Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 566
  • 821
  •   1
Отговори
# 600
  • София

Само да кажа: учителите в топ 10 не са по-добри от другите, просто имат шанса да работят с топ 10 учениците.

Това е абсолютно вярно!!!! Преди година една от учителките на дъщеря ми беше направила някакъв коментар за резултатите и детето ми репликира, че й е много интересно дали резултатите щяха да са такива и да говори така, ако преподаваше в някое нискобалово училище.

И, ако щете вярвайте, но при една проверка на РУО, заключението беше същото. Ниво на преподаване 4, резултатите на училището се дължат на умни и амбициозни деца.

# 601

Само да кажа: учителите в топ 10 не са по-добри от другите, просто имат шанса да работят с топ 10 учениците.

Това е абсолютно вярно!!!! Преди година една от учителките на дъщеря ми беше направила някакъв коментар за резултатите и детето ми репликира, че й е много интересно дали резултатите щяха да са такива и да говори така, ако преподаваше в някое нискобалово училище.

И, ако щете вярвайте, но при една проверка на РУО, заключението беше същото. Ниво на преподаване 4, резултатите на училището се дължат на умни и амбициозни деца.
                 Не е точно така. Имам приятел учител по АЕ , който след пенсиониране преподава известно време в едно квартално у-ще без претенци  и неговите класове  на ДЗИ дадоха среден успех - 5.68. Приемният бал на това у-ще е под 300 /максималния/. Просто е изключително добър учител. Не му попречи смяната на у-щето и това ,че учениците не бяха топ 10.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 13:18 от Didia

# 602
  • София
Здравейте,
някой дали има актуална информация за 133? 

# 603
  • София
Здравейте,
на Приятели децата са там, изключително доволни. Казват, че френската паралелка е май добра. Аз също го имам в списъка

# 604
Здравейте,
на Приятели децата са там, изключително доволни. Казват, че френската паралелка е май добра. Аз също го имам в списъка
Само за френската - учителя бил ТОП Simple Smile

# 605
  • София
Благодаря Ви! Simple Smile

Едиственото, което ме спира за там, че нямат математически профил след 10 кл... никой от изброените предмети не е силата на сина ми...
И се чудя какво да правя...
Сутринта чух и доста лоши отзиви за 35 - честа смяна на учителите - по руски, спецално, математичката била изключително лоша към децата, преподаването по БЕЛ също не било добро... Не особено добра дисциплина в по - горните класове... Но иначе обучението по немски е ТОП.

Аз нямам никакви училища в списъка... казано честно, идея нямам къде да го запиша с бал 400 т., като всички училища, в които се изучава английски, отпадат като вариант. 

# 606
  • София
Благодаря Ви! Simple Smile

Едиственото, което ме спира за там, че нямат математически профил след 10 кл... никой от изброените предмети не е силата на сина ми...
И се чудя какво да правя...
Сутринта чух и доста лоши отзиви за 35 - честа смяна на учителите - по руски, спецално, математичката била изключително лоша към децата, преподаването по БЕЛ също не било добро... Не особено добра дисциплина в по - горните класове... Но иначе обучението по немски е ТОП.

Аз нямам никакви училища в списъка... казано честно, идея нямам къде да го запиша с бал 400 т., като всички училища, в които се изучава английски, отпадат като вариант. 
125 с нова паралелка по математика? 1, 7, 32, 12

# 607
  • София
125 ми е много далече, 32 отпада, защото са само с английски като първи език, 12 не е никак добро училище (две познати деца учат, хич не са доволни и децата, и родителите), за 1 и 7 не съм разучавала въобще подробно...   

# 608
  • София
125 ми е много далече, 32 отпада, защото са само с английски като първи език, 12 не е никак добро училище (две познати деца учат, хич не са доволни и децата, и родителите), за 1 и 7 не съм разучавала въобще подробно...   
аз лично за 12 чух много добри отзиви. А 18 или 138? те също предлагат интересни езици
105 също с интензивно изучаване на италиански

# 609
Моите деца са в 8 СУ, но в начален курс и отзивите ми няма да ви свършат работа. От почти 15 години няма гимназиални класове и миналата година за първи път откриха 8-ми клас. От една учителка разбрах, че само 2-3 от осмокласниците са било и преди това в 8 СУ, а останалите деца са от цяла София. Та из квартала клюки за гимназиален курс не се чуват.

# 610
Какво и е новото на тази паралелка в 125то?

# 611
Основният определящ критерий кои училища са считани за "елитни" е приемният бал. А той е най-висок в тях именно защото се знае/предполага, че средата и преподаването като цяло са по-добри от тези в другите училища. В тази група влизат  езиковите НЕГ, 73-то, Испанската, 1 АЕГ и 2 АЕГ, ФЕГ, също СМГ, НПМГ, ТУЕС, НГДЕК. За предлагащи близо до това ниво  и добър вариант, ако балът не стига за първите,  се считат 32-ро, 35-то, 22-ро, 31-во, 18-то, 51-во, 133-то, 134-то, Джон Атанасов, Ломоносов.
В темата основно обсъждаме прилични като среда училища (в смисъл на деца и учители, а не база), които се нареждат като бал след горните.
[/quotes]

СГАСГ къде ко определяте? Питам , защото детето ми се е ориентирало натам. Архитектурата миналата година е с бал
над 420 .

# 612
  • София
На наша съседка детето е там и са много доволни. Други деца от квартала са там и са доволни. Гледам имат добро резултати на НВО и ДЗИ.
Там има хуманитарна и математическа, последната е нова, от тази година и за нея няма бал за предходни години.
Иначе 125 има добра локация, удобен транспорт

# 613
На наша съседка детето е там и са много доволни. Други деца от квартала са там и са доволни. Гледам имат добро резултати на НВО и ДЗИ.
Там има хуманитарна и математическа, последната е нова, от тази година и за нея няма бал за предходни години.
Иначе 125 има добра локация, удобен транспорт
Категоричн тази паралелка не е нова. Може да не я е имало миналата година, но преди 4 години със сигурност имаха. Бала на децата беше в огромен диапазон.

# 614
Към 125то съм с особени резерви.
Има доста разнопосочни мнения, но като цяло лежи на стари лаври.

Общи условия

Активация на акаунт