тази година с колко се очаква да падне бала за момче?

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 15:16 от aaa73

# 625
  • София
Ох и аз чета и все нареждам и после решавам да пренареждам. И чакам децата уикенда да се приберат и да разгледаме някои предложения. Колкото хора толкова мнения Simple Smile

# 626
Щом детето иска ФЕГ защо не сложите 18, 35 и 133
35то и 133то заради руския не ги искаме. Нашето семейство сме крайно антируски. За 18то се чудехме, но като цяло тя не държи на френския, а ФЕГ си я беше харесала заради самото училище. Много ѝ харесвало като атмосфера, като местоположение ( ние живеем на СУ), а и защото аз съм учила там. 😉 Така ми каза.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 15:20 от natonkata

# 627
Търся актуални мнения за 127 СУ след 7 клас

# 628
  • на село
Основният определящ критерий кои училища са считани за "елитни" е приемният бал. А той е най-висок в тях именно защото се знае/предполага, че средата и преподаването като цяло са по-добри от тези в другите училища. В тази група влизат  езиковите НЕГ, 73-то, Испанската, 1 АЕГ и 2 АЕГ, ФЕГ, също СМГ, НПМГ, ТУЕС, НГДЕК. За предлагащи близо до това ниво  и добър вариант, ако балът не стига за първите,  се считат 32-ро, 35-то, 22-ро, 31-во, 18-то, 51-во, 133-то, 134-то, Джон Атанасов, Ломоносов.
В темата основно обсъждаме прилични като среда училища (в смисъл на деца и учители, а не база), които се нареждат като бал след горните.
[/quotes]

СГАСГ къде ко определяте? Питам , защото детето ми се е ориентирало натам. Архитектурата миналата година е с бал
над 420 .

Ще постна отново това питане, че и мен ме интересува, а е останало невидимо цитирано така : )

"СГАСГ къде ко определяте? Питам , защото детето ми се е ориентирало натам. Архитектурата миналата година е с бал
над 420 "

# 629
  • София

Само да кажа: учителите в топ 10 не са по-добри от другите, просто имат шанса да работят с топ 10 учениците.

Това е абсолютно вярно!!!! Преди година една от учителките на дъщеря ми беше направила някакъв коментар за резултатите и детето ми репликира, че й е много интересно дали резултатите щяха да са такива и да говори така, ако преподаваше в някое нискобалово училище.

И, ако щете вярвайте, но при една проверка на РУО, заключението беше същото. Ниво на преподаване 4, резултатите на училището се дължат на умни и амбициозни деца.
                 Не е точно така. Имам приятел учител по АЕ , който след пенсиониране преподава известно време в едно квартално у-ще без претенци  и неговите класове  на ДЗИ дадоха среден успех - 5.68. Приемният бал на това у-ще е под 300 /максималния/. Просто е изключително добър учител. Не му попречи смяната на у-щето и това ,че учениците не бяха топ 10.

Добрият учител се познава точно по това: да е добър навсякъде, а не само на деца с бал 480+. Този явно е такъв. Такива трябва да са всичките му колеги!
Но, факт, не всички в топ 10 са такива.

Дори в НЕГ има преподаватели по немски, от които децата нищо не поемат. Един такъв изкара един от 8мите класове тази година.

35то си е съвсем наред, яско си се учи. Предлагат и достатъчно профили.
СГАСГ също си е ок, учат си.

Общи условия

Активация на акаунт