Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 436 383
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 13 200
Нормално е да сме недоверчиви към навиците  управляващите ни. Българинът много пъти е лъган и се е доверявал на поредния месия.

# 13 201
  • София
Обаче всички новини, вдигащи кръвното на стресирания беден българин идват от  определени сайтове - гласове, петел, афера или фейсбук групи- за българщината, да запазим селото или нещо подобно. Та казвам, че не случайно се раздухват подобни истории, това е част от хибридната война от изток.

# 13 202
  • София
Знам че не си го твърдяла, кофти съм го написала. Исках да кажа, че е въпрос на въобръжение човек да види нещо такова в споразумението.  Не искам да си причинявам Диляна Гайтанджиева, която е бистрила темата.
Изобщо и не мислех да пиша по темата, че ми се струваше абсурдна и достойна да бъде подмината като смешка, но нещата, които се говорят ме изумиха. Чакам сега еврейският шаман да ни продаде злонамерено нау-хау и да ни научи на лоши практики, че да си изгубим водата и така да се затрие великата българска семка. Което разбира се е единствената цел на запада.

# 13 203
Какъв е смисълът да падаме на нивото на такива жълтини?

Дори не съм чела какво пишат в пресата. Видях въпроса тук, намерих споразумението в ДВ и го прочетох. Само него. Дори не зная коя е тази Диляна Гайтанджиева.

ПС А с водите ще имаме все по-голям проблем, ако няма снегове. Доколкото слушам и чета, управлението им също е лошо. Чела съм документи, че дълбоки и големи водни тела са замърсени с нитрати и др. Това всеки може да го провери в басейновите дирекции.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 17:54 от Diorela

# 13 204
Стига с тая Германия. Държава в рецесия, ама мина Япония и се подреди на трето място, а източната кочина продължава да дълбае дъно.
в Г-7 е на последно място, а не беше така.  ако има Г-15-20  може и там да е на последно.

Ми то Русия пък беше в Г-8, ама изпадна..... Докато имаше Г-8, Русия беше на последно място.

# 13 205
Исках да кажа, че е въпрос на въобръжение човек да види нещо такова в споразумението. 
По-скоро е въпрос на предубеждение:
Нормално е да сме недоверчиви към навиците  управляващите ни. Българинът много пъти е лъган и се е доверявал на поредния месия.
Което напълно обяснява поведението на хора като Milika_D. Аз също нямам никакво доверие на въпросното споразумение, ако ще да е написано с от благи по-благи приказки. Обяснимо е и поведението на потребителите, които обръщат напълно заслуженото недоверие към управляващите в подигравки, но е предмет на друга тема, която не желая да повдигам.

# 13 206
Не си представям, че ще опънат тръба за вода от Бг до Израел, но много зависи какви са целите на двете държави. Предполагам, че ще се включат в разни инвестиционни проекти, свързани с водите, изграждане на пречиствателни станции, обезсоляване на води и т.н. Е, може и да изнасят бутилирана вода към Израел, нашата е много добра и не изключвам това също да е интерес. Може бутилирането да си смени собствеността, да стане еврейска.

ЕДИТ, Това може да крие известни рискове, пред вид войната, която водят. Разните Хисбула и др. да приемат обекти с израелско участие като такива за атака.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 18:34 от Diorela

# 13 207
По темата с водите има обширно поле за размисъл и не би трябвало да е обект на подигравки. Очертават се сериозни проблеми с водните ресурси. Това вече е повече от очевидно и не ми е нужно учените да бият тревога. А в чии ръце са тези ресурси никак, ама никак не е маловажно. Не става дума само за България, но в конкретния случай ни засяга пряко. Смешките и подигравките са меко казано неуместни по тази тема.

# 13 208
Не си представям, че ще опънат тръба за вода от Бг до Израел, но много зависи какви са целите на двете държави. Предполагам, че ще се включат в разни инвестиционни проекти, свързани с водите, изграждане на пречиствателни станции, обезсоляване на води и т.н. Е, може и да изнасят бутилирана вода към Израел, нашата е много добра и не изключвам това също да е интерес. Може бутилирането да си смени собствеността, да стане еврейска.

