Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 220
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 575
BacuTy, не си ме чела внимателно...
И ако трябва пак да кажа - към настоящия момент по-силни фигури от Р Желязков, Т Дончев и Р Назарян не виждам. Точно на мястото си.
За съжаление в тази тема се коментира друго. Но така от криза не се излиза.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 15:22 от GeryGG

# 13 576
  • София
Пеевски "подхвана" Доган за "Възродителния процес". Тоя простак и мошеник знае ли ние българите колко ще трябва да платим на 600 000 български турци обезщетения,ако те решат да осъдят България за "Възродителния процес"?! Обезщетенията ще ни струват десетки милиарди долари... Германия и до днес плаща на евреи заради концлагерите... Но тя има пари...
Това е предизборен напън, никой нищо няма да направи за възродителния процес, 40 години вече оттогава. Виновните повечето не са между живите. Изобщо всички плашила от соц-а вече отдавна втръснаха на нормалните хора и почти всеки е отвратен от подобни ходове.
На Пеевски просто му трябва турскоезичния вот и опитва да играе с етническата карта.
Няма да стане, разбира се.

# 13 577
Колко да са благодарни ПП на ДБ? В сегашното НС, ППДБ има 39 депутата. 22 са на ПП. Толкоз за благодарностите.

Това нищо не доказва. ПП винаги си бутат техни хора напред в листите. И не всеки гласоподавател на ДБ гласува с преференция. Затова и имаше раздори в коалицията наскоро. Много добре помним, че ДБ до последно се чудеха дали да са в коалиция или да се отделят. Явно има защо

# 13 578
ДБ колкото и да се чудят, ако искат да имат този изборен резултат, а не да са вън от Парламента, трябва да са заедно с ПП. В провинцията нито някой ги знае, нито ги е чувал, още по-малко пък да гласува за тях. За пет или повече години съществуване на тяхната партия не се ли научиха как се прави партийно строителство? То не става само с постове във ФБ и с въздишки колко е прост електоратът извън техния кръг на комфорт. Даже и да имат добри идеи (а те имат), то си трябва чалъм, за да ги прокарат сред обществото.

# 13 579
Колко да са благодарни ПП на ДБ? В сегашното НС, ППДБ има 39 депутата. 22 са на ПП. Толкоз за благодарностите.

Това нищо не доказва. ПП винаги си бутат техни хора напред в листите. И не всеки гласоподавател на ДБ гласува с преференция. Затова и имаше раздори в коалицията наскоро. Много добре помним, че ДБ до последно се чудеха дали да са в коалиция или да се отделят. Явно има защо
Това са само твои догадки, освен ако не говориш от кухнята, но да, имаше проблем. Пък и нали сме далеч от мисълта, че ДБ не са вързани с три синджира за ПП. Не е сериозно, горките ДБ. Видно е, че се разбраха. Поне да сега. Да не казвам, че в провинцията почти никой не ги знае. В моя град, областен, не видях да имат мероприятие на миналите избори.

# 13 580
Напротив, прага трябва да се сложи по-високо. То се видя малките партии от типа на Величие и ИТН колко могат да направят.
И като се кажи по-високо какво ще стане? Ще стане да речем 10 процента като в Турция, ще влязат Възраждане, Герб и да речем ПП-ДБ и после?  кой с кого ще управлява? ПП-ДБ с Възраждане не могат, но ако Герб поискат с Възраждане ще нададат вой. В същото време искат да арестуват "злите сили" от Герб. Е, какви са варинатите?

В настоящия парламент Герб бяха само на крачка да сглобят правителство - Герб, плюс ДПС плюс отцепниците от Величие. ДПС се разпадна и не станаха нещата.
Но ясно се видя, че повече партии дават шанс да се създаде правителство. Две големи партии и една малка бяха достатъчни. Като вдигнеш прага ще останат само големи партии, които не могат да работят една с друга.

Милитана,
то и ПП нямат хора в провинцията. Но ДБ имат много голям скрит електорат, за разлика от тях. Освен това зависи какво разбираме под провинция ДБ имат структури в Пловдив и по Варна.
И аз не проумявам защо не напускат коалицията ДБ,отдавам го на вредното влияние на Атанасов, който заради едно местенце се вкопчи в ПП.

# 13 581
Така като гледам процентите, отново трудно ще се състави правителство. Поне 5 партии трябват, ако изключим Възраждане.

# 13 582
  • Разпиляна във въображението
Обезщетения се дължат и на всички българи изселени от Турция. За Гърция не знам.

Според Уикипедия окончателните останали в Турция са под 200000 в следствие на Възродителния процес.

# 13 583
BacuTy, не си ме чела внимателно...
И ако трябва пак да кажа - към настоящия момент по-силни фигури от Р Желязков, Т Дончев и Р Назарян не виждам. Точно на мястото си.
За съжаление в тази тема се коментира друго. Но така от криза не се излиза.
Всеки има право на свое мнение.
Дончев, например, ми е откровено антипатичен и то заради начина, по който говори. Много груб, надменен и празнословен.
Желязков и Назарян,  безлични, последната си личи, че е протеже.

Една имаше с "присъствие", но я пенсионираха в КС.

Виж, Сачева и Биков, биват...в анти-ГЕРБ времето им.

Аз не мисля, че от криза се излиза с компромиси на всяка цена Wink.

# 13 584
Как тогава се излиза от криза? Любопитен съм

големите партии са три субекта. ПП-ДБ, Герб и Възраждане. С Възраждане не може да се прави пратилество - русофили. С Герб също не бива - престъпници. ПП-ДБ с труд събират 15 процента и падат надолу...надолу.... Каква е алтернативата как да се състави правителство?

# 13 585
Как тогава се излиза от криза? Любопитен съм
С компромис, но не на всяка цена.
Такива от типа, да им простим прегрешенията или да си караме по старо...Не са ми вариант.

Алтернативата е ГЕРБ освен да декларират с действия да подкрепят всичките си заклинания.

# 13 586
Добре де -  кажи какъв да е компромиса?
Лесно е да се празнослови.
Искаш да работиш с партия но поставяш условие лидера ѝ да влезе в затвора. В същото време браниш със зъби и нокти ЛБ която фалшифицира подписи (което е криминално престъпление) и КП който нарушава Конституцията.
Искаш да си срещу Борисов, но не искаш да работиш с руските партии. Кажи с кого ще работиш?

# 13 587
Добре де -  кажи какъв да е компромиса?
Писах по-горе.
Алтернативата е ГЕРБ освен да декларират с действия да подкрепят всичките си заклинания.

Къде е условието ББ да влезе в затвора ?
Казваш, че искаш работеща съдебна система- ПРАВИШ съдебна реформа, а не да декларираш намерение.
Примерно.
И всеки си плаща греховете. Всеки...Wink

Ама не ЛБ правила фалшиви подписи, отваряш и гледаш наред какво се случва в регистъра.

# 13 588
Това не е компромис, а ултиматум.
Излиза че Герб трябва да подкрепят закони, които да ги вкарат в затвора? Не е много умно.
Герб са длъжни да вдигат ръчичка така ли? А какво печелят? Защото коалициите са двустранен процес, всеки си гони неговите цели.
Ако да речем Герб трябва да гласуват с вдигане на ръчичка от какво ще се откажат ПП-ДБ в полза на Герб?

# 13 589
Защо компромисите трябва да ги правят все другите? Защо корупцията е лоша само при другите? И т.н.

Общи условия

Активация на акаунт