Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 740
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 135
Аз от друго се интересувам. Какъв е процентът на минимум гласували, за да са едни избори легитимни?
Хех, да не се озовем в позиция никога да нямаме правителство? Simple Smile
Интересно сега дали постоянно ще слушаме мантрата доколко легитимни са победителите и евентуалното правителство при тази избирателна активност, както слушахме до втръсване за миналото?

# 136
  • Разпиляна във въображението
Ппдб пак черни. Хубу. Да видим белите. Герб. Хем им се пада, хем им е ред.

Ако не бяха "черни" нямаше да им падне резултата. Трудно ще се генерира енергия за протести.

Дончев каза преди месеци, че ГЕРБ няма да направи правителство с ДПС, защото обществото няма да го приеме. Това е. Трябва им трети.

На дъщеря ми това са вторите й избори Simple Smile

# 137
Банда, здрасти!

Лорде, честит ти нов аватар!

Отивам аз сутринта в 8 часа да гласувам и гледам опашка. А отидох толкова рано, защото си мислех, че няма да има никой и да ми е хладничко. Докато чакам разбирам, че няма да гласувам с машината, защото се счупила. Гласувах с хартия за НС и ЕП.
Обаче, тук идва да призная, че не си спазих думата, че няма да подкрепя никого. И защо стана така. Защото споделих с майка ми, че няма да подкрепя никого и лелеее, тя се възмути и каза, че така не се прави. Е, добре. Отметнах за победителите, разбира се. Обаче, ако не направят правителство следващият път никой няма да може да повлияе на избора ми и няма да подкрепя никого.

Партия Величие от къде изскочи, уж четох кои партии са в листите. Казват, че Виктория Василева - тя беше сценарист на Слави и в неговата партия, има водеща роля в нея. Може и да бъркам де.

Ако ГЕРБ не направят опити да сформират правителство и започнат да връщат мандати и да ми се лигавят и мрънкат, ги отписвам завинаги от главата си, като опция да гласувам повече за тях.
аз това очаквам от тях. Да предложат правителство на малцинството, което няма да се подкрепи и ББ да каже, опитах и ония не искаха.

# 138
  • Варна
Аз от друго се интересувам. Какъв е процентът на минимум гласували, за да са едни избори легитимни?
Няма минимум.

# 139
  • Пловдив
Не знам как не ви омръзна да слагате ИТН за патерица на герб.
Може би защото така се държат? Да не забравяме, че предишния парламент бяха готови на явна коалиция с ГЕРБ преди ГЕРБ да избере ПП-ДБ по имиджови причини.

Обратното беше. ПП изброха Герб. Забрави ли, че те бяха мандотоносителите, тоест те бяха в позиция да избират с кого. Съответно избраха Герб.

# 140
  • София
Протестите са София, а там ПП убедително държи фронта, та, не знам кое е толкова нереалистичното в нови протести, но сте прави, че ще отнемат известно време.

Пф, 50 лева, хората бръмчат на 80-100.

Според мен точно, за да избегне протести, ББ не иска да управлява само с ДПС, а държат да има трета партия. Изобщо не вярвам да има протести. На истински протестиращите им писна, защото вярваха на ПП и ДБ, а те се гушнаха именно с ГЕРБ и ДПС. А за платени протестиращи, не знам дали имат достатъчно КЕШ.

# 141
В София ППДБ бият Герб,вай..

# 142
В София ППДБ бият Герб,вай..
герб изгуби София отдавна. Видя се на местните избори.

# 143
  • София
отделно съм сигурен, че младите хора са се изсипали да гласуват за Етиен Леви.

Верно? Laughing

чакаме бойко премиер, делянчо вице или външен или вътрешен министър.

Външен няма как да стане.

Моите впечатления: За първи път от последните три години има безспорен победител. Но правителство пак няма да може да се направи. Жалко.

Чист оксиморон. Безспорният победител няма нужда от патерици, за да управлява.

# 144
Не знам как не ви омръзна да слагате ИТН за патерица на герб.
Може би защото така се държат? Да не забравяме, че предишния парламент бяха готови на явна коалиция с ГЕРБ преди ГЕРБ да избере ПП-ДБ по имиджови причини. Възраждане са същите, само че Костадинов има много повече какво да губи от явна коалиция с ГЕРБ. Но тайно очевидно е, че ИТН и Възраждане си играят с ГЕРБ. Това се вижда при всички гласувания и кампании.

Да гласуват по отделни теми(не по всичките) не значи, че ще подкрепят правителство.

Морана, за добро ило лошо София не е България. Градската десница не успя да излезе от своята елитарност и плаща цената. Тя обикновено има към 40 000 гласа в София, още 40 000 от чужбина и останалите градове идват във Варна и Пловдив. Като в Пловдив на местните избори претърпя поражение.

# 145
  • Пловдив
аз това очаквам от тях. Да предложат правителство на малцинството, което няма да се подкрепи и ББ да каже, опитах и ония не искаха.
Ако малцинство наричаш ГЕРБ и ПП, то това не е реално малцинство, защото това са 1-вата плюс 2-рата политическа сила. А Борисов няма към кой друг да се обърне, освен към тях. Това за ИТН е абсурд, каквито и локуми за патерици да се разтягат, това си е абсурд. Сложна е ситуацията.

# 146
Лидерът на ГЕРБ постави под съмнение шансовете за съставяне на правителство след поредните предсрочни парламентарни избори при гласуването си малко преди обед:

"Аз не виждам как ще се състави правителство. Ние не можем само с ДПС. ПП-ДБ могат само с "Възраждане" и БСП от това, което разбирам. Не могат пък с ГЕРБ и ДПС. "Възраждане" казват: "Ние или сме само ние, или никой", така, че математика в случая няма".

най-лесно с ерешава задача когато имаш сигурни величини. а сигурата тук е боко+дпс!!! ИТН с удоволствие ще подложат кръстче.

# 147
Ако малцинство наричаш ГЕРБ и ПП, то това не е реално малцинство, защото това са 1-вата плюс 2-рата политическа сила. А Борисов няма към кой друг да се обърне, освен към тях. Това за ИТН е абсурд, колкото и локуми за патерици да се разтягат, това си е абсурд. Сложна е ситуацията.

Има ДПС, към които може да се обърне без проблем. Имат достатъчно богата история на съвместно управление, макар и не формализирано в рамките на коалиционно споразумение.

Надявам се ГЕРБ и ДПС да имат общо 121 или повече гласа, за да си получат избирателите им това, което са си избрали.

# 148
Мен нищо не ме изненада, освен че точно Величие приближава бариерата, въпреки че с това масирано присъствие в интернет, вероятно можеше да се очаква. Пускам едно мнение на Първан Симеонов, което никак не е за харесване, но се покрива напълно с моето.

Скрит текст:
"Българите искат промяна, като за да не отидат да гласуват при това меню (партии) нашите сънародници, значи очакват ново меню." Така отговори пред "Нова телевизия" социологът от "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов на въпроса какъв знак са дали българите на днешните парламентарни избори.

"Ако наистина се потвърдят тези резултати за малките партии, например такива като "Величие", "Меч", това означава, че в България има опасен вакуум, който е опасност за самата демокрация, защото както се видя на предишните избори, хората за започнаха да се крият на екзитпол как са гласували, сега се видя, че хората спират да гласуват. Вижда се, че започват да гласуват за малки протестни опции, екзотично даже звучащи на моменти", коментира Симеонов.

По думите му всичко това е симптом на "болест на самото представителство", подчертавайки, че "България е на самия ръб на криза на демокрацията".

Според него на този фон какво правителство ще се състави е второстепенен въпрос, но последното, което трябва да ги интересува политиците, е математиката".

# 149
Ако малцинство наричаш ГЕРБ и ПП, то това не е реално малцинство, защото това са 1-вата плюс 2-рата политическа сила. А Борисов няма към кой друг да се обърне, освен към тях. Това за ИТН е абсурд, каквито и локуми за патерици да се разтягат, това си е абсурд. Сложна е ситуацията.
не визирам това, а гербаво неизбираемо правителство. Не е никак сложно. Просто е. ББ все ще намери, как да си измие ръцете.

Hop4ec, +100

Общи условия

Активация на акаунт