Скрит текст:
ЕДИТ, Това може да крие известни рискове, пред вид войната, която водят. Разните Хисбула и др. да приемат обекти с израелско участие като такива за атака.
Не знам какви са целите на Израел, но "Общите загуби на вода в общественото водоснабдяване (ВиК) достигат цели 57.4% от подадените количества през 2020 година, сочат данните на Националния статистически институт."
Къде отива тази вода, предполагам я плащаме под различни форми, защо има такива загуби .....
Стопаниснването на язовирите. Кой ги е взел, с каква цел, какво се прави и там е куче влачи, диря няма.
Поне засега, вода има, но няма организация, остаряла инфраструктура и всеки гледа само келипира.

# 13 209
  • Буркина Фасо
с тази вода е пълна мъгла/тиня.
цена преди години - стотинки за кубик. цената започна да се увеличава - инвестиции никакви.
направиха я лев - започна изграждане на ново водоснабдяване. стана 2 лв.  започнаха загубите.  на вход измервателни  уреди няма. как констатират загуби не знам след като не се знае какво влиза в тръбата.
стана 3 лв.  заради пречиствателна станция (на изход). в момента е 4 лв. за кубик.  загуби не би трябвало да има защото цялото село е с нови тръби. вижда се, че и аварии няма.  на вход няма пречистване, няма и помпени станции. няколко водосбора, всичко е на самотек, водомери навсякъде.  къде са тия загуби и как ги отчитат ?
за мен всичко е пълна измислица.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 09:42 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 13 210
Отпреди няколко дена разбрах за това, че България е сключила договор с Израел. Но точно какво и що не разбрах и сега го зачетох това:

"ДОГОВОР, С КОЙТО БОРИСОВ Е ПРЕДАЛ НА ИЗРАЕЛ КОНТРОЛА НАД БЪЛГАРСКИТЕ ВОДИ, ИЗПЛУВА СЛЕД 3.5 ГОДИНИ
 Безсрочно споразумение, с което кабинетът "Борисов"-3 е предал на правителството на Израел контрола над управлението на водините ресурси на Бългаия, изплува изненадващо 3 и половина години по-късно, на 9 август 2024 г. в Държавен вестник. Споразумението е било утвърдено с Решение 332 от 9 април 2021 на Министерския съвет, т.е. в последните дни на това правителство и оттогава е било крито от обществото. А е влязло в сила 10 дни преди да бъде обнародвано, на 29 юли т.г. Кой носи отговорност за този гешефт? Защо го обявиха сега? Защо никой в изминалите парламентарни мандати от 2021 г. досега не постави този въпрос?"

Какво значи това "водните ресурси на България"?

Слек като години наред консултанти от: Световна банка в лицето Кристалина Георгиева и други, ЕК, иницативата JASPERS към Европейска инвестиционна банка и Европейска банка за въстановяване и развитие се упражнаваха върху законодателството ни в сектор води, върху иготвянето на безмислени Стратегии и планчета, разбира се срещу сериозно заплащане, дойде ред и на такива консултанти от Израел да ни "помагат".

# 13 211
Може пък да ни направят хидрогеоложки карти, най-после.

# 13 212
Че огромна част от водата не достига до целта си, защото тръбите са стари и продупчени е ясно.
Но не мога да повярвам, че Израел ще ни източи водата. Да не влизаме в теории на коспирацията. Да, може да има корупция, но корупция може да има и ако има български фирми или каквито и да е други.
Да, може да ни отровят водата терористи, но това може да стане и без да я ползват евреи от Израел. Утре някой руснак може да реши да я отрови, просто защото сме враженка държава. А може и просто някой да е ненорламен и да реши да я отрови.
Да не се вкарваме във филми

# 13 213
Нямах предвид отравяне на водата, а някакъв атентат на израелска собственост. Т.е. цел Израел, а не българите.

# 13 214
Не знам какво дискутирате,но вижте кой идва на бял кон. 🙀 🤪
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт