Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 206
  • 821
  •   1
Отговори
# 630
  • София
А някой мнение за Професионална гимназия по текстилни и кожени изделия? Аз много искам да насоча щерката към рисуване, 51 няма да стигне бала, Ел. Вазова ще пробваме.
Виждам, че и 144 има рисуване, тя ще влезе докарва до към 400 бал, ама някак не знам за 144 дали да я пиша там.
Софийска ПГ "Княгиня Евдокия" и за тук май нямаше добри отзиви

# 631
Моля по-запознатите да кажат - в профил Природни науки в 7 СУ, кои ще са двете матури, които трябва да държи детето в 12 клас - БЕЛ е ясно, а втората - задължително ли е да биология или химия?

# 632
Не се лъжете за паралелката в 125 то. Горко ще плачете после.

# 633
  • В светлината на слънцето
Колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Сега се чудя между 31во и 32ро. 31во немска паралелка. 32ро- някоя от английските. На 31во не ни допада това, че няма квоти. Дъщеря ми не иска момичешки клас. Но пък, ако е много по-добро от 32ро… още се надяваме на чудо и с 437 бал да влезе в мечтаната ФЕГ…

С две деца точно в немската паралелка на 31-во - едно завършило и едно все още учещо, момиче и момче: има си доволно момчета в класовете, почти 1:1, с лек превес на девойките.

# 634
А някой мнение за Професионална гимназия по текстилни и кожени изделия? Аз много искам да насоча щерката към рисуване, 51 няма да стигне бала, Ел. Вазова ще пробваме.
Виждам, че и 144 има рисуване, тя ще влезе докарва до към 400 бал, ама някак не знам за 144 дали да я пиша там.
ПГ по кожени изделия , категорично НЕ!

# 635
Може ли мнение за 30-то училище с испански?

# 636
Да подкрепя и аз негативните мнения за 125-то. Паралелката не е нито нова, нито нещо невиждано. Просто не е имало желаещи, както и е неоспорим факта, че добрите математици отдавна не са в училището. В 90 % преподавателския състав е тотал щета, но с безумни изисквания. Замислете се, че от 8 седми класа не могат да съберат деца за две паралелки... Ако бяха уау, нали се сещате, че нямаше да се местят.

# 637
Разсмяхте ме. Преди години дъщеря ми учеше в 32-ро, а на приятелките ми синовете единия в ТУЕС и другия в Джон Атанасов. И всяка вечер с тях темата бе какви заплати вземат програмистите. И както слушах и се прозявах ми преля чашата и им заявих, че дъщеря ми е блондинка и може да свали всеки програмист и да му харчи цялата заплата.

# 638
  • София
СПГ Княгиня Евдокия нямат никакви традиции в специалности с рисуване. От 2-3 год имат някакви паралелки с дизайн в името... По-скоро погледнете другата Княгиня - ПГО "Кн. Мария Луиза" на бул.Черни връх. Въпреки че с бал 400 бих насърчила за ПГИИ Райнов (но помня от другата тема, че не го искате). Все пак, ако почетете повече в темите за кандидатстване с рисуване ще придобиете по-подробна представа за тези училища. За 144то аз доста търсих инфо мин година, но за съжаление във форума не открих. В нета има някакво инфо за музикалните им паралелки, за дизайнерите - не открих.

# 639
  • Sofia
Дикси, има ли такава прогнозна таблица за БАЛ-овете и за момичета? Ако да, може ли да я споделите? Благодаря

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 03:10 от bubanka

# 640
Има, sanaka пусна в другата тема и за момчета, и за момичета, но ще ми е трудно да изровя поста, че темата доста напредна.
Пускам принт скрийн

# 641
  • Sofia
zlatenceto, благодаря!

# 642
Може ли да споделите актуални мнения за 31 СУЧЕМ? Дъщеря ми иска да го сложи ,като първо желаание , но мен нещо ме възпира. Чудя се какво е то. Sad  Може ли нещо да споделите за учителите , за училищния живот и въобще всичко каквото се сетите. Ще се радвам ако някой помогне да вземем решение.  Водят ли ги на чуждоезикови екскурзии? Имат ли програми по Еразъм?

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 05:41 от Костадинова31

# 643
  • София
Може ли да споделите актуални мнения за 31 СУЧЕМ? Дъщеря ми иска да го сложи ,като първо желаание , но мен нещо ме възпира. Чудя се какво е то. Sad  Може ли нещо да споделите за учителите , за училищния живот и въобще всичко каквото се сетите. Ще се радвам ако някой помогне да вземем решение.  Водят ли ги на чуждоезикови екскурзии? Имат ли програми по Еразъм?
на приятелка детето е там 10 клас. Точно вчера каза, че се чуди как го е записала, но не съжалява. Добра дисциплина, доста учат, испанския е на мн слабо ниво, но се примириха. Има добри учители

# 644
Ако може някой реален родител да се включи, ще е най-добре!

Общи условия

Активация на акаунт