Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 190
  • 821
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Мечта ни е на нас 51 за девойката, но пусто ме стига бал. Все пак ще го пиша, знае ли човек.
Днес минах покрай 105-то. Боже, все едно е бонбандирано, ужасно, като затвор. А ми беше в листа
Бомбардирам. Не идва от бонбон... Не се засягайте, много грешат.. Тази дума,

# 661
  • София
Моето дете е там, 10 клас. Като цяло сме доволни, хубав клас, учи се, английският е на много високо ниво. В 9 клас учиха химия, биология, физика, история и география на английски. По БЕЛ и математика са прекрасни учители, по испански обаче сме с късата клечка и силно се надявам другата година да са с друг учител. Не ми харесва, че по отношение на облеклото освен забележки няма други мерки и има момичета буквално по бельо, но това да е големият проблем, все пак е въпрос на възпитание.
Приятно съм изненадана, че в 127-мо се учат толкова предмети на английски. Нали не става дума за учене само на терминология (както е в 7-мо), а за преподаване и изпитване на езика?

# 662
  • София
Мечта ни е на нас 51 за девойката, но пусто ме стига бал. Все пак ще го пиша, знае ли човек.
Днес минах покрай 105-то. Боже, все едно е бонбандирано, ужасно, като затвор. А ми беше в листа
Бомбардирам. Не идва от бонбон... Не се засягайте, много грешат..
леле, вместо М съм натиснала Н и така е останало. Оправих го разбира се.
Но да си кажа не бях срещала до сега с Н Wink
Та наистина базата там е много зле и ще наблягам на тези по центъра

# 663
  • София
Прави ми впечатление, че балообразуващите предмети за 2 СУ езиков профил са БЕЛ 3 и МАТ 1 от НВО и БЕЛ и ЧЕз от дипломата. Или ХООС и БЗО от дипломата за профил "природни науки". А в сайта на училището пише, че за всички паралелки се взимат МАТ и БЕЛ от дипломата плюс МАТ 2 и БЕЛ 2 от НВО. Къде е истината? Със сигурност ще им се обадя, но ако има някой запознат, моля да каже?

# 664
Днес минах покрай 105-то. Боже, все едно е бомбандирано, ужасно, като затвор. А ми беше в листа

Пишете всичко, което е желано за детето в низходящ ред. Никога не се знае.
Дори да се запишете някъде след 2-ро класиране, за сигурност, следете в сайта на РИО за свободни места. И в двете предходни години имаше свободни места и след 3-то класиране и след 15.09. в не едно хубаво училище.
Там е вече късмет, деца с какъв бал ще са склонни да си теглят документите, за да се борят за местата. Обикновено са с доста по-нисък бал от приемния на 2ро класиране.
Успех!

# 665
Моето дете е там, 10 клас. Като цяло сме доволни, хубав клас, учи се, английският е на много високо ниво. В 9 клас учиха химия, биология, физика, история и география на английски. По БЕЛ и математика са прекрасни учители, по испански обаче сме с късата клечка и силно се надявам другата година да са с друг учител. Не ми харесва, че по отношение на облеклото освен забележки няма други мерки и има момичета буквално по бельо, но това да е големият проблем, все пак е въпрос на възпитание.
Приятно съм изненадана, че в 127-мо се учат толкова предмети на английски. Нали не става дума за учене само на терминология (както е в 7-мо), а за преподаване и изпитване на езика?
Определено не само терминология, изцяло на английски, с учебници на английски. И това донякъде е проблем, защото не се научава на български. Децата мислят на английски. Моето на моменти звучи като чужденец и даже не разбира, че ползва грешни за нашия език конструкции, но обръщаме внимание вкъщи и се надявам да се балансира.

# 666
Моля за актуални мнения за Джон Атанасов - атмосфера, училищен живот, дисциплина, дух, ниво на преподавателите. Битовата част я видях - ходих за преглед на работата.
И същото питане имам за ПТТК - телекомуникациите в Студентски град.
Ако имате поглед от ваши деца или близки, ще се радвам да споделите.

