Страшки от форума - 5

• 51 608
  • 578
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ако правилно съм разбрала от коя тема вадите тези цитати, може ли някой да сподели с две думи как от въпрос относно работата на мъжете при започване на връзка се стигна до биенето на децата? Rolling Eyes

Форумът ни е вълшебен! В някои теми се е стигало до обсъждане на фризьори, в други се е нищел маникюр, а в трети - какви са потребителите, пишещи в тях. Само дето никое от трите не е било свързано с тези теми, ама да не ставаме дребнави!

С други думи - ако в тема със заглавие "Разкажете за първата среща с мъжа ви" се обсъжда структурата на мравешкото общество, въобще няма да се изненадам или да му отдам внимание - тук сме вълшебници и само въображението определя къде са ни границите! Grin

# 361
Точно това му харесвам на форума, влизаш в една тема и не знаеш накъде ще те отведе. Като в заешката дупка. Най-ценните постове по всякакви въпроси, съм  чела точно в теми, които нямат нищо общо с въпроса. Магия!

# 362
Предлагам да не я нищим потребителката. Не я защитавам, но смятам, че често такова поведение е предизвикано от липса на психологична и физическа помощ, от безизходица, изтощение, прекомерен стрес.
Не по-малко вероятно е такова поведение да е предизвикано от "мания" за контрол, подчинение. Такива примери имам покрай мен и  с гордост казват "не смее да гъкне".

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 08:19 от Белушани

# 363
Темата вече е завила към размяна на рецепти за пъстърма Joy
Иначе форумът ми е вид айсберг. Видимото е малка част от същината на потребителите.

# 364
Не знам кое е по-страшно от написаното - пляскането или наказването с мълчание ... No Mouth

# 365
И двете, но казват ,че физическото  минава по-бързо от психическото натоварване. Не става дума да те пребият все пак.

# 366
Аз смятам, че мълчанието. Мен са ме наказвали с мълчание. Вътрешно съм се молела да ме удари, но да не се прави, че не съществувам. Още усещам тежестта, чак не можеш да дишаш.

# 367
Която и да е тема във форума, докато не стигне до космите и калиевия перманганат не е приключила Joy

# 368
  • София
Аз смятам, че мълчанието. Мен са ме наказвали с мълчание. Вътрешно съм се молела да ме удари, но да не се прави, че не съществувам. Още усещам тежестта, чак не можеш да дишаш.

Надявам се да не се засегнеш, но ще споделя личното си мнение по въпроса! Всъщност това е много полезна тактика за ясно очертаване на личното пространство и защитаване на персоната ти от чужди ментални посегателства. Полезна е, но само ако не я ползваш като еквивалент на цупене и безцелно налагане, демек всеки път, когато не става на твоята, да удряш една мълчанка, за да не допуснеш другата страна да получи исканото дори веднъж. Само дето не всеки прави разлика между цупене/капризничене и основателни искания, което води и до излишна употреба на метода. А в този живот балансът винаги е важен!

# 369
Баща ми непрекъснато ме наказваше с мълчание, стигал е и до месеци. Отначало ми беше кофти и страдах, накрая престана да ми пука, даже се чувствах по-свободна и си правех каквото искам без някой да ме поучава.

# 370
Явно е било модерно. И на мен ми мълчаха със седмици при най-малкия повод без обяснения. В някакъв момент ми проговаряха все едно нищо не е било.

# 371
  • София
Майка ми и до днес като се обиди спира да ти говори. На времето не говори 2 години на свекърва си. Това мълчание за мен беше най-ужасното нещо на света, но с времето свикнах и започнах сама да се отдръпвам от нея като замлъкне. Не мисля, че води до нещо добро. Аз също като се ядосам много млъквам, но не за наказание, а за да се успокоя и да не кажа неща, за които ще съжалявам. Когато това е към дъщеря ми, задължително до края на деня й проговарям. Никога няма да допусна да я карам да се чувства както аз се чувствах от мълчанието на майка ми.
И все пак мисля, че боят е много по-страшен. Той те държи в страх и унижение и учи само на лоши неща.

# 372
Не са ми мълчали, но когато млъкна по причини, които Ahoney сподели, виждам колко много се тормози дъщеря ми и бързо, бързо я гушкам и приключвам.
Много често "лошото" държание при децата е знак на протест, опит за привличане на внимание макар и по неправилен начин.
Не бива да се забравя, че едно дете не мисли и чувства като възрастен, трябва да се пазят емоциите им, за да не се превръщат в наранени, отхвърлени чудовища.

# 373
Никога вкъщи не се е мълчало. Трябва да си впрегна въображението, че да си го представя и звучи просто ужасно. Ние си казваме всичко, като италианците/ даже ДНА тест на пряка роднина показа, че и на генетично ниво си го носим.
Но пък да се разнасят слухове зад гърба в роднинския кръг се смята за дъно и висша форма на клюкарщина и интриги - нещо, което "приказващите" като нас не обичат.

Да мълчиш на дете, това е... нямам думи. Четох (в Измъкване по френски) преразказана такава ситуация и ми е в топ 3 ужасни начина да третираш дете.

# 374
Отговор на въпрос някой виждал ли е на живо меркантилна жена:

Цитат
Аз съм виждал - много. Всъщност, повечето са такива. И това не го казвам с лошо - според мен това е в природата на жените. Имат нужда някой да се грижи за тях, когато отглеждат малки деца, тъй като при хомо сапиенс бебетата се раждат безпомощни и майката е вързана с тях - не може даже да ги остави за да иде да търси храна. Има нужда от мъж, който да осигурява ресурси в този период.

Общи условия

Активация на акаунт