Обясни ми, сякаш съм на 5

• 51 041
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 870
Пак мъжете виновни. Joy

# 871
виновни са дистрибуторите на резервни части Joy
аз нов не ща!- да му разучавам фунциите, копчетата, ръчките...мерси съм!

# 872
Рутера е с едно копче, айде сега

# 873
Значи аз не съм много по копчетата и пр. глупости и ако имам проблеми с уреди предпочитам да ги оправя друг, но един познат ми разказа как жена му поръчала някакво евтино радио за в кухнпта с някакви функции с безжичната мрежа и го запознала с мрежата и сгъбясала вялата мрежа. Техника им кзал , че един смотан уред може да пречи на всички. Така че прегледайте едно по едно вкл. неща да видите дали има пречещо. Ако вярвате на историята на познатия  ми  Simple Smile

# 874
В домашни условия как мога са разбера дали сиренето и кашкавала, които съм купила, са качествени? Свекър ми обясняваше нещо дали кашкавала е на  конци и помня, че през годините съм срещала, че има значение как се запича, дали се стапя. Със сиренето пък никаква представа нямам.

# 875
Дядо ми познаваше дали е истинско сиренето само като го погледнеше – по цвета. Но това неговото си беше талант.

# 876
  • Мадрид / София
В домашни условия как мога са разбера дали сиренето и кашкавала, които съм купила, са качествени? Свекър ми обясняваше нещо дали кашкавала е на  конци и помня, че през годините съм срещала, че има значение как се запича, дали се стапя. Със сиренето пък никаква представа нямам.
Кашкавала, сиренето и киселото мляко нямат срок за годност. Ако има мухлясало място се изрязва хубаво, останалото е читаво. Киселото мляко става по-кисело и неприятно за ядене, но не е развалено. Кашкавал, който е бил на по-влажно място става една маса (ако е бил настърган/нарязан предварително), която е читава, но не може да се ползва като настъргано или на лайсни, че не се отлепя. После критерия е за вкус. Може да се промени вкуса, но не значи че е развалено. По тази точка всеки подхожда според собствения си вкус. Дали ще е на конци или сухо мисля, че зависи от времето на зреене. Колкото е по-младо е по-меко, по- узрялото е по-сухо и твърдо.

# 877
  • Варна
За да определите колко натурално е сиренето, трябва да го опитате. Качественият продукт ще има приятен послевкус за около 5-7 минути. Междувременно ще има силен аромат, което ще го направи много по-дълготраен. Ако сиренето е фалшиво, тогава поради наличието на палмово масло човек може да почувства жажда, ще има усещане за сухота в устата.

,,...Можете да проверите сиренето по друг начин: натиснете парчето с пръст. Ако върху него се появят капчици течност и вдлъбнатина, това означава, че съдържа растителни масла и много други добавки. Появата на вдлъбнатина на повърхността на сиренето също показва неестествеността на продукта.Има мнение, че висококачественото сирене може да се тества чрез излагане на високи температури. За да направите това, трябва да отрежете парче и да го запалите със запалка. Ако продуктът е направен от естествени съставки, той бързо ще се стопи и миризмата му ще наподобява изгоряло мляко.В почти всеки дом има бутилка йод. С него можете да проверите качеството на сиренето. За да направите това, трябва да капнете няколко капки йод върху сиренето. Ако започне да посинява, значи вътре има нишесте и това показва естествен състав.Ако след рязане сиренето започне да залепва по ножа и остават следи по него, тогава това е фалшификат.Качественото сирене ще се разтопи равномерно в микровълновата без да капе и да отделя мазнината си. Най-важното е, че ще мирише добре.

Ако сиренето има горчива миризма, от него идва ароматът на оцет или мухъл, това също е знак за некачествен продукт. Ето защо не трябва да купувате първата попаднала ви бройка, а трябва да обмислите и проверите всичко в детайли."  От НЕТ-а, има подобни за кашкавал, мляко и др.

# 878
  • Мадрид / София
Ако прясно сирене го натиснеш, ще излезе течност и ще вдлъбне, това не го прави фалшиво, а само младо, прясно.

# 879
Аз не разбирам как така разни хора (обикновено известни) си пускат свой парфюм или своя модна линия. Как точно става?

# 880
Аз не разбирам как така разни хора (обикновено известни) си пускат свой парфюм или своя модна линия. Как точно става?
Продават си името. Щото не са просто "разни хора". Идват няколко представителя на голяма фирма за козметични продукти и парфюмерия, предлагат една сума, "известния човек" заедно с финасовия си съветник и още десетина души сядат и говорят, следва нов пазарлък, предлагат се 10-20-30 различни аромата и "известния" казва това ще е. Тя и Синди Крауфорд предлагаше нейна линия канапета и всякакви холови гарнитури, но не е седнала да рисува или да бачка в дърводелския цех.

# 881
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Гуинет Полтроу продаваше свещи с аромат на интимните ѝ карантии...
Вие за един парфюм го мислите...

# 882
Гуинет Полтроу продаваше свещи с аромат на интимните ѝ карантии...
Вие за един парфюм го мислите...

Да, помня. Но се оказа, че само рекламата е шокираща. Всъщност не продава парфюм с миризмата на карантиите си, а парфюма, с който си парфюмира пеперудката и тя респективно мирише на него - на парфюма, не на оная и работа Wink Или просто казано - купете си това, с което и аз си пръска онуй място.

# 883
  • Glasgow
С код червено сме за буря, предупреждение за вятър с над 100 мили. Затвориха училища, градини, обществен транспорт-влакове, автобуси- няма да работят поради мерки за сигурност, отмениха полети, опасността е от 8 до 17 часа. Предупредиха да не се излиза. Мислех си- колко удобно, точно в работно време, как го изчислиха. В 7:50ам беше що годе спокойно, от 8:01ам започна. Как го изчисляват? Как изчисляват такива катаклизми с точност, а земетресенията не могат все още?

# 884
С код червено сме за буря, предупреждение за вятър с над 100 мили. Затвориха училища, градини, обществен транспорт-влакове, автобуси- няма да работят поради мерки за сигурност, отмениха полети, опасността е от 8 до 17 часа. Предупредиха да не се излиза. Мислех си- колко удобно, точно в работно време, как го изчислиха. В 7:50ам беше що годе спокойно, от 8:01ам започна. Как го изчисляват? Как изчисляват такива катаклизми с точност, а земетресенията не могат все още?

Вятърът се движи по определени закони и като му знаят посоката и скоростта изчислението не е трудно, поне краткосрочните такива. Докато за земетресенията не се знае какво става на 10 километра под земята, нито може да се оцени кога натрупаното напрежение ще доведе до разпукване на скалните маси.

Общи условия

Активация на акаунт