От приятелско дете знам, че в Джон Атанасов не са много децата, които искат да програмират или вече го правят. В класа са само 1-2деца с такъв интерес, останалите бутат, но не им е мечтата. При програмирането мотивацията е важна, не само модата. По-лошото е, че поради модата и в ТУЕС влизат деца, които имат точки, но не и интерес, после едвам избутват, но при прием взимат място на някого, който това прави от години.
Анжак! И въпросът ми сега е какво да го правя този младеж - енергоспетясащ. На проверката  в Джонката влезна в професионални разговори с учители. 😂
Самите те казаха, язък, че нямаш бал 500.😂🤦
Дайте едно рано какво да го правя.
ПГТК вариант ли е за такъв? Какво друго да редя? За еврейското получих добри отзиви паралелката СХН, но "магарето" не иска иврит. 🙁

# 667
  • София
Summer sun, благодаря! Аз в момента съм в голяма чуденка как да редя 1-во, 7-мо и 127-мо, като и за трите има реален шанс за класиране. Синът ми иска профил Чужди езици с английски, макар че вече има нелошо ниво на езика. Аз съм завършила 1АЕГ и определено считам, че преподаването на английски на предметите изключително помага за овладяване на езика на наистина високо ниво. Чисто логистично, най-удобно ни е 1-во, 127-мо ми беше последно досега от трите, но тази информация за преподаването на английски много ме замисля за  пренареждане. От друга страна, синът ми не е много добър в точните науки и се притеснявам дали учене на английски плюс струпване на целия материал от 2 г. в девети клас няма да доведе до забатачване и демотивация, особено по химия и физика.

# 668
  • София
Аз 7 бих сложила на 1 мяасто, като локация, като база.
Аз също съм в чуденка как да редя, като искам много 35, 7, 133, 32
Ние сме изучавали АЕ 8 год, от ПГ с Британика в 145 към сдружението и са с Б2.
Не знам дали да не сложа 1 ФР или ИтЕ, много искам да учат (аз съм с френска лингвистика) и да помагам.

# 669
  • София
Здравейте, мнение за 36СУ и за Хенри Форд паралелка автомобилна мехатроника?

# 670
  • София
Моля за актуални мнения за Джон Атанасов - атмосфера, училищен живот, дисциплина, дух, ниво на преподавателите. Битовата част я видях - ходих за преглед на работата.
И същото питане имам за ПТТК - телекомуникациите в Студентски град.
Ако имате поглед от ваши деца или близки, ще се радвам да споделите.
Колко е балът на детето? Помня, че искахте в ТУЕС.
Ако Джон Атанасов ви е удобно като локация и транспорт, не се замисляй въобще. Това е следващото след ТУЕС. И на трето място слагам Ломоносов. (не броя обаче в Правец, за мен той е на 2-ро място, но все пак е далече от София).
Нищо не ни е ОК като локация. 😁
Знам, че "Джонката" се "реди" след Туес по бал, но тези ранглисти не ме вълнуват.
Търся спокойно като атмосфера място без хипер амбиции за "излитане в космоса" 😁
Детето програмира много отдавна.
По - скоро ме интересува духът, дисциплината, адекватна реакция на ръководството при евентуални конфликти, все пак са предимно младежи в специфична възраст 😬, а и да не "играят само карти"пет години, бадава. 👀

Имам дете в ПГТК, макар и не в паралелка с програмиране. Атмосферата обаче е спокойна, преподавателите повечето (с които сме се срещали до момента) са ОК, при проблемни ситуации се реагира. В класа на сина ми изключиха дете от училището още втория срок в 8 клас заради проблемно поведение. Той се чувства добре там, което на мен ми е важно. Минус  - нямат физкултурен салон, въпреки всички опити, които правят.

# 671
  • София
Моля да ми кажете, който е запознат. Виждам в системата следното :  Ако избраната паралелка е професионална, то за нея се изисква медицинско свидетелство. Можете да го прикачите чрез бутон „Прикачване на медицинско свидетелство
Това за училище тип техникум ли важи или?

# 672
Прави ми впечатление, че балообразуващите предмети за 2 СУ езиков профил са БЕЛ 3 и МАТ 1 от НВО и БЕЛ и ЧЕз от дипломата. Или ХООС и БЗО от дипломата за профил "природни науки". А в сайта на училището пише, че за всички паралелки се взимат МАТ и БЕЛ от дипломата плюс МАТ 2 и БЕЛ 2 от НВО. Къде е истината? Със сигурност ще им се обадя, но ако има някой запознат, моля да каже?
В инфоприем трябва да пише. Предполагам, че каквото е там, така ще се смята.

# 673
  • София
Моля да ми кажете, който е запознат. Виждам в системата следното :  Ако избраната паралелка е професионална, то за нея се изисква медицинско свидетелство. Можете да го прикачите чрез бутон „Прикачване на медицинско свидетелство

Да, за проесионалните гимназии важи.

# 674
  • Sofia
ТОва важи за всички професионални паралелки, независимо дали са в професионални или профилирани гимназии.

Общи условия

Активация на акаунт