Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 175
  • 821
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Бъркате нещо, погледнете учебните програми на 51-во. АЕ си се изучава интензивно и 8 клас си е езиково подготве.18 часа седмично ,като в другите езикови.Аз така и знам, ама реших да проверя.
В раздел За нас- Документи- Учебни програми- осмите класове за отминалата година.

Паралелките в 51-во с компютърна графика и анимация са професионални, а само тази с рисуване е профилирана.

# 676
  • Сф
Здравейте, тъй като при девойката балът се получи много нисък и изборът ни не е много голям. Моля, ако нямой може да даде инфо за - 29, 121, 54, 33, 149, 74 и 47
Не са ли в много различни квартали???
74- Категорично -не! За 121 во напоследък чувам хубави неща от близки. 29 то също е по-добре от 33 то. Другите не ги знам.
В крайна сметка вижте и като маршрут,район кое е по- удачно за вас. Навсякъде има деца свестни и плюсове и минуси. Вижте и професионалните гимназии ( бившите техникуми) за там няма наплив. Редете внимателно, за да влезете в най- удачно то за бала ви. Успех!

# 677
  • София
Здравейте, тъй като при девойката балът се получи много нисък и изборът ни не е много голям. Моля, ако нямой може да даде инфо за - 29, 121, 54, 33, 149, 74 и 47
Не са ли в много различни квартали???
74- Категорично -не! За 121 во напоследък чувам хубави неща от близки. 29 то също е по-добре от 33 то. Другите не ги знам.
В крайна сметка вижте и като маршрут,район кое е по- удачно за вас. Навсякъде има деца свестни и плюсове и минуси. Вижте и професионалните гимназии ( бившите техникуми) за там няма наплив. Редете внимателно, за да влезете в най- удачно то за бала ви. Успех!

121-во - не! Под всякаква критика са и все в кафето до училището стоят. 33-то също.

# 678
...... Под всякаква критика са и все в кафето до училището стоят.
                   Е, това ми го казаха когато най-голямата влезе във 2 АЕГ! Yum

# 679
Моля за актуални мнения за Джон Атанасов - атмосфера, училищен живот, дисциплина, дух, ниво на преподавателите. Битовата част я видях - ходих за преглед на работата.
И същото питане имам за ПТТК - телекомуникациите в Студентски град.
Ако имате поглед от ваши деца или близки, ще се радвам да споделите.
Колко е балът на детето? Помня, че искахте в ТУЕС.
Ако Джон Атанасов ви е удобно като локация и транспорт, не се замисляй въобще. Това е следващото след ТУЕС. И на трето място слагам Ломоносов. (не броя обаче в Правец, за мен той е на 2-ро място, но все пак е далече от София).
Нищо не ни е ОК като локация. 😁
Знам, че "Джонката" се "реди" след Туес по бал, но тези ранглисти не ме вълнуват.
Търся спокойно като атмосфера място без хипер амбиции за "излитане в космоса" 😁
Детето програмира много отдавна.
По - скоро ме интересува духът, дисциплината, адекватна реакция на ръководството при евентуални конфликти, все пак са предимно младежи в специфична възраст 😬, а и да не "играят само карти"пет години, бадава. 👀

Имам дете в ПГТК, макар и не в паралелка с програмиране. Атмосферата обаче е спокойна.
Много Ви благодаря за включването! Липсата на физ. салон за нас е предимство. 🙂

# 680
  • София

Най-добре вижте резултатите им на ДЗИ.
И според мен не слушайте тези, които ви казват, че 33-то не става; то може да не изглежда ОК на фона на 32-ро примерно, но явно е най-смисленото от изброените.

Скрит текст:

# 681
  • София
Може ли да споделите актуални мнения за 31 СУЧЕМ? Дъщеря ми иска да го сложи ,като първо желаание , но мен нещо ме възпира. Чудя се какво е то. Sad  Може ли нещо да споделите за учителите , за училищния живот и въобще всичко каквото се сетите. Ще се радвам ако някой помогне да вземем решение.  Водят ли ги на чуждоезикови екскурзии? Имат ли програми по Еразъм?

