Кучетата на Лечков отново нападнаха малко кученце

• 1 983
  • 24
  •   1
Отговори
Само две години след като малко кученце беше убито, кучетата отново нападнаха друго кученце в Сливен . Кучетата са пуснати без наморници и той обвинява другите.
Още през 2019 г. момиче беше нападнато и нахапано от същите кучета(немски овчарки). Лечков, заедно със съпругата и синовете си, се държат арогантно и без капка съчувствие в интервютата. Ето интервю от 2023г.
Утре ще има среща с репортер от Нова телевизия, но е малко вероятно да се постигне някакъв резултат — съдът вече постанови, че при инцидента преди две години не е имало престъпление. И тук сигурно ще е така😢,но исках да дам малко гласност . Линк към поста във Facebook
Постът за убитото кученце през 2023г. Facebook

# 1

Жалко, но това, че е бил добър и известен футболист не го прави добър и възпитан човек.
Представям си с какъв статут е в Сливен. Ако му изземат кучетата и с очите си да го видя - няма да повярвам.

# 2
Да се разхождат пуснати кучета е безотговорно независимо дали са едри или дребни породи. Кучето не се разхожда пуснато. Много жалко за животните - и за нападнатите и за нападащите.
Тревните площи около някакви обекти не са места за разходка. При първия инцидент си спомням, че животното отишло добродушно към овчарките … Никой отговорен собственик не си пуска кучето да се запознава с други без да има собственик наоколо.

# 3
  • София
Скрит текст:

Жалко, но това, че е бил добър и известен футболист не го прави добър и възпитан човек.
Представям си с какъв статут е в Сливен. Ако му изземат кучетата и с очите си да го видя - няма да повярвам.
Освен футболист, май беше и кмет на града т.е. статутът му е бетон, според мен.

# 4
Да се разхождат пуснати кучета е безотговорно независимо дали са едри или дребни породи. Кучето не се разхожда пуснато. Много жалко за животните - и за нападнатите и за нападащите.
Тревните площи около някакви обекти не са места за разходка. При първия инцидент си спомням, че животното отишло добродушно към овчарките … Никой отговорен собственик не си пуска кучето да се запознава с други без да има собственик наоколо.
Това йорки е било на повод.

Цитат
Докато племенниците ми тренираха там и тя отиваше да ги прибира, беше нападната от две огромни немски овчарки, без каишки или намордници, съпровождани от Йордан Лечков. Кученцето беше на повод, но въпреки това беше нападнато. Виждайки немските овчарки, кака дърпа каишката, но в нея вече куче няма... В резултат кученцето беше разкъсано, окървавено и с изкарани черва!!!

В този случай има двама собственици наоколо.
Единият е с вързано на каишка куче - има-няма 2 кила.
Другият - с пуснати свободно и без намордници 30+ кг кучета. И този, вторият, е известен в града с навика си така да си разхожда 30-килограмовите кучета, които се прочуха като убийци на малки породи и нападащи хора. Промяна в поведението на собственика, както виждаме, няма.

# 5
Мен ме потресе изказването му, че овчарките на стадиона са у дома си.
Да го питат журналистите тогава - от кога стадионите в България са лична, а не обществена собственост.

# 6
Мен ме потресе изказването му, че овчарките на стадиона са у дома си.
Да го питат журналистите тогава - от кога стадионите в България са лична, а не обществена собственост.
През 2004 човекът, докато "се грижеше" за хората на Сливен, си осигури концесия за 30 г. с опция да бъде удължена на 50 г. Кмет да си даде концесия на себе си - само в Булгаристан е възможно. За хората, които не познават Сливен, ще кажа, че стадион "Хаджи Димитър" и парк "Юнак" (части от който също са включени в концесионния договор) са на изключително атрактивно място - на 20 мин. пеш от центъра на града, на 10  минути пеш от централния парк и пак на 10-15-20 минути пеш от 4 жилищни квартала.

На снимката долу в средата се вижда хотелът на Лечков, който той чучна до стадиона.

# 7
Немската овчарка е изключително интелигентно  куче. Не случайно се ползват от МВР. Ако не е възпитана добре и не се държи под контрол, тя се налага над собственика и действително може да напада. Това е в инстинкта й.

Съседи на родителите ми имат немска овчарака. Докато беше малко куче, то бяха хвалби, че е дете на кучета от МВР, много чиста порода и т.н. В момента, в който поотрасна, започна да напада, поради пълна липса на възпитание. Беше скочило на бебечка количка, за щастие, без пострадали. Собствениците се принудиха да не го извеждат повече, стоеше си в техния двор само.

Явно и Лечков е същия, като тези хора. Не е положил никакви услия за дресурата на тези немски овчарки и те са извън контрола му.

ПС Преди години, родителите ми имаха доберман, също голяма и опасна порода. Но така беше дресиран, че дори и кучета да го нападаха, не им посягаше без команда.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 19:15 от Diorela

# 8
  • Варна
Пълен ужас!
Ако имам малко кученце и ни нападнат други, инстинтивно ще си дръпна и прегърна моето и най-вероятно ще наръфат мен.
И да не е толкова дребно, пак така. То просто е инстинкт да защитиш твоето куче.

# 9
Ако е имало поставени знаци защо неговите помияри са били там тогава?
Боклук нещастен.
Тези кучета трябва да бъдат евтанизирани на секундата.
А Лечков да плати соленка глоба.

# 10
Лечков е ужасно противен и много нагъл. Явно и дете да бъде нападнато, ще си намери обяснение. Това му е коментара за нахапано момиче през 2019 г:

Лечков коментира случая пред изданието и уточнява, че: „Кучетата са си в техния дом, тоест на стадиона, Не е точно така както е написано, Не искам да изпадам в обяснителен режим. Няма нахапвания. Немските овчарки не хапят, просто кучето е отреагирало, защото си пази територията, Има неприятен сблъсък, но детето не е нахапано.“

"Неговата територия" да си я загаради със зид и да не си пуска опасните кучета навън. Дано собствениците на кученцето го съдят колкото и както могат. Съадиона бил дом за кучетата му, който мине, те си го хапят за здравей - всичко било наред...??

# 11
Ужасно. Всичко собственици на агресивни кучета трябва да са отговорни и да не допускат да се случват подобни ситуации!
Явно Лечков е доста нагъл и безочлив индивид.

# 12
аз лично смятам, че кучетата са като децата - както ги научиш. явно са обучени да пазят, слава богу че няма нахапан човек. едно дете с/у две явно обучени овчарки - никакъв шанс.
същото е и с децата - гаменът се отглежда, не се ражда такъв.

# 13
В конкретния случай е ясно, че куче са проявявали агресия, но нямате представа колко често малката порода е инициатор и подстрекател. Малките кучета почти не посещават училище и никой не се занимава с тях, защото често са миловидни компаньони. За това биват оставяни да вървят покрай оградата и настойчиво да дразнят голямото куче вътре. Хората се забавляват с това, как малчо е смел и безразсъден, никой не го коригира. Докато един ден голямото не се отскубне или измъкне и тогава то става виновно.
Пак казвам, че тук е доказано, че тези кучета не понасят малки, но просто една пътечка за мисъл към собствениците на малките кучета. Да лаят при всяко разминаване с друго куче е също неприемливо поведение.
Един такъв иначе много добродушен с хора идваше нарочно да маркира многобройни пъти една ограда. Виждала съм го как нарочно се спира и започва да лае голямото куче. Един път докато собствениците говореха голямото се измъкна и просто го претъркаля няколко пъти без да го хапе, а с един удар с лапата и посягане. Учудващо малкото куче продължи да си маркира оградата, но повече не лаеше, а бързо бързо си подминаваше. Когато стопаните не коригират кучетата се коригират помежду си и за жалост се стига до фатални последици. Прощавайте за отклонението.

# 14
аз лично смятам, че кучетата са като децата - както ги научиш. явно са обучени да пазят, слава богу че няма нахапан човек. едно дете с/у две явно обучени овчарки - никакъв шанс.
същото е и с децата - гаменът се отглежда, не се ражда такъв.

В първия пост има линк, че през 2019г. момиче е било нападнато от тези същите кучета.

Di Soleil, съгласна съм за малките кучета, но наистина е отклонение от много важна тема. В случая кученцето е било на повод. А немските овчарки са били свободни.

Общи условия

Активация на акаунт