Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 147
  • 821
  •   1
Отговори
# 690
  • София
само опитвам да помогна.
Аз също Simple Smile Както и болшинството списващи.Нали затова сме се събрали.На когото му е нужно събира и анализира подадената информация и гледна точка и си  съставя мнение и прави изборите Simple Smile

# 691
  • София
121 с новата директорка има обновление на базата и развитие поне в началния курс, за който е доста желано. Предполагам, че ще мине време преди да има положителна промяна в гимназиалния курс.
Сравнение с начален курс е неуместна.Не забравяйте ,че се намира в район ,който обхваща множество нови жилищни сгради и квартали.За тези деца това е кварталното Справка за успеваемостта им на ДЗИ БЕЛ тази година показва -4 .12.На НВО 10 клас,което е по-добро верно,заради очакваните обективно резултати и реално ниво на знания сочат 48.09 точки на БЕЛ и 21.3 на МАТ.....

Абсолютно! Резултатите на 121-во в гимназията са трагични. Там влизат с бал 200 вероятно, няма как да са високи, но и дисциплината е на много ниско ниво.

# 692
  • Сф
Denizara, жената е дала все нискобалови училища. Въпроса е да избере най- малкото зло!
Имам близки в 121 во- доволни са , горен курс. И знам, че се подобрява всяка година нещата там. Да, и има деца от района, които учат там. А района е ок. Ела да видиш в 74 какво е...и какви гаменчета има..и от районите наоколо. А и учителския колектив  е по зле от 121 во... имам лични  наблюдения.
Но има и една истина , добро , разумно дете ще се  учи добре и в най- умрялото квартал но училище. Ще извлече максимума за силите си. А проблемно може да загази и в някоя от елитните. Така че ...

# 693
121 с новата директорка има обновление на базата и развитие поне в началния курс, за който е доста желано. Предполагам, че ще мине време преди да има положителна промяна в гимназиалния курс.
Сравнение с начален курс е неуместна.Не забравяйте ,че се намира в район ,който обхваща множество нови жилищни сгради и квартали.За тези деца това е кварталното Справка за успеваемостта им на ДЗИ БЕЛ тази година показва -4 .12.На НВО 10 клас,което е по-добро верно,заради очакваните обективно резултати и реално ниво на знания сочат 48.09 точки на БЕЛ и 21.3 на МАТ.....

Абсолютно! Резултатите на 121-во в гимназията са трагични. Там влизат с бал 200 вероятно, няма как да са високи, но и дисциплината е на много ниско ниво.

Ама хайде да четем. Кой е хвалил гимназиалния курс на 121-во?

# 694
  • София
Denizara, жената е дала все нискобалови училища. Въпроса е да избере най- малкото зло!
Имам близки в 121 во- доволни са , горен курс. И знам, че се подобрява всяка година нещата там. Да, и има деца от района, които учат там. А района е ок. Ела да видиш в 74 какво е...и какви гаменчета има..и от районите наоколо. А и учителския колектив  е по зле от 121 во... имам лични  наблюдения.
Но има и една истина , добро , разумно дете ще се  учи добре и в най- умрялото квартал но училище. Ще извлече максимума за силите си. А проблемно може да загази и в някоя от елитните. Така че ...

Ама няма нужда да ми се караш! Добро и разумно дете ще учи и в най-умрялото училище, ако се учи там изобщо. В тази възраст не са много по ученето.
Освен това човек няма как да познава всички училища. Всеки казва за това, от което има лични впечатления.

# 695
  • София
100 човека 100 мнения. За един е лошо, за друг е добро. Зависи кой как гледа и какъв бал кма детето му. Да са здрави и да не се набъркат с наркотици само. И ние да им се радваме и да се гордеем с тях. Всичко идва и си заминава, но здраве и нерви не.
Аз нямам вече търпение, да идва понеделник, да редим и това е

# 696
  • Сф
Къде видя да се карам? Dizzy Face Няма такова нещо! Просто е много трудно решение , когато не достига бал. В източни и южни квартали като че ли по- добре от северозападните, не мислиш ли? Но като добавим и фактора пътуване като удобство и става страшно! Дано госпожата намери тяхното място! При нас много помогна да пообиколим набелязани от нас училища за добиване на повече впечатления от самите училища, район, транспорт,  микроатмосфера, посрещане ако щеш.

# 697
Не мога да повярвам като чета негативните писания за 121. Познавам много способно дете, което учи там. И родителите му са интелигентни и способни, и щастливи от избора си. Ми не всичко е черно там, според мен.

# 698
  • София
Намерих няколко мнения, сравнително нови, за 1 - во СУ в София, но още ще са добре дошли. Гледала съм резултати от ДЗИ за предходни години, но търся пресни мнения на учещи там в момента. Има ли текучество на учители и какъв точно проблем има с директорката, защото явно е недолюбвана от някои, от това, което съм чела? Доколко това влияе на учебния процес?

# 699
Няма да чета всичко. Миналата година бях активна и ако мога сега да помогна на някой ще се радвам.
Тогава четох много негативни коментари за 127мо.
Сега имам завършваща осмокласничка там - с английски.
Езикът е на ниво. Класната им е млада и изключително ангажирана с класа.
Държат по предметите и дисциплината е на ниво.
Специално моята дъщеря има проблем с математиката, но той не е от вчера. Учителката им е сериозна. За испанския все още не мога да кажа.
Имам колежка с момче 9ти клас - испански, която също е с добри впечатления от училището и преподавателите.

За 127су от приятелско дете на моето знам, че тази година заради учител по физическо на 8 клас който се държал с децата като в казарма много деца са се преместили  в други училища?

# 700
  • София
Как по - конкретно се е държал? Карал ги е да правят неща, които са извън учебния план или? И какво значи "много деца"? Ей така ми е най - любимо, като се хвърлят две изречения в пространството, когато трети е казал на втори... И, разбира се, Вие не знаете каква е конкретиката...

# 701
  • София
Как по - конкретно се е държал? Карал ги е да правят неща, които са извън учебния план или? И какво значи "много деца"? Ей така ми е най - любимо, като се хвърлят две изречения в пространството, когато трети е казал на втори... И, разбира се, Вие не знаете каква е конкретиката...
Така при нас млад учител, много готин. Карал ги да тичат на лек дъжд, няколко ревнали, оплакали се, видиш ли мъже на по 14 год. От там мъмрене, господина се обажда да се извинява. А те лоша дисциплина, викали и той им казал, тогава ще тичаме.
Мина и за мина, за урок им беше Така нов учител по рисуване, супер готин, 2-3 майки, гаден е пише 2-ки. Ми той обяснява, как ги моли, и за 6часа предават бели листа!!!! И какво да им пише.

Днес имаше официално предаване на дипломите в 145, директор, някаква дама от МО, много ми стана мило, драго, поревах си......

# 702
Карал ги да тичат на лек дъжд, няколко ревнали, оплакали се, видиш ли мъже на по 14 год. От там мъмрене, господина се обажда да се извинява.
Ха, ха...моя като отиде в гимназията първият ден, се обади и каза: Тук много малко играят футбол.
Първият месец всички момчета се сдобиха с еднакви бутонки.
Преди месец в час по физическо бяха играли футбол с чадъри (никой не ги е карал).

# 703
  • гр. София
Дойде и моят ред да попитам - в полезрението са 31 СУЧЕМ, 1 СУ, 7 СУ. Някой от вас знае ли какви ще са профилиращите предмети след 10 клас (при паралелка "Чужд език")? За 1-во днес разбрах, че предоставят биология и химия, за други профили - не се знае. 7-мо и 31-во и те ли имат такава практика?

# 704
  • София
Дойде и моят ред да попитам - в полезрението са 31 СУЧЕМ, 1 СУ, 7 СУ. Някой от вас знае ли какви ще са профилиращите предмети след 10 клас (при паралелка "Чужд език")? За 1-во днес разбрах, че предоставят биология и химия, за други профили - не се знае. 7-мо и 31-во и те ли имат такава практика?

Преди години беше по избор. Дъщеря ми беше избрала математика и химия.
Имаше профил БЕЛ, имаше биология, имаше история. Вторият чужд език също се води профилиращ, така че дъщеря ми държа матури по БЕЛ (задължителна) и по английски - втори чужд език.
Тази година не зная как е било.

Общи условия

Активация на акаунт