Може да е отговорено - ей ма на, реален родител на 8-класничка, немска паралелка и на още една дама, която го завърши миналата година.
31-во е училището известно като Бастилията. Гонят си ги, учат си. Колкото родители - толкова и мнения.
На мен лично, училището ми допада - нормална среда като на тийнейджъри, водят ги на екскурзии и в БГ, а тази година и в Германия ходиха пролетната ваканция.
Учителите - там колкото родители - толкова и мнения. Аз мисля, че е постигнат баланс между това да се учи, дисциплината се следи и общо взето при ученически изцепки се реагира в рамките на ден, подържа се връзка с родителите при нужда, основно през Школо. Ако детето иска да учи - с него се работи, ако не иска - се опитва многократно да бъде накарано да учи и накрая - като навсякъде се вдигат ръце.
Учителите, които преподаваха на голямата като цяло ми допадаха. Хората се стараеха да ги научат, но от друга страна - те са учители, а не магьосници. При малката - други учители ѝ преподават, повечето са адекватни. Но нека да не забравяме, че това са все пак деца, в бурен пубертет и си има изпълнения. Има си деца, които откровено пречат. От тази година има нова учителка по БЕЛ - на 23 години, сега завършва СУ. Невероятен учител, успя да покрив пропуски и да мотивира дъщеря ми сериозно да учи, а БЕЛ не е нейния предмет. По математика - децата като цяло са по-езиково настроени и не харесват предмета, но според мен учителката се справя добре. По немски - двете учителки са преподавали и на голямата, не са лоши преподавателки, но на моменти им идва в повече, хора са. Философия - тазгодишната преподавателка на малката е доста изискана дама, а на голямата беше един мъж, който аз също много харесвах. Доволна съм от училището, но зависи от амбициите.
Пиша го пак - голямата на матурата беше приравнена към оценка 5,49, 1 точка не ѝ достигна за 5,50. По английски, 2 чужд език изкара 5,83. Профилите на голямата бяха математика и химия, по химия без особен зор със знанията има 6 в ТУ на изпита. За мотивирани деца е супер.
Догодина вече се минава в другата група - горен курс.

# 682
  • гр.София

Паралелките в 51-во с компютърна графика и анимация са професионални, а само тази с рисуване е профилирана.
Благодаря за поправката, прави сте.
Значи две от паралелките завършват с държавен изпит по професията.

# 683
Може ли да споделите актуални мнения за 31 СУЧЕМ? Дъщеря ми иска да го сложи ,като първо желаание , но мен нещо ме възпира. Чудя се какво е то. Sad  Може ли нещо да споделите за учителите , за училищния живот и въобще всичко каквото се сетите. Ще се радвам ако някой помогне да вземем решение.  Водят ли ги на чуждоезикови екскурзии? Имат ли програми по Еразъм?

Здравейте, синът ми завърши сега 10 кл ( математическата), писала съм и преди.
Училището не е лошо, има и доволни, и недоволни. За математическата паралелка мога да кажа, че е слаба. От 8 клас всяка година сменяваха учителите по математика и английски, всеки с различни критерии. По Бел  също двама различни учители. Голяма част от учителите са добри , с някои изключения, например химия и философия , другите са добре. Изискват доста , оценки не се дават, строги са. Има и мониторинг за облеклото. Като цяло не е лошо училището, но лично аз съжалявам, че записах сина си в него. Пълна пародия на математическа паралелка. Ако нещо Ви интересува , може да ми пишете.

# 684
121 с новата директорка има обновление на базата и развитие поне в началния курс, за който е доста желано. Предполагам, че ще мине време преди да има положителна промяна в гимназиалния курс.

# 685
Може ли да споделите актуални мнения за 31 СУЧЕМ? Дъщеря ми иска да го сложи ,като първо желаание , но мен нещо ме възпира. Чудя се какво е то. Sad  Може ли нещо да споделите за учителите , за училищния живот и въобще всичко каквото се сетите. Ще се радвам ако някой помогне да вземем решение.  Водят ли ги на чуждоезикови екскурзии? Имат ли програми по Еразъм?

