Страшки от форума - 5

• 51 607
  • 578
  •   1
Отговори
# 375
Ееее, как един не каза "Аз съм виждал меркантилна жена - майка ми"
Все другите правят масовост и големи цифри в измислените им статистики

# 376
Мдаа, модно беше мълчанието някога. Мама не само на мен е мълчала (в интерес на истината, сравнително за кратко), но и ме критикуваше, че си прегръщам детето, малко след като съм му се скарала. Не било възпитателно. Колкото и да ѝ обяснявах, че прегръдката дава увереност на детето, че въпреки грешката не съм престанала да го обичам, не ме разбираше. Други времена, други нрави.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 01:16 от usmihni_mi_se

# 377
Като цяло май преди рядко се случваше някой да си гледа детето с "обичам те", страхотен/на си, прегръдки и т.н.

# 378
Аз се омъжих за точно този мъж, защото не се сърди, не мълчи. Може за час примерно, но и това е много. Не сме заспивали сърдити,  а сме се карали ,не е без кавги. Мразя да се сърди някой векове, за близък става дума.  Друг няма  и да забележа сърдит ли  е.
 Обичам те не помня дали, но вярвам в теб -.редовно.

# 379
Родителите ми винаги са избягали да ме хвалят с мотива "да не се възгордея", винаги са ми омаловажавали постиженията с мотива "можеш повече" и винаги са ме бутали в нещо, което не ми се удава "за да не ми е лесно". Не знам дали са ми повлияли, но не се сещам с удоволствие за тия възпитателни методи.

# 380
  • France
Като цяло май преди рядко се случваше някой да си гледа детето с "обичам те", страхотен/на си, прегръдки и т.н.
Не знам... в моето семейство имаше много гушкане и даже твърде много суперлативи

# 381
  • София
В моето семейство гушкане имаше на килограм. Баба все ни казваше добрите страни, за да имаме самочувствие, а мама се караше с нея, че трябвало да имаме реалистична представа за себе си. Може би не сме били много впечатляващи. Обичам те беше мръсна дума у нас. Никой не я казваше. А аз не съм допуснала нито един в живота на дъщеря ми, в който да не съм й го казала. Даже веднъж каза Обичам те на дядо си, той разбира се не отговори, тя настоя и той буквално го изплю като нещо мръсно. Тя спря на него да го казва.
Били са други маниери на държане, не само на възпитание. Гледана съм със страшно много любов и внимание, не са ме били и наказвали сериозно.

# 382
Бабите ми също бяха от хората, които виждаха всичко най в мен и като че ли наистина го вярваха. Майка ми ме е отгледала сама и винаги е била много мила и любяща. А в същото време имаше и цялото ми уважение. Не знам как се постига, о към детството си имам само мили спомени.
Това, което написах нагоре, не съм го твърдяла за себе си. По-скоро за това, което виждах в околните.

# 383
Цитат
Испанският климат ви гарантира рак на кожата.

# 384
  • Mediterraneo
Леле, скоро Испания ще се обезлюди явно.

# 385
Аз смятам, че мълчанието. Мен са ме наказвали с мълчание. Вътрешно съм се молела да ме удари, но да не се прави, че не съществувам. Още усещам тежестта, чак не можеш да дишаш.

Надявам се да не се засегнеш, но ще споделя личното си мнение по въпроса! Всъщност това е много полезна тактика за ясно очертаване на личното пространство и защитаване на персоната ти от чужди ментални посегателства. Полезна е, но само ако не я ползваш като еквивалент на цупене и безцелно налагане, демек всеки път, когато не става на твоята, да удряш една мълчанка, за да не допуснеш другата страна да получи исканото дори веднъж. Само дето не всеки прави разлика между цупене/капризничене и основателни искания, което води и до излишна употреба на метода. А в този живот балансът винаги е важен!

Това са две различни неща, едно е да мълчиш и да наказваш така детето си, което си блъска незрялата психика и не може да си обясни защо и носи последствията за цял живот. С дете се говори, обяснява, а не просто мълчание.

Мълчание, игнориране на някой простак за да не падаш на нивото му, да не влизаш в излишни разговори, да слушаш тъпотии. Има хора с които комуникация не може да има. В момента съм в такава ситуация с моя роднина, говорих открито, не разбира, върти номера, прави се на интересна, само, че да си стои сама в ситуацията, щом не може да има конструктивен разговор, се отдалечава тактично без драми и излишни безмислени приказки.

# 386
Бг мамски сюрреализъм Trollface
Цитат
... една жена трябва да се подържа и да бъде красива. Не съм против и корекциите, в някакви граници - бюстът не е нужно да го риташ като вървиш, нито пък да ти стига до ушите

# 387
  • France
Бе, на някои така им стърчи нагоре, че аха-аха да стигне до ушите Joy

# 388
  • ...живея на последния етаж...
"Какъв алкохол пиете по време на бременността аз при първата и сега узо,вино или бира"

# 389
Какъвто бебето си хареса. Joy

На някой пиенето им е колкото да си намокрят устните, ама на приказки и те видиш ли пият. Та силно се надявам случаят да е такъв.

Общи условия

Активация на акаунт