Гонят ме

• 6 022
  • 155
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
То бебето още не е родено ама захванахме да му готвим вече здравословно. Бая време има до тогава.

# 121
  • Melmak
На 70 може да си доста активен човек, баба ми до 74 работеше на две смени в друг град, пътуваше с влака всеки ден и вървеше километри пеша. Нито е имала нужда някой да й гледа градината, нито да й помага с нещо.

На 70 ако нямаш сериозни заболявания въобще не си за изхвърляне.

Относно тези сделки с доглеждане, разбира се, че в много от случаите са просто за да добие някой човек имотче. Проблемът идва при родители с повече от 1 дете, като едното тотално абдикира от всякаква грижа, а другото помага и се грижи. И не говоря за хора, които си правят схемата кой ще вземе апартамента и къщата, а за отговорни към родителите си хора, които се грижат с любов и желание. В такива случаи разбирам подобни сделки, защото грижил се, негрижил се, в общия случай наследници са всички деца. Възрастните избират да сключат такава сделка, за да избегнат едното дете да получи нещо, докато е забравило, че има майка и баща…

Но тук не е това случая на автора, той явно си е сметкаджия, говорещ за опора от 70 годишна жена…

# 122
Да бе, ще е сложил солари, ще е направил оранжерии и напоителни системи, ама ще брои пелетите, с които те са се топлили и кашона с водка за принос. И кошчетата за боклук ли бяха. При нас не изпразват боклук от контейнери, които не са сложени общината.

А овощните дръвчета не дават след първата година плод. Това да не ти е Джак и бобеното стъбло. Поне 2-3 години след засаждането са нужни дори и при хибриди. Традиционни сортове може и след 5-7 години да започнат да плододават.

Като цяло, аз не вярвам да е похарчил 20 хиляди по двора и да споменава подобни разходи. Човек, като харчи, първо споменава по-сериозните разходи. Дори сондаж не е споменат, може да има такъв вече, ама разчистване и засаждане 20 хиляди, как пък не.
20к са общите разходи които са изразходени по двора и къщата, а колко хамалски труд е хвърлен няма място да се говори и то САМ! Ясно е че ще си ходя в мойта къща, не мисля и да водя дело срещу нея просто няма смисъл от излишни нерви. Просто се почуствах измамен за което явно сам съм си виновен.

# 123
Автора не каза къде живее и къде е къщата. Може да е правил ремонти, едно разчистване на двора, обработка и т.н., направено от външен човек, плюс хубави хибридни дръвчета, разсади, парник, напояване и т.н. отива към няколко хиляди. Пелети, сметки за плащане (ама са били двама, а тя е една), поправки по къщата, съвсем възможно е да отива към 20 хил. Ако той е направил инсталация да се топлят с пелети, със сигурност.

Както и да е, законово права без писмени документи нямате. И наистина, как се съгласяваш да идеш с жена на чуждо място? При братовчедка на майка ти? А бабето хич не го съжалявайте, такива умилни думи "да има кой да й даде коричка хляб", хайде де. Ако е със здравословни проблеми, има социален патронаж, ще й носят храна, ако има проблеми с придвижване, назначава се социален асистент, ще й пазарува, ще й помага да се храни, да измие чиниите, да пусне пералня.

За разкарване по лекари - ако наистина е в нужда, идва линейка, идват лекари на място, пък ако не е - все ще намери на кого да плати горивото и да я закара.

И тя не е ли с акъла си да помисли, че млад мъж и млада жена, които живеят заедно, е много вероятно да имат бебе?

П.п. Никога не съм си представяла, че някой държи кашон с водка вкъщи.

# 124
  • София
Ако сметнеш какъв наем би плащал за 1 година да ползваш къща и градина, може да се окаже, че евтино ти е било.
Къща под наем с двор около София излиза по сайтовете около 4000 евро на месец (бърза справка в интернет).

# 125
Къща, която изисква такъв труд, не е 4к обаче.
Това с коричките го говорят точно старите като почнат да се лигавят и да вменяват чувство за дълг. Млад човек не съм чула да говори така, с или без обещан имот с или без документи.

# 126
  • Melmak
30 годишен човек да ходи да се надява на бабичка да му припише имот, вместо енергията да я вложи в кариера, бизнес, собствена къща и т.н…

# 127

20к са общите разходи които са изразходени по двора и къщата, а колко хамалски труд е хвърлен няма място да се говори и то САМ! Ясно е че ще си ходя в мойта къща, не мисля и да водя дело срещу нея просто няма смисъл от излишни нерви. Просто се почуствах измамен за което явно сам съм си виновен.

