Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 737
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 435
градската десница си въобразява, че може да е втора сила и да раздава ултиматуми. Същото правеше и Бонев, същото прави и Петков.
това е мисленето на американските либерали, ама в САЩ условията са по-специфични.

Аз имам 21 души от 61, ама другите са длъжни да се съобарязават с мен. Аз съм втора политическа сила със 7 процента отдолу под първият, ама ще взема всички министерства.
Но непознаването на историята ги доведе дотук. Бойко "сгъна" реформатори и патриоти, точно защото след намаляване на електората им направи нов договор. В днешно време либералите не разбират Realpolitik на Бисмарк - човек взима възможното, а не желаното.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 13:18 от Лорд Сняг

# 436
малко мързеливо да попитам по имена кой влиза евродепутат и от коя партия е. за нашите имам предвид.

# 437
И аз при изненаданите и непознаващи що е то Величие, а те даже в парламента се набутаха. Малко се стреснах, щото мъжът ми каза, че не са читави. Прочетох тук-там, този Марков съм го виждала как каканиже, но другия ми е тотално непознат. Кой даде пари и купи мястото им на тези в народното събрание? Какво се очаква от тях, някой има ли представа?
Не знам какво може да се очаква сега, нови избори или някакви нечувани и невиждани сглобки?

# 438
В никакъв капан не са Герб. Както се вижда при тях има много по-малък отлив отколокото при ПП-ДБ, те са константа. Докато Бойко е там има вързан в кърпа половин милион, а активността ще спада.

Като не стане с ПП-ДБ, ще предложи на ИТН или на Величие, ако не стане - нови избори и ПП-ДБ ще смъкнат още надолу, защото на много хора няма да им пука кой е Бойко, а да се състави правителство. И ще кажата на ПП-ДБ "Смирете се, трета/четвърта сила сте -   подкрепяйте"

# 439
Не знам какво може да се очаква сега, нови избори или някакви нечувани и невиждани сглобки?
Сглобки, вече чувани и доскоро виждани.

# 440
Ако отидем на следващи избори, това ще е катастрофа.

# 441
Величие казвали, че няма да влизат в коалиция. Можело да подкрепят отделни политик, но кабинет  -не. ПП се нацупиха ще го играят опозиция. Остават ИТН, ако те кажат не - това са нови избори. Слави трябва да е голям ахмак за да се навие на явно управление с Герб и ДПС, след като дойде, за да сваля Герб. Това окончателно ще убие ИТН. Да не говорим че той и Бойко все още не са поделили едни имоти и едни пари. Според мен отиваме на нови избори Величие ще са с още по-голям резултат, ПП и БСп още надолу, а Григорова окончателно ще потъне

# 442
ИТН няма да откаже НИКОГА.

ПП-ДБ си изградиха цялата кампания върху това, че ще правим правителство с колегите от ДПС, ние от месеци наред казваме, че само с двете формации правителство няма да има, изключително слаб пиар.  - боко с тия думи хем се дистанцира от ДПС хем обещава че СЪС тях ще управлява. радва ме.

# 443
Добре ще видим. За мен ако се съгласят на явна подкрепа, не на  скрита подкрепа по отделни теми, а за правителство - ИТН се самоубива. след един месец няма да я има. За мен продължава неразбирането на феновете на ПП-ДБ, че явна подкрепа и скрита подкрепа са много различни неща.

# 444
ИТН няма да откаже НИКОГА.

ПП-ДБ си изградиха цялата кампания върху това, че ще правим правителство с колегите от ДПС, ние от месеци наред казваме, че само с двете формации правителство няма да има, изключително слаб пиар.  - боко с тия думи хем се дистанцира от ДПС хем обещава че СЪС тях ще управлява. радва ме.
Ако ИТН иска съдбата на ППДБ ще се коалира с ГЕРБ, а ППДБ ако искат изобщо да не влязат следващия път с ДПС.
Нека излязат официалните резултати, ще се види какви са възможностите. Хората не оценяват жертвите, които правят политиците в името на това да има редовно правителство. Wink

# 445

Новина от последните минути, при 60 процента протоколи - ИТН - 6,3, БСП - 6,7.....
https://results.cik.bg/europe2024/rezultati/index.html
Така -така, аз очаквах БСП да под 8, може би дори 7,7-,7,8 но това не съм очаквал

# 446
Около 60% от българите в чужбина са гласували за ДПС, Възраждане или Величие.

Ако се чудите какво ни донесе промяната от нашите мили сънародници в чужбина, ето това ни донесе.

Конституционните промени на промяната ще ги усетите по-късно, когато ще боли повече.

Не че не си знаехте.
Виктор Димчев

# 447
  • София
Ако отидем на следващи избори, това ще е катастрофа.
Да се хващат първият, с който друг иска, и да действат, че онези отзад напират и ще стане още по-зле.

# 448
  • София
Добре ще видим. За мен ако се съгласят на явна подкрепа, не на  скрита подкрепа по отделни теми, а за правителство - ИТН се самоубива. след един месец няма да я има. За мен продължава неразбирането на феновете на ПП-ДБ, че явна подкрепа и скрита подкрепа са много различни неща.

Тошко и Балабанов няколко пъти повториха, че биха преговаряли с ГЕРБ и с ДПС за правителство, само при условие, че ББ няма да е МП. Това им донесе повишаване на процента до степен да дишат във врата на БСП. Така че не съм много сигурна, че ще се самоубият.

На мен лично ми е интересно ДБ и специално ХИ, и АА какво ще кажат. Дали ще продължат да затъват заедно с ПП или, ако им се отправи покана за преговори само на тях, ще се отзоват.

# 449
Виктор и аз го следвам, да.
Вота от чужбина е плашещ.

Общи условия

Активация на акаунт