Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 590
  • 821
  •   1
Отговори
# 585
Грета, благодаря много

Какво е ИУЧ?
Вероятно "Избираем учебен час"

# 586
Ако е за среда, за едно люлинско училище също ми казаха, че е много спокойно, няма вредни елементи, но не се учи хич.

# 587
  • у дома...
Доста деца ходят на школи по БЕЛ и през 12 клас. Заради кандидатстването в БГ университетите. Така, че и резултатите от ДЗИ БЕЛ не знам до колко се дължат на учителите в съответното елитно или не училище, и до колко на школите и частните учители.

# 588
  • София
Среда обикновено се има предвид деца с амбиции и с изградени навици за учене. Това предполага бал поне 350-400.

Ако е за среда, за едно люлинско училище също ми казаха, че е много спокойно, няма вредни елементи, но не се учи хич.

# 589
В добрата среда се учи Simple Smile все пак затова ходят на училище.

# 590
  • София
ИУЧ е бившия СИП: 2 часа на седмица. Профилът е 5 часа.

Само да кажа: учителите в топ 10 не са по-добри от другите, просто имат шанса да работят с топ 10 учениците.

Та не е нужно влизане в АЕГ/ФЕГ/НЕГ, за да се научи един език, добри преподаватели по езика има и другаде.
Училищата, за които се говори в тази тема, са си чудесни за двумилионен град. Програмата е една и съща. Къси клечки има навсякъде.

Избирайте по език и да е удобно на детето.

# 591
Е, нали темата е за неелетни училища? Какъв ти е полезният ход, ако детето няма бал?
Удобство при пътуване, спокойна среда, ако има мечти, училището да му даде възможност да ги сбъдне на по-късен етап. Или бъркам?

# 592
Здравейте, тъй като при девойката балът се получи много нисък и изборът ни не е много голям. Моля, ако нямой може да даде инфо за - 29, 121, 54, 33, 149, 74 и 47

# 593
  • София
ИУЧ е бившия СИП: 2 часа на седмица. Профилът е 5 часа.

Само да кажа: учителите в топ 10 не са по-добри от другите, просто имат шанса да работят с топ 10 учениците.

Та не е нужно влизане в АЕГ/ФЕГ/НЕГ, за да се научи един език, добри преподаватели по езика има и другаде.
Училищата, за които се говори в тази тема, са си чудесни за двумилионен град. Програмата е една и съща. Къси клечки има навсякъде.

Избирайте по език и да е удобно на детето.
В езиковите гимназии, в които предметите реално се изучават на езика, има повече допълнителни часове по него (ИУЧ и ФУЧ), учители native speakers, категорично езикът се научава много по-добре и то без допълнителни курсове по него. Моят син няма бал за езиковите, надявам се да му стигне за прилично училище като 1-во, 7-мо, но нямам илюзии, че само с училищна подготовка ще е на нивото на Испанската или 1-ва АЕГ по езика.

# 594
  • София
Ами 1во и 7мо не са с никак нисък бал, така че според мен са повече от прилични:-)
Аз ще питам пък за 8 и 47 , че нашият бал е по-нисък:-)

# 595
За 2-ро знаете ли нещо? Преди години се говореше, че не е лошо, но нещо го загубих от радара?

# 596
  • София
Здравейте, тъй като при девойката балът се получи много нисък и изборът ни не е много голям. Моля, ако нямой може да даде инфо за - 29, 121, 54, 33, 149, 74 и 47

При 149 СУ хубавото е, че са на едносменен режим и имат Еразъм. Петрова и Златкова са основните учителки по БЕЛ и МАТ и много добре си гледат работата. Има и други добри учители, но проблемът е в текучеството на учителите по английски, за немския не знам. Иначе е с добра база, спокойно е, близо е до метростанция.

# 597
За 2-ро знаете ли нещо? Преди години се говореше, че не е лошо, но нещо го загубих от радара?
               Във 2-ро има тази година две нови паралелки специалност „Програмиране на изкуствен интелект“, с интензивно изучавне на АЕ/ИЕ и АЕ/НЕ. Другите две са : Профил „Чужди езици“ - английски и испански език, история и цивилизации, география и икономика. и Профил „Чужди езици“ - английски и испански език, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда.
             За първите две нови не мога да кажа нищо. Езиковите паралелки са с  добри учители по АЕ и ИЕ. Единствената ни изненада дойде от факта , че няма избор на 3-ти и 4-ти профил в 10 клас. Фиксирани са и не можеш да ги промениш. За това и съм ги подчертала с болт. Като цяло сме доволни от класа и учителите.

# 598
  • у дома...

В езиковите гимназии, в които предметите реално се изучават на езика, има повече допълнителни часове по него (ИУЧ и ФУЧ), учители native speakers, категорично езикът се научава много по-добре и то без допълнителни курсове по него. Моят син няма бал за езиковите, надявам се да му стигне за прилично училище като 1-во, 7-мо, но нямам илюзии, че само с училищна подготовка ще е на нивото на Испанската или 1-ва АЕГ по езика.
Има училища, в които не се изучават предмети на езика, но имат нейтив. Защо мислите, че с училищна подготовка не може да се стигне нивото на Испанската, Френската, Английските или НЕГ? Може, стига детето да иска да учи. НВО 10 кл. ИЕ - 91 т., само с училищни знания в 30-то. В училището имат традиция в края на 8. клас двата класа правят проекти - дали ще е театър, дали нещо друго - на испански пред гости от посолството и така показват какво са научили. Много е интересно. Имат и ученически театър, също на испански. Такъв театър мисля, че имат в повечето гимназии. Дори и в 1 АЕГ имат испаноезичен ученически театър.

# 599
  • София
               Във 2-ро има тази година две нови паралелки специалност „Програмиране на изкуствен интелект“, с интензивно изучавне на АЕ/ИЕ и АЕ/НЕ. Другите две са : Профил „Чужди езици“ - английски и испански език, история и цивилизации, география и икономика. и Профил „Чужди езици“ - английски и испански език, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда.
             За първите две нови не мога да кажа нищо. Езиковите паралелки са с  добри учители по АЕ и ИЕ. Единствената ни изненада дойде от факта , че няма избор на 3-ти и 4-ти профил в 10 клас. Фиксирани са и не можеш да ги промениш. За това и съм ги подчертала с болт. Като цяло сме доволни от класа и учителите.

Това е една от опциите, които заглеждаме с дъщерята. Имам наблюдения от десетина години насам от познати и приятели и няма оплаквания от това училище.

Общи условия

Активация на акаунт