Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 654
  • 821
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте,да ви попитам някой има ли впечетления от 7-мо?
Дъщеря ми учи там. Според мен много добро попадение. На много хубаво и удобно място. Добри деца в класа. Учи английски и испански.

# 526
Синът ми е 9ти клас - до този момент съм много доволна. В 8ми клас попаднахме на страхотен преподавател по английски, доколкото разбирам и при другите паралелки е било така. С много добри впечатления съм и по другите предмети в 9ти клас с малки изключения. Ако нещо друго ви интересува, питайте Simple Smile Успех!
Здравейте,да ви попитам някой има ли впечетления от 7-мо?

# 527
А колко и какви предмети се учат на интензивния език-английски в 7мо? И през всичките 5 години ли продължава това?

# 528
  • София
Може да съм полезна на някого, знам ли.
Голямата ми дъщеря завърши 31 СУЧЕМ с немски език миналата година. Като цяло беше много доволна от времето, прекарано в училище. Учителите им, по мое мнение, са разбрани хора, всичките до един. Взе си и DSD1  сертификата, напълно безплатно. Събудиха в нея желание да учи и да се развива както по езика, така и по математика, химия, класната им по български език също беше невероятен учител.

Това беше първото желание и на малката ми дъщеря миналата година, успя да влезе също с немски език. Училището си има някои забележки, но не бих казала, че ако дете има желание да учи, ще се научи. Повечето учители са изккючително изискващи, но не в онзи гаден смисъл на гонене и преследване, а в смисъла на мотивация за подобрение. Завърши 8 клас с пълно 6, като това не ми се струва много лесно.

Много ми харесва, че там има ред по отношение на облеклото - не са разрешени кроп топ блузки, скъсани дънки, изрязани къси панталонки и от сорта недотам прилично облекло. Не, че нямаме девойки, които тестват нервната система на учители, зам. директори, но къде няма такива Simple Smile Харесва ми, че директорката е много интелигентна и поддържана жена, разбрала е, че не може да спре гората да се разлиства - на девойките е рарешен маникюр, както и да ходят с лек грим на училище.

Особено много ми допада факта, че родителските срещи от години са между 45 и 60 мин.

Имам и позната учителка - такава, която не преподава на малката ми дъщеря. Виждам, че и тя гони за дисциплината. Обаче ... има много бунтуващи се тийнейджъри, в класа на дъщеря ми има няколко такива и откровено пречат. Но това е навсякъде.

Питахте за 125-то училище - там и двете ми дъщери учеха до 7 клас. Не препоръчвам училището. Голяма част от преподавателите са същите и в гимазиален етап, не искам да изпозвам грозни думи, а ми се иска. Само ще кажа, че и за двете ми дъщери основната мотивация да учат за НВО след 7 клас беше да се махнат от там.

# 529
Физика, география и история - но по-скоро терминология. По история - контролните са на английски.

А колко и какви предмети се учат на интензивния език-английски в 7мо? И през всичките 5 години ли продължава това?

# 530
  • София
Silvia2211
 Доколкото разбрах от други родители, в училището предметите не се преподават на езика, контролните и устните изпитвания също не са на него, а се дава терминология като нови думи и се изисква да се заучава. Така ли е всъщност? Аз съм завършила 1-ва АЕГ и  според мен това изобщо не е учене на предметите на езика.

# 531
Да, това и написах - терминология. По история само на английски тестовете
Silvia2211
 Доколкото разбрах от други родители, в училището предметите не се преподават на езика, контролните и устните изпитвания също не са на него, а се дава терминология като нови думи и се изисква да се заучава. Така ли е всъщност? Аз съм завършила 1-ва АЕГ и  според мен това изобщо не е учене на предметите на езика.

# 532
  • София
Ние също сме доволни от 31 СУЧЕМ - немска паралелка. Имаше проблем с учителката по НЕ в 9 клас и началото на 10клас, поради здравословен проблем много отсъстваше, но намериха нов учител и нещата тръгнаха. Тази година си взе изпита ДСД 1 и доколкото разбрах също почти всички деца, които бяха допуснати до него.На НВО като цяло се представиха много добре, без никаква допълнителна подготовка.
Има и много добри учители, има и по слаби, но като цяло за мен си е едно прилично училище.
От тази година разбрах, че имали и нов учител по испански и се учело доста, но това са само приказки между децата.
Хубавото за мен също, че в 10 клас ни предложиха почти всички предмети като профил и можехме да избираме между БЕЛ, Математика, История, География, Химия. Биология, Физика и Философия.

# 533
Сега, когато резултатите са факт,  аз съм в голяма чуденка. Честно да си кажа въобще нямам идея как да подредя желанията. Мислех си , че всичко съм измислила , но се оказа ,че въобще  не е така. Първото желание на дъщеря ми е 31 с ИЕ/АЕ , но аз вече не съм сигурна ,че това е най-доброто решение.
И отново с моя въпрос: Как бихте подредили училищатата за изучаване на испански 31, 22, 127, 1, 157  и 30?
Моля за помощ

# 534
И аз малко по-горе питах същото за същите училища, само без 31-во и без 157-мо (то пък хич не ни е удобно като локация и транспорт)

# 535
Сега, когато резултатите са факт,  аз съм в голяма чуденка. Честно да си кажа въобще нямам идея как да подредя желанията. Мислех си , че всичко съм измислила , но се оказа ,че въобще  не е така. Първото желание на дъщеря ми е 31 с ИЕ/АЕ , но аз вече не съм сигурна ,че това е най-доброто решение.
И отново с моя въпрос: Как бихте подредили училищатата за изучаване на испански 31, 22, 127, 1, 157  и 30?
Моля за помощ
Какво те разколеба за 31?

# 536
Моля за помощ
Какво те разколеба за 31?
Напускащи учители и нивото на испанския (по изказани мнения ,че не е добро)

# 537
  • у дома...
127, 1 и 30 са на едно ниво. За 22-ро не чувам нищо кой знае колко добро за испанския. Ако е с английски миля, че е по-добре.

# 538
  • София
Аз също се чудя как да редя. При нея с ИИ и ЧЕ мога да докарам 7, 105, 138
Той като си е втълпил, че иска 2 АГ. А е с бал 406 и за малко няма да стигне. И сега осъзнава колко е било важно да се нагъната. Иначе той влиза във всички, които гледам. А може да дръпне и нея. Но мисля да ги разделя

# 539
Аз също се чудя как да редя. При нея с ИИ и ЧЕ мога да докарам 7, 105, 138
Той като си е втълпил, че иска 2 АГ. А е с бал 406 и за малко няма да стигне. И сега осъзнава колко е било важно да се нагъната. Иначе той влиза във всички, които гледам. А може да дръпне и нея. Но мисля да ги разделя

Бал 406 не е "за малко няма да стигне"  за 2 АЕГ, а доста не достига.

Общи условия

Активация на акаунт