Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 795
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 90
Аз обаче имам прост въпрос - как негласуването вдига ДПС, а сваля БСП?  Явно си имат устойчив тренд. Предвид че при години около 600 000 души гласуваха за ДПС от Турция, а сега около 65 000, значи и повече българи гласуват за ДПС

# 91
Айде да се почва и подгряването на "враждата" между Борисов и Радев,нали трябва да дойде някой да ни спаси все пак.😁

# 92
  • софия
Става с личен пример. На дъщеря ми остава малко повече от месец, за да може да гласува и много се дразни, че не може. Цял ден споделя кой неин приятел е гласувал (някои вече са на 18.). Не съм чула никой от тях да разсъждава, че "не е негова работа". Чудят се за кого, питат родителите си.
Също така мисля, че ученото в училище по някакъв начин им влияе. Тази година бяха обсъждали политическите системи, популизъм, минали години бяха говорили за социализма и постоянно имат проекти, свързани с живота на родителите, баби, дядовци.
И въпреки това 90% от тях догодина ще отлетят от България. Няма да я спра, дори я подтиквам да го направи, че като гледам резултатите, няма никакъв смисъл.

# 93
31% Не е малко.
Имаме няколко милиона българи с право на глас в чужбина.
Те не се разкарват масово до урните.
Тъй като не им плащат като на един друг етнос и не ги разкарват с автобуси.
Понеделник се падна неучебен за държавните училища и хайде газ до Гърция. Да, в Гърция има урни, но не навсякъде и в тази жега, кой ще се разхожда.

# 94
Радев враждува с всички, не само с Борисов. А един негов проект едва ли ще вземе много над 5 процента.

# 95
Аз и баща избори не сме пропускали, тя все пак е на 35 години.

# 96
  • София
Айде сега да се почва и подгряването на "враждата" между Борисов и Радев,нали трябва да дойде някой да ни спаси все пак,отново😁

Аз предлагам да се спре вече с всякакви вражди, защото те ни докараха до тази тиня, в която се намираме в момента. Кампанията беше сравнително спокойна - добре е и занапред тона да остане по-спокоен. Хората наистина се измориха от всичко това, което видяхме през последните години.

# 97
  • Другата България
Аз имам различно мнение за младите хора, или за основна част от тях.
Моите деца не са пропускали избори, винаги гласуват. Техни колеги, приятели, близки - също, много пъти сме говорили и коментирали.
Днес бяхме в София семейно, в три часа, в най-голямата жега минахме покрай училището, в което те гласуват - опашката от автомобили беше доста дълга, автомобилите, спрели пред училището. В двора му много млади семейства чакаха, малки дечица...доста сериозен интерес. Затова останах изненадана от избирателната активност, до 19:00 не бях следила новини, и изведнъж БАМ - 30%....

# 98
Техните избиратели са краен брой. Колкото е по-висока избирателната активност, толкова техните гласове губят тежест.
Процент от населението, няма как да се намалее.

# 99
31% Не е малко.
Имаме няколко милиона българи с право на глас в чужбина.
Те не се разкарват масово до урните.
Тъй като не им плащат като на един друг етнос и не ги разкарват с автобуси.
Понеделник се падна неучебен за държавните училища и хайде газ до Гърция. Да, в Гърция има урни, но не навсякъде и в тази жега, кой ще се разхожда.

Във Франция живеят мои далечни роднини. Единият от двамата трябва да се разказа от малко градче  - където живее - чак до Париж, защото в града му няма консулство и съответно - избирателни урни. Отделно от това, пепвечето от тетзи хора раотят шест дена в седмицата искат в неделя да си починат и малко им пука за политиката на една страна, която вече почти не посещават.

# 100
Николай Марков ви чете Стария завет в страницата на Величие. Това е то друго ниво популизъм.

# 101
  • София
И аз съм учудена от ниската избирателна активност. В нашата секция имаше огромна опашка в 14.00 ч. Никога до сега не е имало толкова много хора по това време.

# 102
  • софия
Техните избиратели са краен брой. Колкото е по-висока избирателната активност, толкова техните гласове губят тежест.
Процент от населението, няма как да се намалее.
Ако разбереш написаното от мен, може и да разбереш обратната пропорционалност.

# 103
  • Брюксел / София
Харесвам Етиен Леви като вокален педагог, харесвам и част от музиката му, която наистина е от “миналия век”. НО миналата седмица беше в “на фокус” при Лора Крумова и този човек съвсем е изплискал легена. Изобщо не знае какво се случва и за какво се бори. Който го е гледал, ще ме разбере. Та, ако са го гледали, той по скоро е отблъснал избиратели от въпросното “величие”, за което чух от близък до мен човек. Опитах се да се информирам кои са и за какво се “борят”, но до момента, в който видях, че подкрепят Русия. Дано не влязат в парламента.

# 104
Величие сме ги коментирали неведнъж в темите за Украйна и Русия. Освен че подкрепят Русия, си играят и на държава в държавата.

Резултатите са плачевно-отчайващи.
Нищо хубаво и добро не очаквам след тези избори.

Общи условия

Активация на акаунт