Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 456
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 200
60% от тялото ни е вода. Който контролира водата, контролира хората. Няма как да се открадне физически този ресурс, но можеш да бъдеш държан чрез него като куче на каишка. Това го оставям като тема за размисъл на онази част от потребителите, които смятат, че конспиративните теории се заключават до пръскане със самолети и станиолени шапки. Не. Конспиративните теории се заключават до заглушаването на такава елементарна логика, каквато е описаната от мен, до укриването на информация, която да ти послужи да вкараш дадено общество в желания коловоз. Някога в древен Египет народът се разбунтувал и жрецът заплашил, че ще закрие Слънцето. Природното явление, за което всички се досещаме, послужило отлично - хората се уплашили и прекратили бунта.

# 13 201
Нормално е да сме недоверчиви към навиците  управляващите ни. Българинът много пъти е лъган и се е доверявал на поредния месия.

# 13 202
  • София
Обаче всички новини, вдигащи кръвното на стресирания беден българин идват от  определени сайтове - гласове, петел, афера или фейсбук групи- за българщината, да запазим селото или нещо подобно. Та казвам, че не случайно се раздухват подобни истории, това е част от хибридната война от изток.

# 13 203
  • София
Знам че не си го твърдяла, кофти съм го написала. Исках да кажа, че е въпрос на въобръжение човек да види нещо такова в споразумението.  Не искам да си причинявам Диляна Гайтанджиева, която е бистрила темата.
Изобщо и не мислех да пиша по темата, че ми се струваше абсурдна и достойна да бъде подмината като смешка, но нещата, които се говорят ме изумиха. Чакам сега еврейският шаман да ни продаде злонамерено нау-хау и да ни научи на лоши практики, че да си изгубим водата и така да се затрие великата българска семка. Което разбира се е единствената цел на запада.

# 13 204
Какъв е смисълът да падаме на нивото на такива жълтини?

Дори не съм чела какво пишат в пресата. Видях въпроса тук, намерих споразумението в ДВ и го прочетох. Само него. Дори не зная коя е тази Диляна Гайтанджиева.

ПС А с водите ще имаме все по-голям проблем, ако няма снегове. Доколкото слушам и чета, управлението им също е лошо. Чела съм документи, че дълбоки и големи водни тела са замърсени с нитрати и др. Това всеки може да го провери в басейновите дирекции.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 17:54 от Diorela

# 13 205
Стига с тая Германия. Държава в рецесия, ама мина Япония и се подреди на трето място, а източната кочина продължава да дълбае дъно.
в Г-7 е на последно място, а не беше така.  ако има Г-15-20  може и там да е на последно.

Ми то Русия пък беше в Г-8, ама изпадна..... Докато имаше Г-8, Русия беше на последно място.

# 13 206
Исках да кажа, че е въпрос на въобръжение човек да види нещо такова в споразумението. 
По-скоро е въпрос на предубеждение:
Нормално е да сме недоверчиви към навиците  управляващите ни. Българинът много пъти е лъган и се е доверявал на поредния месия.
Което напълно обяснява поведението на хора като Milika_D. Аз също нямам никакво доверие на въпросното споразумение, ако ще да е написано с от благи по-благи приказки. Обяснимо е и поведението на потребителите, които обръщат напълно заслуженото недоверие към управляващите в подигравки, но е предмет на друга тема, която не желая да повдигам.

# 13 207
Не си представям, че ще опънат тръба за вода от Бг до Израел, но много зависи какви са целите на двете държави. Предполагам, че ще се включат в разни инвестиционни проекти, свързани с водите, изграждане на пречиствателни станции, обезсоляване на води и т.н. Е, може и да изнасят бутилирана вода към Израел, нашата е много добра и не изключвам това също да е интерес. Може бутилирането да си смени собствеността, да стане еврейска.

ЕДИТ, Това може да крие известни рискове, пред вид войната, която водят. Разните Хисбула и др. да приемат обекти с израелско участие като такива за атака.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 18:34 от Diorela

# 13 208
По темата с водите има обширно поле за размисъл и не би трябвало да е обект на подигравки. Очертават се сериозни проблеми с водните ресурси. Това вече е повече от очевидно и не ми е нужно учените да бият тревога. А в чии ръце са тези ресурси никак, ама никак не е маловажно. Не става дума само за България, но в конкретния случай ни засяга пряко. Смешките и подигравките са меко казано неуместни по тази тема.