Може да е отговорено - ей ма на, реален родител на 8-класничка, немска паралелка и на още една дама, която го завърши миналата година.
31-во е училището известно като Бастилията. Гонят си ги, учат си. Колкото родители - толкова и мнения.
На мен лично, училището ми допада - нормална среда като на тийнейджъри, водят ги на екскурзии и в БГ, а тази година и в Германия ходиха пролетната ваканция.
Учителите - там колкото родители - толкова и мнения. Аз мисля, че е постигнат баланс между това да се учи, дисциплината се следи и общо взето при ученически изцепки се реагира в рамките на ден, подържа се връзка с родителите при нужда, основно през Школо. Ако детето иска да учи - с него се работи, ако не иска - се опитва многократно да бъде накарано да учи и накрая - като навсякъде се вдигат ръце.
Учителите, които преподаваха на голямата като цяло ми допадаха. Хората се стараеха да ги научат, но от друга страна - те са учители, а не магьосници. При малката - други учители ѝ преподават, повечето са адекватни. Но нека да не забравяме, че това са все пак деца, в бурен пубертет и си има изпълнения. Има си деца, които откровено пречат. От тази година има нова учителка по БЕЛ - на 23 години, сега завършва СУ. Невероятен учител, успя да покрив пропуски и да мотивира дъщеря ми сериозно да учи, а БЕЛ не е нейния предмет. По математика - децата като цяло са по-езиково настроени и не харесват предмета, но според мен учителката се справя добре. По немски - двете учителки са преподавали и на голямата, не са лоши преподавателки, но на моменти им идва в повече, хора са. Философия - тазгодишната преподавателка на малката е доста изискана дама, а на голямата беше един мъж, който аз също много харесвах. Доволна съм от училището, но зависи от амбициите.
Пиша го пак - голямата на матурата беше приравнена към оценка 5,49, 1 точка не ѝ достигна за 5,50. По английски, 2 чужд език изкара 5,83. Профилите на голямата бяха математика и химия, по химия без особен зор със знанията има 6 в ТУ на изпита. За мотивирани деца е супер.
Догодина вече се минава в другата група - горен курс.
Благодаря Ви . Мнението Ви ми беше доста полезно.

# 686
  • София
121 с новата директорка има обновление на базата и развитие поне в началния курс, за който е доста желано. Предполагам, че ще мине време преди да има положителна промяна в гимназиалния курс.
Сравнение с начален курс е неуместна.Не забравяйте ,че се намира в район ,който обхваща множество нови жилищни сгради и квартали.За тези деца това е кварталното Справка за успеваемостта им на ДЗИ БЕЛ тази година показва -4 .12.На НВО 10 клас,което е по-достоверно,заради очакваните обективно резултати и реално ниво на знания сочат 48.09 точки на БЕЛ и 21.3 на МАТ.....

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 22:59 от sssani

# 687

Най-добре вижте резултатите им на ДЗИ.
И според мен не слушайте тези, които ви казват, че 33-то не става; то може да не изглежда ОК на фона на 32-ро примерно, но явно е най-смисленото от изброените.

Скрит текст:

А, Red... Чудесни графики. МНого ми харесаха. А още повече ми хареса как илюстрират разликата между миналата година и тази Simple Smile

# 688
Сравнение с начален курс е неуместна.Не забравяйте ,че се намира в район ,който обхваща множество нови жилищни сгради и квартали.За тези деца това е кварталното Справка за успеваемостта им на ДЗИ БЕЛ тази година показва -4 .12.На НВО 10 клас,което е по-добро верно,заради очакваните обективно резултати и реално ниво на знания сочат 48.09 точки на БЕЛ и 21.3 на МАТ.....

Първо, споделям това, което знам, вкл. от личен опит на сестра ми. Второ, в този район има и други училища, но не си запълват бройките, помислете защо. Трето, никого не агитирам за 121-во, само опитвам да помогна.

# 689
Няма да чета всичко. Миналата година бях активна и ако мога сега да помогна на някой ще се радвам.
Тогава четох много негативни коментари за 127мо.
Сега имам завършваща осмокласничка там - с английски.
Езикът е на ниво. Класната им е млада и изключително ангажирана с класа.
Държат по предметите и дисциплината е на ниво.
Специално моята дъщеря има проблем с математиката, но той не е от вчера. Учителката им е сериозна. За испанския все още не мога да кажа.
Имам колежка с момче 9ти клас - испански, която също е с добри впечатления от училището и преподавателите.
За 119то също мога да кажа само хубави неща.
Нямам дете в гимназиален етап там, но имам преки впечатления от преподавателите и училището от 2014 Simple Smile .
И двата пъти децата искаха нещо ново след 7ми клас
Наистина се надявам да помогна на някой.
Успех на всички и най-важното здраве!

Общи условия

Активация на акаунт