Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 409
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 900
хем е по-вълнуващо, хем е и важно.

# 901
  • Варна
Ядохте, това което ви казваха нон-стоп, че сте яли, без да се замислите, тяка ли е, не е и дали в основата не стои друг да го ядете.
Челния влак винаги опреснява, силно се надявам на сблъсък, че иначе няма как да се размърдате и да помислите, а не рецетирате!
Хайде да не ми обясняваш как и какво мисля.

# 902
Малко ще се отклоня от основните рефрени около хейтенето на партия X и Y с едно наблюдение.

Аз мисля, че като цяло е трудно да се управлява държава. Ако сте се опитали да организирате някога 50 произволно избрани човека да свършат нещо заедно в срок и добре, може и да разберете какво имам предвид.

Наблюдението ми е, че колкото по-малко опит имат хората със съвместна работа с други хора и поемане на отговорности, толкова са по-мнителни по отношение на политиците.
И толкова повече си представят, че политиците имат някакви вълшебни пръчки, с които просто оправят образованието, здравната система и корупцията.
И после се разочароват, че не работи така - и гласуват за поредните Меч, Величие и не знам си какво.

След пет години сигурно Величие няма да ги помним, ще са някакви Слава, Гордост, Сърп и чук или нещо такова.

Ние просто нямаме традиции с успешна екипна работа - дори да е нещо дребно. Хората в един вход не могат да се разберат как да ремонтират покрива или да си санират сградата - е, как да се стигне до това да си оправят държавата?

# 903
Моделът Борисов означава работа и изпълнени обещания. Затова и на тези избори сме първа политическа сила. Защото можем във всеки град, село, голяма или малка община да покажем свършеното. Защото в това е смисълът от изборите, от управлението - да покажеш грижа и за големия град, и за селата. Защото България е и софийското метро, но и махалите в Магерово. И в това да си свършиш работата е силата, а не в това да викаш от телевизора или да нареждаш заклинания!

# 904
Нищо не бъркам ...
ГЕРБ ерозираха за 10 години, а ППДБ за 10 месеца на власт.
Виждаш разликата нали.
Ако имаше положителна промяна и им харесваше управлението на Денков, най малкото хората които гласуват щяха да повторят резултатите от преди няма и година.

# 905
Видно, че не се харесва. Наритаха ги.
Победителите къде са?

# 906
Не е проблемът в самото вдигане на осигурителния праг, а че се прави преди да се свърши друго, по-важно нещо.
Имали примери за "изсветляване" - ми и аз имам за такива, дето минаха на черно.
И моля ви се, тези, на дето все друг им виновен да не обвиняват в същото останалите. Като си влязъл да бориш корупцията би трябвало това да правиш. А точно с тея, с които се оправдавате, ПП бяха в коалиция. Смешно звучи вече.
А, дойдохме на темата за изсветляването. Като опитаха да изсветлят сивият сектор, тука помниш ли какво се случи в темата или не помниш. Аз много добре помня. Копието на закона на САЩ за изсветляване на сивият сектор, каква беше реакцията тука, да получиш 10% от сумата която е била укрита от държавата, ако помогнеш за разкриването и. Такъв е закона в САЩ, и е работещ. Откакто са го въвели разкриваемостта е скочила в пъти, не в проценти. Тука се изля такава помия, от същият лагер, дето днеска пита що не разкриха сивият сектор. Ми щото народа не иска, за това. Той ако искаше да няма сив сектор, нямаше Герб и ДПС, да са първите две сили, които успешно спряха закона....... Моля ви се, малко ограмотете се, кой като управлява, какво се е опитвал да направи, и кой какво е спрял.

# 907
ДПС увеличават местата си от 36 на 45, което е ръст с 9 места.

ПП-ДБ имат значително намаление, от 64 на 40 места, което е спад с 24 места.

„Възраждане” увеличават местата си с 1, от 37 на 38.

БСП намаляват местата си от 23 на 19.

ИТН увеличават броя на депутатите си от 11 на 17, което е ръст с 6 места.

Партия „Величие" ще има 13 депутати, сочат още данните на агенция „Тренд”.

най-хубавото за всички ни е, че е добра новина, когато по-подготвените и можещи печелят повече депутати

# 908
Победителите къде са?
Победителите и на миналите избори се скриха и позволиха на вторите да управляват за да ги направят трети.
Колко пъти да обяснявам, че ротацията беше проблемна защото ГЕРБ искаха много и премиер и външен ...
Габриел излезе с един списък в който изброи поне 10 министри на ППДБ които остават да управляват, ама тази алчност ...
В момента Главчев е премиер и външен.
Политиката не е спринт , а маратон и се мисли с ходове напред.
Целта е постигната. Победителите управляват в момента.

# 909
  • София
Аз не разбрах - ако съм гласувала за ГЕРБ, ДПС, Възраждане, БСП или ИТН, за да пиша в темата, трябва да дам точно, подробно и добре обосновано обяснение защо съм гласувала за тях, така ли? А, ако съм гласувала за ППДБ пак ли трябва да се обяснявам или щом съм гласувала за тях, не е необходимо? За един приятел питам.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 23:18 от Lady Cassiopeia Duval

# 910
Победителите къде са?
Победителите и на миналите избори се скриха и позволиха на вторите да управляват за да ги направят трети.
Колко пъти да обяснявам, че ротацията беше проблемна защото ГЕРБ искаха много и премиер и външен ...
В момента Главчев е премиер и външен.
Целта е постигната. Победителите управляват в момента.
за чий ни пратиха на избори тогава?

Сериозно, тая тишина не е ок.

# 911
  • Берлин
Аз ще сравня с просташки език как виждам лидерите /ще ме изтрият,но/:
Бойко: селски тарикат с още по-селски език, но с усет какво и как.
Пеевски: излъчване на свиня, свежо изпран, играч.
Киро: не е на център, не знае две приказки да върже /най-симпатичен ми е от изброените/, нямаше и шанс да се научи.
Копейкин: страхливо човече с жалки изказвания, но пък му се получава говоренето.
Корнелия: обичам я тая жена, като комикс герой ми е и винаги ме забавлява, още малко и ще доунищожи червените.
Славчо: уф, за тоя не си струва да пиша.

Сори, новите величави ги гледах днес, не помня имена - изобщо не знаят къде се намират, интелект 0.
...
Ако имах моралното право, щях да гласувам за Пп-Дб - от изброените само към тях имам лека симпатия. Ама илюзии нямам.
...
По постовете тук лесно се вижда кой какъв е. Няма нужда от отчет кой за кого е гласувал. Щях да пиша за интелекта, ама стига толкова.

# 912
  • Варна

най-хубавото за всички ни е, че е добра новина, когато по-подготвените и можещи печелят повече депутати
ГЕРБ си пропуснал.

# 913
  • София

Защо се опитваш да копираш Данчо Полицая?

# 914
Аз не разбрах - ако съм гласувала за ГЕРБ, ДПС, Възраждане, ДПС или ИТН, за да пиша в темата, трябва да дам точно, подробно и добре обосновано обяснение защо съм гласувала за тях, така ли? А, ако съм гласувала за ППДБ пак ли трябва да се обяснявам или щом съм гласувала за тях, не е необходимо? За един приятел питам.
твърде много думи. всички знаем за кой си гласувала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт