Днес излизах и бях обута с дънки, скъсани между бедрата. По едно време усетих нещо като убождане точно на скъсаното място, но помислих, че е от търкането на плата и не обърнах внимание. Все пак като се прибрах погледнах мястото и видях, че има червена подутина, като при ужилване от насекомо. Нито сърбеше, нито болеше. Понеже нямах друго под ръка, го натърках с чесън и тогава ме защипа и заболя. Зачудих се какво насекомо може да е, не мислех че е кърлеж, понеже съм чувала, че не се усеща като се ухапе и не боли, но все пак реших да огледам. И по слабините, точно под корема, видях една черна точка. В първия момент ми заприлича на бенка, разтърках я и ми остана на пръста. Започнах да я гледам под лупа, но не мога да разбера какво е. Прилича ми на кожно образувание, обаче се притесних да не е кърлеж. Не мога да преценя, съвсем малко е, около 1мм.
На мястото където беше не виждам нищо, нито да е останало някаква черна точка, нито е зачервено.
Чудя се как да постъпя, дали да ходя в някаква лаборатория да го видят какво е и да го изследват?
Извинявам се, ако въпросът ми изглежда глупав, но никога досега не съм виждала кърлеж наживо, нямам представа как да го разпозная. Ето така изглежда с максимално увеличение