Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 462
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 840
При тези резултати Радев е длъжен да връчва мандати на първия и втория , тоест на ГЕРБ и ДПС.
Третия сигурно пак ще го даде на Корнелия и есента на поправителен за 8 път и така ще може да броим като абитуриентите до 12 , а Главчев да задмине и Денков и Кирил Петков по стаж като премиер.

# 841
  • София
Имаме радикална промяна на ситуацията. Броенето на бюлетините показва че ППДБ са втора сила, не са ДПС, което значи, че вторият мандат ако Борисов не реализира първият отива при тях, не при Пеевски. Пак няма да може да видим ДПС, какво правителство би предложило, и как би действало, при получаване на мандат. Мен между другото ми беше интересно да го видя това, но няма да стане.

https://results.cik.bg/europe2024/rezultati/index.html

Движение за права и свободи – ДПС   - 362 733 - 17.04%

КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ   - 306 401 - 14.39%

# 842
Защо есента на поправителен? Съвсем реална е възможността за съставяне на кабинет, който да издържи по-дълго време. Герб и ДПС могат да работят заедно, пък и без това на местно ниво са си разпределили добре постовете. Не съм гледала последните цифри, но ако случайно не им стигне, имат възможности да допълнят бройката.

# 843
Преди два часа ДПС бяха с 1% над ППДБ. Ми това е положението. Радостно.

# 844
Цитат
Не цени свободата, която има и за това ще се върне обратно в мизерията и мечешката прегръдка.
Свободата сама по себе си може да бъде страшна за някои хора, когато от теб зависи максимално много за собственият ти живот, та е нормално да се търси бащицата и твърдата ръка. А и 500 години робство, не е малко, това се отпечатва в гените. После па 45 години комунизъм, още робство, този път поне на волята на свръхдържавата която контролира всеки един аспект от живота ти, не на тази на чужда държава, но пак робство. Отпечатва се в гените.

Имаме радикална промяна на ситуацията. Броенето на бюлетините показва че ППДБ са втора сила, не са ДПС, което значи, че вторият мандат ако Борисов не реализира първият отива при тях, не при Пеевски. Пак няма да може да видим ДПС, какво правителство би предложило, и как би действало, при получаване на мандат. Мен между другото ми беше интересно да го видя това, но няма да стане.
Защото ПП ще направят с мандата нова сглобка? Брех, че оптимизъм.

# 845

Да, не са втори, преди 1 час, при 97% обработени протоколи са излезли втори, но при 99% отново са трети.

# 846
За разлика от сегашния момент, преди 3-4 години беше немислимо да подам жалба за кола паркираща системно пред гаража ми и собственикът да бъде глобен, а аз уведомена по мейл с резултата и номера на фиша. И друг "куриоз" - отивам в районното за нова лична карта, редя се чинно на голяма опашка и един полицай като разбра за какво се редя ми казва да дойда утре сутринта (събота!!!) да ме снимат и после да си подам документите по мейл, а те ще ми пишат след 2 седмици като е готова личната карта да дойда да си я взема. Помислих си, че сънувам, ама не вървеше да го помоля да ме ощипе...

За мен това е знак, че като цяло нещата вървят напред, макар и мнооого бавно. Не знам колко време ще ни отнеме да станем европейци не само на думи, но ще се случи. Русия прави все повече и по-тъпи изцепки и понеже икономически и географски сме част от Европа, не вярвам другите европейски страни да допуснат ние да се върнем назад и да имаме отново про-руска политика, защото това ще засегне и техните икономики.

# 847
  • Варна
Ваша воля. Радвайте се.
Еми явно някои ще си получат това, което искат. Другите не им пука. Жалко за останалите, които искат развитие и им е писнало от корупцията.
Не е така.
Радвам се че ППДБ губят, защото не ме убедиха, че са по-добри от ДПС.
За мен ДПС са предвидимото зло, а ППДБ непредвидимото зло.

# 848
  • Буркина Фасо
Цитат
Не цени свободата, която има и за това ще се върне обратно в мизерията и мечешката прегръдка.
Свободата сама по себе си може да бъде страшна за някои хора, когато от теб зависи максимално много за собственият ти живот, та е нормално да се търси бащицата и твърдата ръка. А и 500 години робство, не е малко, това се отпечатва в гените. После па 45 години комунизъм, още робство, този път поне на волята на свръхдържавата която контролира всеки един аспект от живота ти, не на тази на чужда държава, но пак робство. Отпечатва се в гените.
от 90-те год. до днес гените ни са тотално объркани. от цял свят ги имаме.

Данни към 20:00 часа на 10.06.2024 г. при обработени 99,33% СИК протоколи в РИК за изборите за Народно събрание.
Ето и как се подреждат партиите, борещи се за място в родното НС:

ГЕРБ-СДС – 24,68%

ДПС – 17,04%

ПП-ДБ – 14,39

Възраждане – 13,77%

БСП – 7.05%

ИТН – 5,96%

Величие – 4.65%

Солидарна България – 1.47%

# 849
  • София

Да, не са втори, преди 1 час, при 97% обработени протоколи са излезли втори, но при 99% отново са трети.

Това са данните при 99.31% обработени протоколи - така пише на сайта на ЦИК - дала съм линк

# 850
ГЕРБ и ДПС нямат 121 депутати, а и не биха си го причинили. И така си имат премиер и е почти невъзможно да се взема решение в парламента без тях.
Трябва ИТН, Възраждане , Величие , ППДБ и БСП да гласуват като един за да ги изолират , а това няма как да стане.

# 851

втори са.

# 852
За мен това е знак, че като цяло нещата вървят напред, макар и мнооого бавно. Не знам колко време ще ни отнеме да станем европейци не само на думи, но ще се случи. Русия прави все повече и по-тъпи изцепки и понеже икономически и географски сме част от Европа, не вярвам другите европейски страни да допуснат ние да се върнем назад и да имаме отново про-руска политика, защото това ще засегне и техните икономики.
демек знаеш накъде си ни влече, но се надяваш да не ни пуснат. аз мисля че ще си получим това което искаме.

# 853
С новата конституция , парламентът си работи и при служебен премиер.
Могат да се гласуват закони без проблеми.
Могат да си правят назначения без проблеми.
Просто не обират негативите. ако сменят Главчев с друг.

# 854
Като гласоподавател на ДБ/макар с преференция/,одобрявам оставката на ХИ.Така трябва,както навремето си я хвърли като правосъден.Очаквам ,че АтАт ще го последва.Нови лица искам в НС,както и пренареждане на листите за следващите избори,имат кадри,да действат.

Сега ББ дали ще подари Пловдивския панаир най-накрая на Гергов? Виждам,че прокуратурата е освободила Портних от отговорност вече,каквото има е прекратено.

Общи условия

Активация на акаунт