Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 788
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 105
Айде сега да се почва и подгряването на "враждата" между Борисов и Радев,нали трябва да дойде някой да ни спаси все пак,отново😁

Аз предлагам да се спре вече с всякакви вражди, защото те ни докараха до тази тиня, в която се намираме в момента. Кампанията беше сравнително спокойна - добре е и занапред тона да остане по-спокоен. Хората наистина се измориха от всичко това, което видяхме през последните години.

Няма как да се спре защото обществото е фрагментирано. Има и принципни различия.

Как да се работи между ПП-ДБ и БСп - частно ли да бъде здравеопазването или държавно; да имаме ядрена политика или да нямаме; да се спре с "парите следват ученика" или да не се спира? тези партии имат противоположни разбирания за икномик.а

С Възраждане не може никой друг, ПП-ДБ се обградиха с врагове. А такава е ситуацията, че без три от първите четири партии да учадстват във властта няма как.
Кампанията не бих я нарекъл спокойна - излязоха компромати за ПП-ДБ (излизаха записи и пр.), те пък редяха заклинания че няма да играят мач с ДПС

# 106
Мои познати работят за няколко варненски фигури, няма да коментирам кои, но взимахме на подбив агитациите им да се гласува за Величие. Явно не е трябвало да гледаме с такава насмешка и там играят големи пари.

# 107
  • софия
В чужбина са по-патриоти и от тези, които сме избрали да живеем тук. Там винаги са гласували за подобни партии.
Тук все още не смеят много да се афишират гръмко, но са добре познати. Пита се къде са продъдените служби?

# 108
Бърди ако влезе още една партия в Парламента ще стане още по-сложно да се сглоби правителство, защото другите партии ще изгубят депутати.

# 109
Мда, избуява патриотизмът в чужбина, с изключение на Турция. После ние сърбаме попарата. Крайно и недемократично ми е мнението по този въпрос.

# 110
  • София
Лорд, това по какъв повод го казваш? Аз не знам дали ще има правителство, честно казано.

# 111
  • Другата България
Скрит текст:
31% Не е малко.
Имаме няколко милиона българи с право на глас в чужбина.
Те не се разкарват масово до урните.
Тъй като не им плащат като на един друг етнос и не ги разкарват с автобуси.
Понеделник се падна неучебен за държавните училища и хайде газ до Гърция. Да, в Гърция има урни, но не навсякъде и в тази жега, кой ще се разхожда.
И защото не им плащат - в Нова Зеландия 33% за Възраждане. 🙄
Какво им става на хората?
Скрит текст:
И тези опасни откачалки от Величие, как успяха да се промъкнат под радара и да вземат толкова гласове?
Коментирах го със сина ми, и той ми казва: “На хората им писна от избори, от измамни и фалшиви герои. И ще гласуват все по-малко...“ и е прав. Говоря за обикновените хора, не за разните “явления“, проксита, за купен вот и т.н. Защото наистина сериозни суми се наливат за гласове.

# 112
Аз не знам дали вярвам на числата за избирателна активност, понеже съм останала с впечатление, че списъците не са особено актуални. Може и да бъркам.

При нас имаше хора в секцията. Но пък и имаше много празни места в списъците.

Прогнозата ми е правителство на ГЕРБ + ДПС + малко отцепници, което вече стана традиция в новите парламенти.

Имам чувството, че на никого не му се управлява обаче.

ЕС също няма да е същият. Доста високи резултати за десните и крайно-десните партии.

В Германия AfD имат втори резултат, като са преди партията на Шолц.

За България Политико дава по 3 места за Възраждане, ДПС и ППДБ. И 2 за БСП.
https://www.politico.eu/

# 113
Аз не знам дали вярвам на числата за избирателна активност, понеже съм останала с впечатление, че списъците не са особено актуални. Може и да бъркам.

Прогнозата ми е правителство на ГЕРБ + ДПС + малко отцепници, което вече стана традиция в новите парламенти.

ЕС също няма да е същият. Доста високи резултати за десните и крайно-десните партии.

ако стане правителство на Герб, плюс ДПС плюс отцепници (такова не е ставало скоро) ПП-ДБ веднага ще предизвикат улични протести и Борисов пак ще трява да подава оставка. Борисов не иска да управлява без поне част от ПП-ДБ, а без ДПС не може.. На него играта му е да отдели Христо Иванов и да го придърпа.

# 114
Най-логичните 3 варианта:
1. Коалиция ГЕРБ - ДПС - ИТН
2. Правителство на малцинствата - ГЕРБ + ИТН с подкрепата на ДПС
3. Ако ГЕРБ + ДПС имат 121 гласа, може ГЕРБ да управлява еднолично, с подкрепа на ДПС, без коалиция.

Ами първите два варианта са абсолютно нелогични. Sweat Smile
Не знам как не ви омръзна да слагате ИТН за патерица на герб.
Но нищо, де. Ще ви минат тези мисли.

Третият вариант разбира се е възможен, но герб и дпс няма да имат мнозинство в този парламент.

Вариантите според мен:
1. Няма да се състави правителство с този парламент.
2. Правителство може да се състави с герб, дпс и (новата им патерица) величие, ако прекрачи бариерата.
3. Правителство с герб, дпс + отцепници от възраждане.

ЖДНБ, за пръв път тази вечер чух за партия "Величие".

# 115
  • София
Не разбирам защо й е на Русия да налива пари във втора партия, ако приемам, че Възраждане е техен проект, Величие също, така да се каже. Те взаимно ще си пречат и вземат от гласовете. Защо не мислите, че си е български патент.

# 116

ако стане правителство на Герб, плюс ДПС плюс отцепници (такова не е ставало скоро) ПП-ДБ веднага ще предизвикат улични протести и Борисов пак ще трява да подава оставка. Борисов не иска да управлява без поне част от ПП-ДБ, а без ДПС не може.. На него играта му е да отдели Христо Иванов и да го придърпа.
съгласна, но няма да му се получи. Все пак е можач, победител на изборите, трябва да намери решение. Негова отговорност е.

# 117
“Ивелин Михайлов има визия за 100 години напред. Нейната цел е българският народ да стане управляващ, а интересите му – определящи.“

Нямам повече какво да кажа, и тези не шмъркат нищо евтино.

# 118

ако стане правителство на Герб, плюс ДПС плюс отцепници (такова не е ставало скоро) ПП-ДБ веднага ще предизвикат улични протести

Ако имаше потенциал за улични протести, нямаше да са такива изборните резултати.

Протести - догодина. Даже към есента-зимата.

# 119
  • Разпиляна във въображението
Трябва да се изчистят списъците, за да тръгнем от някакво сравнително вярно число да изчисляваме активност.

Искам да видя броя на хората зад процентите. Отказът на хората да гласуват позволяват на някакви непознати формации да са на границите. Не ги знаех изобщо тези "Величие". Трябваше да отворя търсачката и да прочета. Ако активността бе висока тези щяха да са без значение.

Нямаше кампания. Чудя се трудно ли е някой да измисли някакви клипове с това какво са свършили, какво биха свършили, какво искат да постигнат. Случи се така, че гледах участие на Василев и Петков в два поредни дни и вторият дословно повтаряше първият. Някой им е написал нещо, което да издекламират. И след това всички надолу по линията. Ще ме извиняват, но не искам Денков за премиер повече отколкото Пеевски и Борисов. За мен бе пълен неграмотник, който така и не научи как се движи управлението.

Не знам кое би изкарало хората навън. ППДБ-тата доунищожиха протестната енергия.

Общи условия

Активация на акаунт