Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 365
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 365
Пак казвам  - рано е.
Много се впечатлявате кой е водач, а пропускате факта че някой може да стане 2 или 3 и да влезе. Къде с преференции, къде някой друг ако си отстъпи мястото. Вярваше ли някой че петата Елена Йончева има шанс?
на предните избори много хора се впечатлиха, че ЛБ не е водач, тя беше втора и си влезе.
Аз да.

# 13 366
ДБ щом сега не се отделиха, няма да се отделят и занапред. Имам чувството, че ги държат с нещо, щом са склонни да стоят в тази коалиция и да понасят поражение след поражение. Че и все на заден план, и все безгласни букви. Не го разбирам това, но те си знаят. Може пък да се окаже, че за лидерите има много повече ползи, отколкото загуби - специално в личен план. За партията е ясно вече, че стоейки в коалицията я съсипват.
Само ако стоят в коалиция с ПП имат шанс за второто място на изборите.

# 13 367
И с ПП  и без ПП - все тая. Ще бъде борба за третото място, и то след като ДПС се разцепи иначе щяха да изпаднат на четвърто.

# 13 368
  • София
И генерал Наско не е водач на листа, но за сметка на това КП, АВ и Денкович водят по две. Сакън да не отстанат зад борда. Мда, предвиждам как ДБ след изборите ще се отцепят и току виж са третата партия във варианта ГЕРБ+ДПС Доги+ ДБ.
Ако искат да бъдат заличени от политическата сцена и да следват съдбата на СДС, нека пристават ДБ самостоятелно на ГЕРБ. А аз не виждам драма кой къде е в листите - има преференции.

Преференциите могат да направят десетия втори, но водачът винаги влиза. Това при достатъчно гласове, естествено.

# 13 369
  • София
И генерал Наско не е водач на листа, но за сметка на това КП, АВ и Денкович водят по две. Сакън да не отстанат зад борда. Мда, предвиждам как ДБ след изборите ще се отцепят и току виж са третата партия във варианта ГЕРБ+ДПС Доги+ ДБ.
Ако искат да бъдат заличени от политическата сцена и да следват съдбата на СДС, нека пристават ДБ самостоятелно на ГЕРБ. А аз не виждам драма кой къде е в листите - има преференции.
И като има преференции защо Кирил, Асен и Денков са водачи в по два района? Дали не е заради сигурното място на водача? И за да може да отстъпят мястото във втория район на техни хора?

# 13 370
ДБ щом сега не се отделиха, няма да се отделят и занапред. Имам чувството, че ги държат с нещо, щом са склонни да стоят в тази коалиция и да понасят поражение след поражение. Че и все на заден план, и все безгласни букви. Не го разбирам това, но те си знаят. Може пък да се окаже, че за лидерите има много повече ползи, отколкото загуби - специално в личен план. За партията е ясно вече, че стоейки в коалицията я съсипват.
Само ако стоят в коалиция с ПП имат шанс за второто място на изборите.
Точно. И че някой ги държи с нещо са внушения. Самият ХИ каза, че да се дръпнат по - назад е негово решение.
Вярвам, че са се разбрали за листите някак. Зорно, доброзорно, няма какво да го нищим. С идването си ПП дръпнаха много периферия, за която ДБ могат само да си мечтаят. Поне до изборите до тук.

# 13 371
  • Другата България
Скрит текст:
Пак казвам - няма как да им знаем процентите. Левите се обединиха - това може да им вдигне %. ИТН мисля, че ще повишат своя. АД пък изобщо няма как да се предположи какъв % ще получи - него и статистиката трудно ще го засече.

Лично аз нямам против коалиция ГЕРБ + Възраждане + ИТН или АПС. Така ще има баланс и няма да се допусне залитане в крайности. Но е много важно МВнР и МФ задължително да не са на Възраждане, за да не стане мазало.

Каквото и да си пишем, все тая - в момента е много трудно да се прави предположение за резултати. Единствените 2 партии, които могат да се уцелят са ГЕРБ и Възраждане. При тях няма да има съществена разлика. За другите можем само да гадаем.
Към тях прибави ДПС Пеевски, със сигурност ще влязат, дори им предвиждам третото място /ако кажа второ, ще е доста оптимистично, но ми минава през ум/.

# 13 372
Скрит текст:
Скрит текст:
Пак казвам - няма как да им знаем процентите. Левите се обединиха - това може да им вдигне %. ИТН мисля, че ще повишат своя. АД пък изобщо няма как да се предположи какъв % ще получи - него и статистиката трудно ще го засече.

Лично аз нямам против коалиция ГЕРБ + Възраждане + ИТН или АПС. Така ще има баланс и няма да се допусне залитане в крайности. Но е много важно МВнР и МФ задължително да не са на Възраждане, за да не стане мазало.

Каквото и да си пишем, все тая - в момента е много трудно да се прави предположение за резултати. Единствените 2 партии, които могат да се уцелят са ГЕРБ и Възраждане. При тях няма да има съществена разлика. За другите можем само да гадаем.
Към тях прибави ДПС Пеевски, със сигурност ще влязат, дори им предвиждам третото място /ако кажа второ, ще е доста оптимистично, но ми минава през ум/.
ДПС - Пеевски, ще бъде по харесан от ДПС - Доган или просто  първия има повече финансови възможности.

# 13 373
Ха, Мирчев и Цонева не са водачи на листи. 😂 Обаче Лорер и Надежда са начело. https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/18961941
АВ в Плд водач 🙄 Таз'видна майна..

# 13 374
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:

ДПС - Пеевски, ще бъде по харесан от ДПС - Доган или просто  първия има повече финансови възможности.
Изобщо не става въпрос за харесване. Blush

# 13 375
  • София
Покрай наближаващия старт на предизборната кампания и неизбежните разходи по нея се чудя кой в момента може да се разпорежда със сметките на ДПС?
За дебатите е ясно, че ДПС на Доган ще участва във форматите за извънпарламентарни партии, а ДПС на Пеевски в тези на парламентарните партии. Обаче коя фракция държи партийната субсидия?

# 13 376
С идването си ПП дръпнаха много периферия, за която ДБ могат само да си мечтаят.
Това е вече в миналото. ПП към настоящия момент са тотална излагация, ако се разцепят, и ДБ ще ги бият.

# 13 377
Доган е пристигнал с кола на Гриша Ганчев и е бил охраняван от личната му охрана на сбирката,новият Румен Гайтански е ГГ/новият спонсор/гласят клюките.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 19:52 от Морана

# 13 378
Скрит текст:

Аз мисля, че и двете ДПС-та ще влязат, разделяйки си вота. Прогнозирам, че процентите им ще са сходни + - 1 - 2% разлика. Даже 2 % са много. Лично аз залагам, че Доган ще има повече от Пеевски, просто защото е д-р Ахмед Доган - основателят на партията Simple Smile

С идването си ПП дръпнаха много периферия, за която ДБ могат само да си мечтаят.
Това е вече в миналото. ПП към настоящия момент са тотална излагация, ако се разцепят, и ДБ ще ги бият.

И аз мисля така. Или, ако не ги бият, то ще са наравно с много малък % разлика

# 13 379
  • Другата България
Ако Доган мобилизира турският вот, може и да стане.
Чужбинският имам предвид.
И автобусите.
Иначе няма как вярата да победи финикийските знаци, поне не в този случай.

Общи условия

Активация на акаунт