Обясни ми, сякаш съм на 5

• 51 019
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Защо търговците не продават на "промоционалните" (или мъничко по-високи) цени постоянно и не е ли тогава оборотът по-голям
Или примамването на хората да се купят и неща с по-голяма надценка е по-успешно. Съдейки по ММ - да, той отиването във втори магазин вече го нарича "обикаляне".

# 901
Защото най-често промоциите не са от търговците, а са акции на доставчиците/производителите. А ползата на търговците е, че ако се вдигна до Кауфланд за намалено сирене все ще купя и още няколко ненамалени неща на стандартната цена - мляко, хляб, плод, зеленчук, напитка...

# 902
  • София
Мда, май си права. Тогава мога да попитам същото за вносителя или производителя? Защо не продава на едро на  промоционалната цена.
Помня, че Кауфланд започнаха с постоянно ниски цени, особено на консумативи (паста за зъби, боя за коса, памперси, шампоани, т. хартия). Вече нищо подобно, нали трябва да плащат на Ицо и Дара

# 903
Но при промоциите продават в повече, всеки купува много за да има .. .т.е. оборота е предвидим и количествата се изчерпват, няма фира.
И пак е кофти тази политика, защото хората се привикват на видоките цени с малката алтернатива на промоциите. Гаден номер.

# 904
Имат си там разни таргети, имат си маркетингов отдел, вероятно оптимизират редуването на промоции и нормални цени за максимална печалба. А понякога закъсват с оборота и хайде една акция. Зависи какви таргети им спускат отгоре. Замислете се за телефони или дрехи - първо се пускат на максимална цена и маниаци или хора в нужда купуват, после се намаляват цените за нормалните купувачи, а накрая разпродажба.

# 905
При нас сякаш супермаркетите редуват. Една седмица промоция на банани в лидл, на другата е в алди, на треатат е в пени и т.н. после се повтаря. Т.е. е политика.

# 906
  • Мадрид / София
Ако една стока се продава на промоционална цена скоро ефекта се губи, хората свикват с тази цена. Обаче за производителя промоционалните стоки обикновено са нови, които сега навлизат в пазара и е един вид запознаване с продукта. Или е нов производител. Това са промоциите. Всичко друго, което вече го има на пазара и му намаляват цената е оферта. Офертите обикновено са дело на ръководството на дадена марка магазини. Примерно Лидл и важи само за Лидл. Но има и оферти, които са само за даден магазин. Такива стоки са обикновено такива, които не се купуват много и почва да им изтича срока на годност.
При всички положения се свиква и става навик и тогава всяка промяна в цената ни кара или да купим или да се възмутим. Ми то няма угодия 😂

# 907
Сегашният е TP-LINK...купен за около 70 лв преди три години. Нямам проблем с мястото, нямам идея как се прави мрежа но  два телевизора,компютър, два-три телефона, робот за чистене, климатици два броя ,бойлер....всичко е ,,обесено,, на това чудо и вече се побърквам щото постоянно се налага ресет. Пускаш тв-то и няма сигнал, искам да пусна робота-няма връзка с интернет...😡аман вече!

Благодаря,ще видя да вземем нещо по-качествено та дано да се свърши с тази драма.
Повечето са така. Не е грешка в настройките. По-скоро в лоши производствени практики.

# 908
  • España
Дабре , че я намерих тази тема , защотоще  имам нужда някой да ми обясни , даже не като на 5 , ами като на пеленаче . Лутам се в “дебрите “ на Топлофикация и не мога да разбера защо продължавам да плащам големи суми ?! Казуса : имаме апартамент в София , в който от близо година никой не живее . Спрели сме крановете за ток ; вода и парно. Ясно , че някаква минимална такса така или иначе тече ….за електричеството и водата са малки суми , но парнотоооооо…. Особено зимния период под 200 лева на месец не пада ….

# 909
  • София
Дабре , че я намерих тази тема , защотоще  имам нужда някой да ми обясни , даже не като на 5 , ами като на пеленаче . Лутам се в “дебрите “ на Топлофикация и не мога да разбера защо продължавам да плащам големи суми ?! Казуса : имаме апартамент в София , в който от близо година никой не живее . Спрели сме крановете за ток ; вода и парно. Ясно , че някаква минимална такса така или иначе тече ….за електричеството и водата са малки суми , но парнотоооооо…. Особено зимния период под 200 лева на месец не пада ….
Прогнозният процент е на база миналогодишното потребление. Вижте дали можете да направите парното с дистанционно отчитане и попитайте какъв процент се води вашето потребление.
А зависи и в какъв блок/вход е имотът ви, имам предвид като изолация и като манталитет на живеещите.
На разсрочени еднакви вноски ли сте?
Да не говорим, че Топлофикация така си оправя дефицитите - с топлите зими.

# 910
сумите са на база предната година и при изравняването вероятно ще има да ви връщат много

с тия разпределения не е ясно колко наистина ти струва чак докато излезе изравняването

# 911
  • España
Благодаря! А кога излиза изравняването ?
При всички положения май ще се наложи да си дойда напролет и да ида на място да видя как стоят нещата ….

# 912
Намясто е най-добре да подадеш декларация че не живее никой там и жилището е празно. Останалото не знам как ще го направиш наведнъж на място. Добре е да са ти актуализирани топломерите , те ги водят на отчет и ще ти кажат кои са за смяна и е добре да имаш дистанцинно отчитане, защото не е добре да се пропуска отчитане. Т.е. не може да следиш от далече и да пращаш все някой.

# 913
изравняването излиза през лятото

# 914
  • София
Благодаря! А кога излиза изравняването ?
При всички положения май ще се наложи да си дойда напролет и да ида на място да видя как стоят нещата ….
Можеш да пишеш на софийска вода и да попиташ какво да се направи. Освен че няма нужда от прибиране, ще имаш черно на бяло какво са отговорили.
Изравняването трябва да излезе през м. юли, защото за такива като нас с равни вноски, от август тече новата вноска, въз основа на потреблението за минал сезон.

Общи условия

Активация на акаунт