Разходите на етап връзка

• 20 502
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Имал дълга връзка, със семейна жена. Тоест той е извлякъл само екстрите, а разходите са били за друг. За това сега  се оглежда дали не може да мине метър и тук.

На мен и това би ми било червена лампа и не бих се обвързала с такъв.

И на мен това ми избоде очите. Не знам защо авторката се бута да се обвързва с такъв.

# 121
Сама щях да предложа да поема половината почивка, нямаше да се налага някой да ме подпитва.

При положение, че той е настоял за по-скъпа почивка, от избраната от авторката? Не съм убедена, че ми е приемливо.
Дамата е изключително премерена и според мен си задава съвсем резонни въпроси.

# 122
От колко време сте заедно? Не би трябвало да е много, защото нали ти пускаше темите за колегата, който след 4 месеца срещи те игнорирал? Нещо такова помня, не ми се рови в темите.

# 123
Това не е почивка, става дума за три нощувки. Освен това той е настоял да са на по-скъпия вариант, а после иска пари за него. Ето това е пример за неуважение.

Е точно това ми прави Доста лошо впечатление.
Иначе не виждам проблем и тя да плати една част от почивката (примерно самолетни билети или ресторантите там)

# 124
Човека всъщност се питам дали знае значението на думата провайдър.
Всъщност, какво е това животно провайдър? И аз не знам.

# 125
Аз искам да си работя и да съм независима, това и правя, не смятам да се увисвам на някой и да стана държанка. Но мисля, че като всяка жена очаквам от мъжа да покрива по-голямата част разходи
.
Според този мъж, провайдъра е този, който носи парите в семейството.

# 126
  • Paris, France
За мене въпросния мъж е незрял, освен невъзпитан и скръндзав. Когато поканя някого с мене на почивка съм си направила сметката мога ли да си позволя да поема разходите за мене и човека. Ако не мога или не искам, просто не го каня. Ако поканя някого на ресторант, поне опитвам да платя сметката. Повечето мъже отказват. С тези, дето приемат да платя си оставаме дружки. За повече не стават.

Bondy07, не звучиш като влюбена жена. Какво му харесваш на този?

И двамата не сте способни да прецените финансовата ви реалност. Не печелите добре или достатъчно. Ако печелехте, разговори за кой да плати едната вечер от три нямаше да има. Според мене и двамата се изхвърляте. Ще стане трудно ако се появи дете.

Говорите за живот заедно и общо дете. За жена на 35г и мъж на 42г бременност не винаги е лесно постижима. Какво значи дете по-нататък? Колко по-нататък?

Обща ипотека аз не бих приела. Също не бих плащала нечии вноски, та и храна, и да готвя и домакинствам. Родителите ми се разведоха и няма да ти казвам как се продава общо жилище и как се местиш с дете, погасявайки ипотека и вземайки нова. Вземи си сама ипотека и всеки да си плаща неговото!

Вие и двамата не сте доволни от това, което другият ви дава и искате повече. Няма да я бъде.

Грешката ти е, че тръгваш да се раздаваш от самото начало. Аз нито бих тръгнала да ходя у мъжа, нито бих чистила, нито домакинствала в дома му. Пазарувах за хладилника на ММ чак като заживяхме заедно, но той винаги е предлагал ресторант, даже и днес, даже и след 25г.

Знаеш ли колко нощувки съм платила за да ида някъде с гадже? Точно николко. И никой не се е оплакал. Даже съм отказвала яхти, Кариби, Ню Йорк. Остава и нощувки и билети да плащам, че и път да бия да ме такова някой в някой хотел!

Мъжете са както ги научиш.

Прекалено много се пънеш в началото. След децата, щеш, не щеш, ще се пънеш и ще водиш по почивки. Сега защо??????

Човекът си търси евтина  удобна съквартирантка.

Доставчик, снабдител.

# 127
Едва ли се бута да се обвързва баш с такъв, просто как да го кажа, без да обидя някого - има ограничен откъм качество избор.
Чисто статистически повечето хора са се обвързали до 35-40 и човек остава да избира или от прясно разделени, или от такива, които не са били особено желани по една или друга причина.
Това при все, че и аз лично нямам добро мнение за качеството на средностатистическия български мъж, което стеснява изборът й още повече.
Този е стиснат.
Тя пък гледа да не се мине.
Вероятно няма и голямо физическо привличане, а всеки от тях търси "подходящ" за семейство човек, но когато няма голямо физическо привличане и двамата гледат рационално на връзката и се получава - "ти кво даваш" срещу "ти пък какво предлагаш".

# 128
Май той ти прилага шит тест с тая “почивка”.

# 129
Основният финансов стожер на семейството.

# 130
От колко време е тази връзка не разбрах?

# 131

Провайдър е английската дума provider и означава:

1. Доставчик - човек или организация, който доставя или осигурява нещо.

2. Човек, който издържа/осигурява семейство или друго лице.

Най-често се ползва service provider - доставчик на услуга.

В бизнеса най-често се ползва за фирма, която доставя стоки, метериали или услуга.

копирано от нета

# 132
От колко време е тази връзка не разбрах?
6-7 месеца някъде

# 133
  • София
Невена, както винаги е изразила обърканите ми общи представи за мъжете точка по точка.

# 134
Мъжът какво мнение има за евентуално семейство с теб и деца?
И с предния мъж (колега ли ти беше) смятах, че се вкопчваш, и сега смятам, че го правиш. И очевидно в неподходящи. Не те ли притеснява това, че мъж на 42 г най-дълго време се е занимавал със семейна жена? Защо - защото му било по-лесно. Това какво ти подсказва за мъжа?

Общи условия

Активация на акаунт