# 13 209
Не си представям, че ще опънат тръба за вода от Бг до Израел, но много зависи какви са целите на двете държави. Предполагам, че ще се включат в разни инвестиционни проекти, свързани с водите, изграждане на пречиствателни станции, обезсоляване на води и т.н. Е, може и да изнасят бутилирана вода към Израел, нашата е много добра и не изключвам това също да е интерес. Може бутилирането да си смени собствеността, да стане еврейска.

Скрит текст:
ЕДИТ, Това може да крие известни рискове, пред вид войната, която водят. Разните Хисбула и др. да приемат обекти с израелско участие като такива за атака.
Не знам какви са целите на Израел, но "Общите загуби на вода в общественото водоснабдяване (ВиК) достигат цели 57.4% от подадените количества през 2020 година, сочат данните на Националния статистически институт."
Къде отива тази вода, предполагам я плащаме под различни форми, защо има такива загуби .....
Стопаниснването на язовирите. Кой ги е взел, с каква цел, какво се прави и там е куче влачи, диря няма.
Поне засега, вода има, но няма организация, остаряла инфраструктура и всеки гледа само келипира.

# 13 210
  • Буркина Фасо
с тази вода е пълна мъгла/тиня.
цена преди години - стотинки за кубик. цената започна да се увеличава - инвестиции никакви.
направиха я лев - започна изграждане на ново водоснабдяване. стана 2 лв.  започнаха загубите.  на вход измервателни  уреди няма. как констатират загуби не знам след като не се знае какво влиза в тръбата.
стана 3 лв.  заради пречиствателна станция (на изход). в момента е 4 лв. за кубик.  загуби не би трябвало да има защото цялото село е с нови тръби. вижда се, че и аварии няма.  на вход няма пречистване, няма и помпени станции. няколко водосбора, всичко е на самотек, водомери навсякъде.  къде са тия загуби и как ги отчитат ?
за мен всичко е пълна измислица.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 09:42 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 13 211
Отпреди няколко дена разбрах за това, че България е сключила договор с Израел. Но точно какво и що не разбрах и сега го зачетох това:

"ДОГОВОР, С КОЙТО БОРИСОВ Е ПРЕДАЛ НА ИЗРАЕЛ КОНТРОЛА НАД БЪЛГАРСКИТЕ ВОДИ, ИЗПЛУВА СЛЕД 3.5 ГОДИНИ
 Безсрочно споразумение, с което кабинетът "Борисов"-3 е предал на правителството на Израел контрола над управлението на водините ресурси на Бългаия, изплува изненадващо 3 и половина години по-късно, на 9 август 2024 г. в Държавен вестник. Споразумението е било утвърдено с Решение 332 от 9 април 2021 на Министерския съвет, т.е. в последните дни на това правителство и оттогава е било крито от обществото. А е влязло в сила 10 дни преди да бъде обнародвано, на 29 юли т.г. Кой носи отговорност за този гешефт? Защо го обявиха сега? Защо никой в изминалите парламентарни мандати от 2021 г. досега не постави този въпрос?"

Какво значи това "водните ресурси на България"?

Слек като години наред консултанти от: Световна банка в лицето Кристалина Георгиева и други, ЕК, иницативата JASPERS към Европейска инвестиционна банка и Европейска банка за въстановяване и развитие се упражнаваха върху законодателството ни в сектор води, върху иготвянето на безмислени Стратегии и планчета, разбира се срещу сериозно заплащане, дойде ред и на такива консултанти от Израел да ни "помагат".

# 13 212
Може пък да ни направят хидрогеоложки карти, най-после.

# 13 213
Че огромна част от водата не достига до целта си, защото тръбите са стари и продупчени е ясно.
Но не мога да повярвам, че Израел ще ни източи водата. Да не влизаме в теории на коспирацията. Да, може да има корупция, но корупция може да има и ако има български фирми или каквито и да е други.
Да, може да ни отровят водата терористи, но това може да стане и без да я ползват евреи от Израел. Утре някой руснак може да реши да я отрови, просто защото сме враженка държава. А може и просто някой да е ненорламен и да реши да я отрови.
Да не се вкарваме във филми

# 13 214
Нямах предвид отравяне на водата, а някакъв атентат на израелска собственост. Т.е. цел Израел, а не българите.

Общи условия

Активация на акаунт