Дамянов992,
добре че вече разбирате, че вината си е ваша. Никой не ви е прецакал, не сте предвидили как да процедирате - не само договор имам предвид, но и съжителството с тази жена.
Редно е било в началните седмици много внимателно да наблюдавате как се развиват взаимоотношенията ви, без да се изхвърляте в разходи.
Това е в сила дори когато някой отиде на квартира - не е казано, че със съквартиранта всичко ще е идеално. В тези първи седмици, максимум 2 месеца, хората показват и скритите си страни. Тогава сте могли да обсъдите открито с бабата добре ли върви съжителството ви, добре ли се чувства тя, има ли нещо, което не й допада или нещо, което тя иска. Обменяте мненията си, решавате да, ще го бъде, тогава да уговорим час за адвокат/нотариус. И дори и след подписването, отношението ви, вашето към нея и нейното към вас, е трябвало да продължи коректно. Чак тогава започвате с хамалския труд, разходите, подобренията, предварително обсъдени и подписани от двете страни.
Знаете много добре, че договорите не могат да впишат цялата палитра от подводни камъни - маневриране, хитрина от страна на единия и т. н.
Или пак - ако двете страни не се уважават, няма договор, който да им ДОНЕСЕ уважение и мир.

Сега вече е късно за това.
Върнете се в собствения си имот и каквото било, било. Важното е да сте здрави, бременността да е спокойна и така.
Желая ви късмет!

# 128
За тея дето плюят автора, ще ви кажа, че по селата е пълно с такива казуси. Не всички са такива имотни магнати и юристи като повечето от вас. Но вижте, ако беше с подпис срещу гледане, щяхте да се възхищавате на нюха на младежа. Каква разлика прави само един подпис, а?

За мен лично, огромна разлика. Мразя премълчани, замазани или с отворени клаузи устни договорки. Хората се променят, думите отлитат, но писаното остава. Ако е и с подпис съвсем добре.

# 129
В Германия има една поговорка Wer schreibt, der bleibt
но понякога написани са не само придобивките, а и конкретно задълженията и на някои може а им се ще да минат метър и без ....

# 130
Имот за доизглеждане, ако не е близки роднини, е тегава работа. Имаш задължения, може да се появи някой наследник и да оспори как си се грижил, ходи доказвай и се разправяй.

Имаше един фрапантен случай, май в Париж се развиваше действието. Адвокат сключва договор с болна старица без наследници - ще я гледа до смъртта й, ще й плаща някаква неголяма месечна сума и после ще й получи апартамента. Към момента на написване на материала адвокатът починал, договорът си върви, наследниците му плащат, старицата жива и здрава на 90+ години.

# 131
  • София
Авторът започна с "бабата това, бабата онова" и човек остава с впечатлението, че говорим за някоя позаминала си вече женица.
То се оказа жена на 70 - възраст, в която вече повечето хора в Европа и в България са активни, с акъла си. Па и посръбва дамата явно. Извън майтапа, вижда ми се, че жената е на себе си. По-възрастните са склонни да стават драматични с реплики като "да има кой една коричка хляб да ми даде", не бива да им се обръща прекалено много внимание.
Та прибрала жената двама млади, да се отърка о младото и тя (не в мръснишки смисъл, разбира се), поживяла малко с тях и булята, логично, забременяла. И решила "бабата", дето не е баба, че не й се слушат бебешки писъци и крясъци и изгонила младите. С чиста съвест - няма документ, няма подпис, няма дявол.
Пък Дамянов е решил, че е най-хитрият мъж, раждан на тая земя. Казал си той, че ще погледа "бабичката", ще купи туй-онуй, ще й се подмаже, пък тя на драго сърце ще прехвърли къщата. И вместо като мъж на място да си гледа жената и собствения дом, взел, че налял хиляди в чужда къща, докато си прави сметки без кръчмаря. Да, ама не е сметнал, че 70 вече не са преклонна възраст и че дамата ще се окаже по-корава, отколкото е предполагал.
Кой е прав тука? Ми... никой. "Бабата" може дори да не й е минавало през акъл да дава на някого къщата и само да си е търсила компания малко да я разведрява и да има с кого да си пие водката.
Ама и мъж, който лакоми да прилапа ей така къща, че да си има двенки, не е стока.

# 132
Само не мога да си представя как е навил младата си жена на съжителство с чужда баба, която да и прави рекламация за гладенето и кога се къпе. Хората бягат от съжитество с възрастните си родители, тези отишли от доброта. Да търсят опора в 70 годишна баба, вие съвсем за луди ни взехте.

# 133
Млада, влюбена, още наивна, кой знае какво си е мислила и дали въобще й е казал, че постоянно ще живеят там. Не знаем и жената откъде идва, може да е живяла на по-лошо място.

# 134
Млада, влюбена, още наивна, кой знае какво си е мислила и дали въобще й е казал, че постоянно ще живеят там. Не знаем и жената откъде идва, може да е живяла на по-лошо място.

Толкова наивни жени няма вече и на какво по-лошо място да е живяла от място, където ѝ правят забележка за изгладени пердета и кога била измила коридора? При положение, че си имал къща авторът. За кучето също е много съмнително. 70-годишна жена, живееща в къща, няма как да не е забелязала, че кучетата не лаят под час.

Изобщо не вярвам така да стоят нещата. От добре сърце да се ръгнат при далечна роднина и да си остави собствената къща и двор,за да хвърля пари по чуждите. Освен ако и собствената къща не е точно собствена, а и се намира на няколкостотин километра от желаната геолокация на автора, нейде в Долно нанагорнище.

Общи условия

Активация на акаунт