Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 200
  • 821
  •   1
Отговори
# 645
  • София
А някой мнение за Професионална гимназия по текстилни и кожени изделия? Аз много искам да насоча щерката към рисуване, 51 няма да стигне бала, Ел. Вазова ще пробваме.
Виждам, че и 144 има рисуване, тя ще влезе докарва до към 400 бал, ама някак не знам за 144 дали да я пиша там.
Софийска ПГ "Княгиня Евдокия" и за тук май нямаше добри отзиви
СПГ Княгиня Евдокия нямат никакви традиции в специалности с рисуване. От 2-3 год имат някакви паралелки с дизайн в името... По-скоро погледнете другата Княгиня - ПГО "Кн. Мария Луиза" на бул.Черни връх. Въпреки че с бал 400 бих насърчила за ПГИИ Райнов (но помня от другата тема, че не го искате). Все пак, ако почетете повече в темите за кандидатстване с рисуване ще придобиете по-подробна представа за тези училища. За 144то аз доста търсих инфо мин година, но за съжаление във форума не открих. В нета има някакво инфо за музикалните им паралелки, за дизайнерите - не открих.
Бившата Вела Благоева съм завършила аз преди години. Сега я гледах, но ми казаха, че е пълно и масово се ползват наркотици, на приятелката ми племенницата едвам я отърваха, лежа в болница, после накрая завърши като частен ученик. То не че ги няма и на други места.
Райнов го изключих, много е далече, вече писах, че няма да го причина на детето

# 646
Търся актуални мнения за 127 СУ след 7 клас
Моето дете е там, 10 клас. Като цяло сме доволни, хубав клас, учи се, английският е на много високо ниво. В 9 клас учиха химия, биология, физика, история и география на английски. По БЕЛ и математика са прекрасни учители, по испански обаче сме с късата клечка и силно се надявам другата година да са с друг учител. Не ми харесва, че по отношение на облеклото освен забележки няма други мерки и има момичета буквално по бельо, но това да е големият проблем, все пак е въпрос на възпитание.

# 647
Моля за актуални мнения за Джон Атанасов - атмосфера, училищен живот, дисциплина, дух, ниво на преподавателите. Битовата част я видях - ходих за преглед на работата.
И същото питане имам за ПТТК - телекомуникациите в Студентски град.
Ако имате поглед от ваши деца или близки, ще се радвам да споделите.

# 648
Моля за актуални мнения за Джон Атанасов - атмосфера, училищен живот, дисциплина, дух, ниво на преподавателите. Битовата част я видях - ходих за преглед на работата.
Колко е балът на детето? Помня, че искахте в ТУЕС.
Ако Джон Атанасов ви е удобно като локация и транспорт, не се замисляй въобще. Това е следващото след ТУЕС. И на трето място слагам Ломоносов. (не броя обаче в Правец, за мен той е на 2-ро място, но все пак е далече от София).
Детето по едно време искаше компютри и ходихме на Отв. врати - не ни допадна немският като втори език, иначе всичко друго е на ниво. И при нас локацията, и транспортът също оказаха роля да го изключим... Но така или иначе, детето се отказа от компютрите.

# 649

Нищо не знам за училището, но гласувам в него Simple Smile
Изключитено прилична база, и много проекти по които работят.

# 650
А за момчета имаш ли възможност да пуснеш? Много благодаря
,[
quote author=zlatenceto link=topic=1664812.msg48250195#msg48250195 date=1720044052]
Има, sanaka пусна в другата тема и за момчета, и за момичета, но ще ми е трудно да изровя поста, че темата доста напредна.
Пускам принт скрийн

[/quote]

# 651
Колко е балът на детето? Помня, че искахте в ТУЕС.
Ако Джон Атанасов ви е удобно като локация и транспорт, не се замисляй въобще. Това е следващото след ТУЕС. И на трето място слагам Ломоносов. (не броя обаче в Правец, за мен той е на 2-ро място, но все пак е далече от София).
Нищо не ни е ОК като локация. 😁
Знам, че "Джонката" се "реди" след Туес по бал, но тези ранглисти не ме вълнуват.
Търся спокойно като атмосфера място без хипер амбиции за "излитане в космоса" 😁
Детето програмира много отдавна.
По - скоро ме интересува духът, дисциплината, адекватна реакция на ръководството при евентуални конфликти, все пак са предимно младежи в специфична възраст 😬, а и да не "играят само карти"пет години, бадава. 👀

# 652
Какво толкова ги мислите 31-во, 35-то и 32-ро?
Училищата са с желязно реноме, децата там си сядат яко на задниците и здраво работят, вижте им статистиките на изхода в 12ти клас и не знам какво има да се коментира повече...
Какво да ви каже една майка, която нищо не отбира от педагогика и образование?
Ако имате бал за там, нямайте никакви колебания!
 След топ елита, това са следващите училища инкубатори на много работливи или много способни деца, или и двете, наред със 133-то, ТУЕС, Джон Атанасов. НПМГ за физиците и химиците. Може да пропускам някое, но да, на лисицата гроздето й е кисело, ако може да недоволства от заведения с подобна продуктивност. :/
Имаше скоро мнение за 31-во на родител с две деца в 31во (Слънчезара), колко такива мнения са нужни?
Разбира се, ако детето има бал за 1ва и 2ра английска, отивайте там, ако го палят немски, испански - пишете ги първи, ако имат интереси в техниката и технологиите - ТУЕС и Атанасов, но ако не ви стига балът за там, следващото ниво са 133то, 31во, 32ро, 35то. Няма какво да се обърка там.

Ето едно средноаритметично сравнение на училищта по резултати от НВО, на едно място са 5 паралелки, на друго 7, на трето 3, навсякъде има отличници и навсякъде средният резултат е около или над 4,50. Wink

https://ivandavidov.github.io/nvo/12/?i12=2,7,10,24,25,26,28,63,67

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 14:04 от Pureandsimple

# 653
  • Sofia
А за 51во паралелките за компютърен аниматор и график някой има ли актуална обратна връзка? Гледам, че през последните няколко години рязко се е вдигнал бала на приетите, както резултатите на НВО след 12ти по български и английски. Дали е по-добър вариант спрямо 35во, 32ро и 31во?

# 654
А за 51во паралелките за компютърен аниматор и график някой има ли актуална обратна връзка? Гледам, че през последните няколко години рязко се е вдигнал бала на приетите, както резултатите на НВО след 12ти по български и английски. Дали е по-добър вариант спрямо 35во, 32ро и 31во?

Ама те едните нямат нищо общо с другите... Не бива да ги сравнявате. В 51-во са професионални и език се изучава разширено, а в останалите училища става въпрос за профил "Чужди езици" и съответно - интензивно изучаване. Не гледайте само бала.

# 655
В 51во профилът е съвсем различен от изброените 31, 32 и 35, чуджият език (както писа Tisisat) не е основен и се изучава с разширение. Директорът на училището е много разтропан и в последните години направи много, както за сградния фонд, така и с екипа учители. Децата в гимназиалния етап ходят по пленери, правят конферанси и изложби. В сайта на училището видях от тази година, че са били на посещение и в Италия.
Съвсем близо до училището има спирка на метро и на няколко трамвая. Така че най-правилният отговор е, ако детето се интересува от рекламна графика, анимация и ИИ, 51во е чудесно училище.

# 656
  • гр.София
Бъркате нещо, погледнете учебните програми на 51-во. АЕ си се изучава интензивно и 8 клас си е езиково подготве.18 часа седмично ,като в другите езикови.Аз така и знам, ама реших да проверя.
В раздел За нас- Документи- Учебни програми- осмите класове за отминалата година.

# 657
blanc, вероятно си права. Исках да кажа, че фокусът на паралелките в 51во е върху професионалната подготовка, не върху езика.

# 658

От приятелско дете знам, че в Джон Атанасов не са много децата, които искат да програмират или вече го правят. В класа са само 1-2деца с такъв интерес, останалите бутат, но не им е мечтата. При програмирането мотивацията е важна, не само модата. По-лошото е, че поради модата и в ТУЕС влизат деца, които имат точки, но не и интерес, после едвам избутват, но при прием взимат място на някого, който това прави от години.

# 659
  • София
Мечта ни е на нас 51 за девойката, но пусто ме стига бал. Все пак ще го пиша, знае ли човек.
Днес минах покрай 105-то. Боже, все едно е бомбандирано, ужасно, като затвор. А ми беше в листа

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 13:12 от Nikolina-Pikolina

Общи условия

Активация на акаунт