Обясни ми, сякаш съм на 5

• 50 996
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 975
  • