Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 788
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 120
Ппдб пак черни. Хубу. Да видим белите. Герб. Хем им се пада, хем им е ред.

# 121
  • София
Не очаквам протести изобщо. Въпреки черните гарги по телевизиите, народът всъщност е сит и има пари, съответно не протестира.

# 122
свърши тая с протестите. следва стабилитета.

# 123
“Ивелин Михайлов има визия за 100 години напред. Нейната цел е българският народ да стане управляващ, а интересите му – определящи.“

Нямам повече какво да кажа, и тези не шмъркат нищо евтино.
Умилих се направо.

Не разбирам защо й е на Русия да налива пари във втора партия, ако приемам, че Възраждане е техен проект, Величие също, така да се каже. Те взаимно ще си пречат и вземат от гласовете. Защо не мислите, че си е български патент.
Лично според мен целта е по-скоро внасяне на разединение и хаос, прокарване на определени идеи през още един канал, разширяване на сферата на влияние сред определени части на обществото, опити за дестабилизация и т.н. Ако тази формация успее да набере скорост и симпатизанти след време, би била лост за влияние върху основните играчи.

# 124
Протестите са София, а там ПП убедително държи фронта, та, не знам кое е толкова нереалистичното в нови протести, но сте прави, че ще отнемат известно време.

Пф, 50 лева, хората бръмчат на 80-100.

# 125
  • София
Най-логичните 3 варианта:
1. Коалиция ГЕРБ - ДПС - ИТН
2. Правителство на малцинствата - ГЕРБ + ИТН с подкрепата на ДПС
3. Ако ГЕРБ + ДПС имат 121 гласа, може ГЕРБ да управлява еднолично, с подкрепа на ДПС, без коалиция.

Ами първите два варианта са абсолютно нелогични. Sweat Smile
Не знам как не ви омръзна да слагате ИТН за патерица на герб.
Но нищо, де. Ще ви минат тези мисли.

Тошко Йорданов и Балабанов слуша ли ги по време на предизборната кампания? Никога не съм твърдяла, че ИТН са патерица на когото и да било. Най-вече, защото не мисля, че са. Тази комбинация съм я написала само и единствено на база интервютата на ИТН

# 126
Нищо извънредно не виждам. Изхабена социална енергия. Отвратени избиратели. Емнайсти вот за едно и също в кратък период. Предлага се само още от същото. Толкоз - и 28% активност е много.

Гласувах и гласувах с отвращение. Пред мен нямаше никой в секцията - говоря за 23ти МИР, където активността винаги е най-висока в страната. Използвах преференции и в двете бюлетини, защото 1) ми писна да се слагат “полезни идиоти” на първите места и 2) защото искам да спя спокойно, гласувайки за конкретен, адекватен човек.

За Величие чух днес, видях кои са - следващ Божков, не, мерси. Ако има избори отново след 3 месеца, ще е черешката на тортата, просто. Аман.

# 127
"Военизирани групи около скандалния "Исторически парк" натрупали купища оръжия! МВР ги проверява!

Това става ясно от писмени отговори на служебния вътрешен министър Калин Стоянов след въпроси по реда на парламентарния контрол.

„Село Неофит Рилски е осеяно с камери, принадлежащи на „Пазителите“, като самите те през последната година са извършили поне два граждански ареста. Допълнително, членовете на паравоенната организация „Български юнак“, включително и лидерът на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов, ходят с военни униформи и нашивки“, се сочи във въпросите по реда на ПК.Според Михайлов тези бойци трябвало да вземат закона в свои ръце, защото институциите в България не работели.

Инструкторите по бойна подготовка са бивши командоси с мисии в Ирак и Афганистан.
„Въоръжаването на групата около „Исторически парк“ идва, след като през последното десетилетие тя бавно завладява община Ветрино чрез масирано изкупуване на земя и заселване на хора, включително и стотици издадени фиктивни постоянно и настоящи адреси, а вследствие и чрез поемане на официалната власт в общината чрез партията на парка „Величие“.И още „Изграждането на паравоенни формирования изглежда като логичка крайна стъпка в създаването на държава в държавата, която Михайлов и групата му разчитат, че ще се разпростира и в съседни общини като Вълчи дол и Провадия“, пишат народни представители и поставят въпроси пред вътрешният министър:

„Как МВР оценява риска военизирането на Исторически парк да се окаже опит за сепаратизъм? Оценявате ли събитията в района като риск за националната сигурност на страната? Извършва ли МВР проверка по случая? Ако да, какви са резултатите от проверката? Ако не, в какъв срок ще бъде извършена такава и какви действия ще бъдат предприети?“

Поне две проверки извършва МВР на т.нар. „Исторически парк“ в община Ветрино (област Варна).Това става ясно от писмени отговори на служебния вътрешен министър Калин Стоянов след въпроси по реда на парламентарния контрол.

Въпросите се позовават на медийни публикации, включително просторните видео-репортажи на bezpartien.bg, afera.bg и „Капитал“, според които две организации провеждат „военизиране на територията на парка“ и струпват оръжие, високопроходими автомобили, техника за комуникация и военни камиони.Става въпрос за охранителната фирма „Пазителите“ и спортния клуб „Български юнак“, управляван от Ивелин Михайлов, който контролира и дружеството „Исторически парк“ АД.

„Село Неофит Рилски е осеяно с камери, принадлежащи на „Пазителите“, като самите те през последната година са извършили поне два граждански ареста. Допълнително, членовете на паравоенната организация „Български юнак“, включително и лидерът на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов, ходят с военни униформи и нашивки“, се сочи във въпросите по реда на ПК.Според Михайлов тези бойци трябвало да вземат закона в свои ръце, защото институциите в България не работели.

Инструкторите по бойна подготовка са бивши командоси с мисии в Ирак и Афганистан.

„Въоръжаването на групата около „Исторически парк“ идва, след като през последното десетилетие тя бавно завладява община Ветрино чрез масирано изкупуване на земя и заселване на хора, включително и стотици издадени фиктивни постоянно и настоящи адреси, а вследствие и чрез поемане на официалната власт в общината чрез партията на парка „Величие“.И още „Изграждането на паравоенни формирования изглежда като логичка крайна стъпка в създаването на държава в държавата, която Михайлов и групата му разчитат, че ще се разпростира и в съседни общини като Вълчи дол и Провадия“, пишат народни представители и поставят въпроси пред вътрешният министър:

Калин Стоянов
„На какъв етап е разследването на Икономическа полиция по случая? Колко разпити са проведени? Кога се очаква да има резултат от разследването?“В отговора си от 20 май Калин Стоянов посочва:„В Областна дирекция на МВР – Варна са извършвани проверки, касаещи „Исторически парк“ АД и свързаните с него търговски дружества и физически лица, като преписките са докладвани на компетентните прокуратури.“Към момента се извършвала проверка по преписка № 489700-2103 от 2024 г., като са снети сведения и е изискана информация от други компетентни институции. Предстои събраните материали да бъдат докладвани на Окръжна прокуратура – Варна.

В друг въпрос по реда на парламентарния контрол министъра, е поставена и темата с ударното набавяне на оръжие, както и почти 10 бр. лицензии за притежание на оръжие са издадени на различни фигури в ръководството на сектата. „Как МВР оценява риска военизирането на Исторически парк да се окаже опит за сепаратизъм? Оценявате ли събитията в района като риск за националната сигурност на страната? Извършва ли МВР проверка по случая? Ако да, какви са резултатите от проверката? Ако не, в какъв срок ще бъде извършена такава и какви действия ще бъдат предприети?“

Според отговора на министъра, в МВР имало получени сигнали от различни източници за струпване на оръжия, комуникационна техника и военни камиони, провеждани военни обучения от спортен клуб „Български юнак“, извършени арести от страна на охранителна фирма „Пазителите“ и монтирането на камери за видеонаблюдение в с. Неофит Рилски.

Ивелин Михайлов сече монети с лицето си:

# 128
  • София

Марков и генералски пагони през крив макарон.

Аз от друго се интересувам. Какъв е процентът на минимум гласували, за да са едни избори легитимни?

# 129
Няма как да накараме младите да гласуват, дъщеря ми никога не е гласувала, днес водих спор с млади колеги, те не разбирали от политика и за това не било тяхна работа гласуването.
Е чия работа е, ако не е тяхна. То хем хубаво, че хората не се интересуват, защото това показва че живеят добре, свободни са, никой не им пречи за нищо, и не виждат смисъл да се интересуват от политика, защото не искат нищо да променят около себе си, в обществото. Обикновено хората които живеят зле, те се интересуват повече от политика, защото искат да променят нещата около себе си, които не им харесват. Но често се случва в историята така, че живеещите добре, спират да живеят добре, защото не се интересуват от политиката, и не контролират какво става в тяхната държава с гласа си. И когато нещата се сговнясат, тогава става политически активно, инертното мнозинство, принудено от обстоятелствата. Докато обществото не стане перманентно политически активно, и действа само като реакция, никога няма да настигнем развитите демокрации на запад. Защото там обществото не действа като реакция на ставащото, а през останалото време да спи.

# 130
Най-логичните 3 варианта:
1. Коалиция ГЕРБ - ДПС - ИТН
2. Правителство на малцинствата - ГЕРБ + ИТН с подкрепата на ДПС
3. Ако ГЕРБ + ДПС имат 121 гласа, може ГЕРБ да управлява еднолично, с подкрепа на ДПС, без коалиция.

Ами първите два варианта са абсолютно нелогични. Sweat Smile
Но нищо, де. Ще ви минат тези мисли.

Третият вариант разбира се е възможен, но герб и дпс няма да имат мнозинство в този парламент.

Вариантите според мен:
1. Няма да се състави правителство с този парламент.
2. Правителство може да се състави с герб, дпс и (новата им патерица) величие, ако прекрачи бариерата.
3. Правителство с герб, дпс + отцепници от възраждане.

ЖДНБ, за пръв път тази вечер чух за партия "Величие".

Вариант 3 според мен е невъзможен. Борисов не е убеден евроатлантик, но ако видимо се съюзи с Възраждане ще се самоубие политически. Веднага предвиждам улични протести на ПП-Дб, спиране на субсидиите от ЕС и пр.
2. Величие се съмнявам да преминат чертата.

# 131

Марков и генералски пагони през крив макарон.

Аз от друго се интересувам. Какъв е процентът на минимум гласували, за да са едни избори легитимни?
няма такъв. Петима само да гласуват, ще има НС.

# 132
Банда, здрасти!

Лорде, честит ти нов аватар!

Отивам аз сутринта в 8 часа да гласувам и гледам опашка. А отидох толкова рано, защото си мислех, че няма да има никой и да ми е хладничко. Докато чакам разбирам, че няма да гласувам с машината, защото се счупила. Гласувах с хартия за НС и ЕП.
Обаче, тук идва да призная, че не си спазих думата, че няма да подкрепя никого. И защо стана така. Защото споделих с майка ми, че няма да подкрепя никого и лелеее, тя се възмути и каза, че така не се прави. Е, добре. Отметнах за победителите, разбира се. Обаче, ако не направят правителство следващият път никой няма да може да повлияе на избора ми и няма да подкрепя никого.

Партия Величие от къде изскочи, уж четох кои партии са в листите. Казват, че Виктория Василева - тя беше сценарист на Слави и в неговата партия, има водеща роля в нея. Може и да бъркам де.

Ако ГЕРБ не направят опити да сформират правителство и започнат да връщат мандати и да ми се лигавят и мрънкат, ги отписвам завинаги от главата си, като опция да гласувам повече за тях.

# 133
тия били велики. дано влезнат и те. много ме радва как сме член на ЕС Grinning

# 134
Може би защото така се държат? Да не забравяме, че предишния парламент бяха готови на явна коалиция с ГЕРБ преди ГЕРБ да избере ПП-ДБ по имиджови причини. Възраждане са същите, само че Костадинов има много повече какво да губи от явна коалиция с ГЕРБ. Но тайно очевидно е, че ИТН и Възраждане си играят с ГЕРБ. Това се вижда при всички гласувания и кампании.

Общи условия

Активация на акаунт