Обясни ми, сякаш съм на 5

• 51 025
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 885
Моят смартфон е Правец. Просто двама предприемчиви българи поръчали на фирма в Тайван да им достави смартфони (по технология на Самсунг),и да изпише на тях "Правец",с латински букви. После ги продават тук в България. Yum

Може ли снимка? Като качество как е?

Жокер, движението и скоростта на циклоните са ясно видими и следователно може да се предвиди бъдещата им траектория и кога и с каква сила ще ударят. Докато под земята все още е трудно да се поставят такива сензори. Не знам възможно ли е развитие на науката в тази посока, но ще бъде от голяма полза за огромна част от човечеството.

# 886
  • Fairbanks, Alaska
С код червено сме за буря, предупреждение за вятър с над 100 мили. Затвориха училища, градини, обществен транспорт-влакове, автобуси- няма да работят поради мерки за сигурност, отмениха полети, опасността е от 8 до 17 часа. Предупредиха да не се излиза. Мислех си- колко удобно, точно в работно време, как го изчислиха. В 7:50ам беше що годе спокойно, от 8:01ам започна. Как го изчисляват? Как изчисляват такива катаклизми с точност, а земетресенията не могат все още?
В метеорологията се използва спътниково наблюдение. Тази буря са я видели още, когато се е зародила преди няколко дни и просто следят движението ѝ. Точно за тази цел се правят метеорологичните карти, на които се виждат циклоните, антициклоните, топлите и студените фронтове. Какво става под земната кора, никой не може да каже.
Jokerr, ето я бурята, за която говориш:

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 11:28 от Natael-1485

# 887
За земетресения не знам, но за предвиждане на вулканична активност ползват една специална порода кози, които усещат предварително и си променят поведението. Не помня дали беше в Италия, или някоя друга държава.

# 888
Моят смартфон е Правец. Просто двама предприемчиви българи поръчали на фирма в Тайван да им достави смартфони (по технология на Самсунг),и да изпише на тях "Правец",с латински букви. После ги продават тук в България. Yum

Може ли снимка? Като качество как е?

Жокер, движението и скоростта на циклоните са ясно видими и следователно може да се предвиди бъдещата им траектория и кога и с каква сила ще ударят. Докато под земята все още е трудно да се поставят такива сензори. Не знам възможно ли е развитие на науката в тази посока, но ще бъде от голяма полза за огромна част от човечеството.
https://pravetz.bg/presale/

Най-лекият и най-тънкият смартфон на нашия пазар. Нямам оплаквания. Yum

# 889
С Android 4.4.2 Sweat Smile

# 890
Е да,старичък е. Но е железен...

# 891
Какво означава

.....не прие сертификата ви за вход или е възможно да не е предоставен такъв.
Свържете се със системният администратор,,

Искам да вляза в определен сайт и ми изписва това😔

# 892
Някой може ли да ми обясни просто колко е инфлацията за 2024? Не питам за официалната (тя се води към 3%), а за реалната? Тази, която касае покупателната способност на хората. Какви доводи има за това, че реалната обезценка е повече от 3%?

# 893
  • Пловдив
Някой може ли да ми каже колко е инфлацията за 2024? Не питам за официалната (тя се води към 3%), а за реалната? Тази, която касае покупателната способност на хората. Какви доводи има за това, че реалната обезценка е повече от 3%?
20-25 % по мои сметки.

# 894
За всеки потребител е според мен различно. Аз най-вече пазарувам хранителни и там има над 2х поскъпване на много неща. За мен е много поскънало.

# 895
  • Пловдив
Според мен особвно интересно ще стане когато ни пуснат на свободния пазар за електричество.

# 896
Тази, която касае покупателната способност на хората.
Покупателната способност не се определя от инфлацията. Grinning
Иначе, да ниска е. Зависи какво използваш за базисна цена от преди година, ако гоним годишна инфлация. Да кажем около 4 но под 5 процента

# 897
За всеки потребител е според мен различно. Аз най-вече пазарувам хранителни и там има над 2х поскъпване на много неща. За мен е много поскънало.

Toчно така е, зависи кой за какво харчи. Някои неща са поскъпнали повече от други.
Чак 20% не е, но в очите се набиват най-скъпите неща. Иначе ми прави впечатление, че много стоки уж са поскъпнали, но ако не са на промоция не се купуват и винаги имат такава (олио, препарати за пране). Аз например харесвам сирене "Елена" в тенекиени кутии. Ми минат не минат 2 - 3 месеца и пускат промоция, вземам си 2 или 3 кутии и така. Същото е с рибите, месата... И интересно е, че тази година изобщо не съм пускала парно. Живеем си добре и без него, понякога пускаме за 15 минути климатика и това е. Глобалното затопляне бори инфлацията Wink

# 898
И аз като Ч. станция мисля, че станахме потребители на промоции и в тези рамки се мислят цените. Нормално хубавото масло вече удари 12лв. без намаление, но всички чакат промоция и купуват тогава.
Същото с коментирания в друга тема шоколад. Ми в нашето Фантастико захаросания Милка е 4.79, стои по рафтовете и чака намаление, че някой да го купи

# 899
Като има спекула, ще потребяваме промоции- за мен не е проблем. Проблем е, че не всички стоки се пускат на промоция Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт