Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 435
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 825
И герб не са прокопсали. Никой не е.
Голяма радост, че ППДБ губят, а не ви притеснява, че ДПС са втори.
А това е друго.
Това на кой му харесва и на кой не е едно , ама че ДПС са увеличили с над 20 % броя на депутатите е факт.
За тези гласували за тях е супер, за тези гласували за ППДБ е друго.

# 826
И е прав.

# 827
  • Варна
И герб не са прокопсали. Никой не е.
Голяма радост, че ППДБ губят, а не ви притеснява, че ДПС са втори.
Да, лично мен повече ме радва, че ППДБ губят, отколкото ме притеснява че ДПС печелят.

# 828
Ваша воля. Радвайте се.

# 829
София е голяма. Кои нейни граждани имат привилегия да определят бъдещето на държавата? Идеалният център, баровските квартали, по-простите квартали или покрайнините?

# 830
Евгени Дайнов:

Не знам, дали българският народ е малък, но много прост.
Знам, обаче, нещо по-важно.
В нито една секунда от 1879 година насам мнозинството от българите не са искали да живеят като европейци. Искали са да живеят като животни: силният да решава, какъв да е животът на слабия.
Винаги българите, искащи да са европейци, са били малцинство. От време на време са ставали голямо малцинство, та дори са получавали електорална подкрепа. Но после винаги - винаги - е сработвал прословутият втори акъл на българина. И той е изритвал от властта своите проевропейски представители, за да върне властта в ръцете на онези, които се отнасят с него като с животно.
Днес видяхме поредния епизод. Нищо ново не сме видели. спомнете си как мъдрият български народ беше единственият в Европа, който през 1990-та, сдобил се с възможността да гласува свободно, гласува за БКП под лозунга "Тази ваш'та свобода с какво се яде БЕ?".

Първо с такъв назидателен стил няма да спечели привърженици на проевропейските партии.
И второ като сме такива лоши от какъв зор идват да ни освобождават от животинското? Да си ни оставят в калта.

Дайнов не знае ли, че нация родена в робство не може отведнъж да стане свободна? Мойсей защо мотал  евреите 40 години в пустинята? - чакал да умре и последният роб. Господ извел евреите от Египет, мана/питки им дал, месо им дал, вода им дал - те все мрънкали.

# 831
  • София
Ваша воля. Радвайте се.
Еми явно някои ще си получат това, което искат. Другите не им пука. Жалко за останалите, които искат развитие и им е писнало от корупцията.

# 832
  • Варна
София е голяма. Кои нейни граждани имат привилегия да определят бъдещето на държавата? Идеалният център, баровските квартали, по-простите квартали или покрайнините?
Аааааа не знам... И там да се разделят на федерации.

# 833
  • София
Каква София, каква провинция - 50% от живеещите в София са провинциалисти. Дали не са и повече.

# 834
  • Берлин
И още 1 коментар
Женя Георгиева:
ДНЕС, С БЕЗДЕЙСТВИЕ, СИ ЗАКОПАВАМЕ ДЪРЖАВАТА ЗА 7 ГОДИНИ НАПРЕД.  Абсолютно независимо от това ще има ли скоро други избори или не. И от това дали ще има протести.

"Защото на тези избори ще се разпредели най-голямото количество власт за последните над 30 години. Изобщо не става дума за 240 места в парламента и още 20-ина министерски позиции - тази работа в последните години се оказа малко сезонна.
Става дума за властта в така наречената дълбока държава. Над 30 регулатора в момента са с изтекли мандати, част от тях завършват втори мандат, без да са избрани за него. Цялата върхушка на съдебната власт също трябва да се преизбере. Това са позиции от по 5, 6, 7 години, от които зависи несравнимо повече, отколкото от отделен депутат или министър.
Това е контролната, институционалната рамка на държавата - имунната система на България. Тази имунна система е изключена, силно мутирала, а Делян Пеевски си мисли, че тя му принадлежи".

# 835
  • Варна
Каква София, каква провинция - 50% от живеещите в София са провинциалисти. Дали не са и повече.
Образно казано. Става дума за жителите на София и жителите на останалите части в България.

# 836
Масата сънародници искат да има справедливост и закони, но да важат само за другите, а ако случайно стане проблем, да врътнат един телефон на който трябва и нещата да се решат в тяхна полза. Така управляват ДПС и ГЕРБ, затова и те печелят изборите. Има хора, които искат законите да са за всички, но за съжаление са (сме) твърде малко все още.

Скрит текст:
Някои от промените, които се гласуваха и приложиха откакто ПП и ДБ са в парламента улесниха много моята работа, покупката на имота ми и донякъде решиха редица други важни за мен проблеми. Отделно, темата за правата на осиновените деца и тези в домовете е много близка и важна за моето семейство, а Ицо Хазарта направи страшно много в тази посока. За мен това е достатъчно да го предпочета пред Бойко, Делян Пеевски, Копейкин, Корнелия и другите звезди.

# 837
Много е прав Дайнов!  И директен, казва си нещата без заобикалки. Не става европейци от мнозинството от този народ. Не цени свободата, която има и за това ще се върне обратно в мизерията и мечешката прегръдка.

# 838
тамън преди видях как се возят на ел. тротинетка 2 лица, минаха пред полиция, които трябваше да ги изчакат, и даже им махнаха. а е забранено да са по двама. държавата е тотал щета.

# 839
Цитат
Не цени свободата, която има и за това ще се върне обратно в мизерията и мечешката прегръдка.
Свободата сама по себе си може да бъде страшна за някои хора, когато от теб зависи максимално много за собственият ти живот, та е нормално да се търси бащицата и твърдата ръка. А и 500 години робство, не е малко, това се отпечатва в гените. После па 45 години комунизъм, още робство, този път поне на волята на свръхдържавата която контролира всеки един аспект от живота ти, не на тази на чужда държава, но пак робство. Отпечатва се в гените.

Имаме радикална промяна на ситуацията. Броенето на бюлетините показва че ППДБ са втора сила, не са ДПС, което значи, че вторият мандат ако Борисов не реализира първият отива при тях, не при Пеевски. Пак няма да може да видим ДПС, какво правителство би предложило, и как би действало, при получаване на мандат. Мен между другото ми беше интересно да го видя това, но няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт