Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 504
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 780
Има вече резултати, а двамата големи мълчат.

# 781
Скрит текст:
Да разделим страната на кантони с отделни бюджети и парите от данъците на столичани да се харчат само в София под либерално управление, по същият начин и страната да се раздели на региони, с отделни локални парламенти, защото е очевидно, след тези избори, че вече сме крайно различни като хора столицата и провинцията, с диаметрално противоположни политически виждания, и либералната част от България да се управлява от либерали, консервативната от консерватори, всеки със свои собствени виждания за правилна политика и харчене на парите, която се определя от хората в конкретният регион.
Величие харесват това.
Какво тогава ще ги спре да обявят ВНР и държавата да се раздели на отделни минирепубликиспоред това кой печели локално? Или викаш в Шопско да е добре - където са младите, добрите болници и възможностите, другите да се спасяват поединично.

Няма да има смисъл да е обявяват, защото няма да са зависими от гласа на столичани, както столичани няма да са зависими от гласа на другите региони. И на мен ми харесва това, не само на Величие, така всеки ще получи каквото иска. В край на сметка като провинцията иска общите пари да им ги управляват Бойко, Пеевски или Величие, да заповядат. Софиянци очевидно не желаят да бъдат управлявани ни от Бойко, ни от Пеевски, ни от Величия, ама провинцията си ги харесва и си ги иска. Нека всеки да си получи каквото иска. Защо трябва да бъде налагано над останалите под формата на общият бюджет на държавата.
А кой ще определя управлението на цялата държава с всички кантони, щати и т.н.?

# 782
  • Варна
Скрит текст:
Да разделим страната на кантони с отделни бюджети и парите от данъците на столичани да се харчат само в София под либерално управление, по същият начин и страната да се раздели на региони, с отделни локални парламенти, защото е очевидно, след тези избори, че вече сме крайно различни като хора столицата и провинцията, с диаметрално противоположни политически виждания, и либералната част от България да се управлява от либерали, консервативната от консерватори, всеки със свои собствени виждания за правилна политика и харчене на парите, която се определя от хората в конкретният регион.
Величие харесват това.
Какво тогава ще ги спре да обявят ВНР и държавата да се раздели на отделни минирепубликиспоред това кой печели локално? Или викаш в Шопско да е добре - където са младите, добрите болници и възможностите, другите да се спасяват поединично.

Няма да има смисъл да е обявяват, защото няма да са зависими от гласа на столичани, както столичани няма да са зависими от гласа на другите региони. И на мен ми харесва това, не само на Величие, така всеки ще получи каквото иска. В край на сметка като провинцията иска общите пари да им ги управляват Бойко, Пеевски или Величие, да заповядат. Софиянци очевидно не желаят да бъдат управлявани ни от Бойко, ни от Пеевски, ни от Величия, ама провинцията си ги харесва и си ги иска. Нека всеки да си получи каквото иска. Защо трябва да бъде налагано над останалите под формата на общият бюджет на държавата.
Мдаааа... внимавай какво си пожелаваш.., че може да се сбъдне..

# 783
Цитат
Конгреса, пардон, националният парламент. Той ще отговаря за външната политика на страната, и законодателството на федеративна България.

# 784
Ми с референдуми всяка седмица. Тамън на българите в чужбина ще им омръзне да пътуват по половин ден до консулствата и с това ще се реши проблема с техния вот.

# 785
  • Варна
Цитат
Конгреса, пардон, националният парламент. Той ще отговаря за външната политика на страната, и законодателството на федеративна България.
А ако там Възраждане има мнозинство?

# 786
Ми нека има, те и в момента може да имат. Глас народен, глас Божи.

# 787
Едно време какви луди имаше.....Жорж Ганчев, Волен Сидеров, даже и Бареков.
Откъде се взеха сега тези откровено луди от "Величие"?

# 788
  • Варна
Ми нека има, те и в момента може да имат.
Т.е. София ще е съгласна да сме проруско настроени?

# 789
Все едно да питаш републиканските щати съгласни ли са президент да им е Байдън.

# 790
  • Варна
Мхм, а каква е разликата с моментното състояние тогава?

# 791
  • София
То управлението не е много различно. Общините си прибират местните данъци и такси, а централното правителство акцизите и данък печалба. Осигуровките отиват за всички.
Федералните държави функционират по същия начин. Има по-голяма независимост по отношение на законите.

# 792
Значи си в София, гласуваш за ПП-ДБ, които не печелят, но имат доста гласове точно в София. И искаш ПП-ДБ да те управляват, победителите ги игнорираш. Не се съобразяваш с вота на повечето хора, а си гледаш собствения интерес.
И после се чудиш защо ПП-ДБ не е първа сила.

# 793
Мхм, а каква е разликата с моментното състояние тогава?
Тази, че парите от данъците на максимален брой хора, ще бъдат управлявани от хора които те са избрали да им ги управляват. А не обратното, някой друг им ги е наложил. Защото от гледна точка на Софиянци провинцията им налага Бойко и Пеевски, които те не ги искат. А от гледна точка на провинцията софиянци им налагат умнокрасивитета, който те не искат да управлява парите им. И двете страни са прави, че другият им налага нещо което не искат, та затова не може да се траят.

# 794
Аз като живея в София и съм гласувала за ГЕРБ мога да ти кажа, че така моите права са нарушени.

Общи условия

Активация на акаунт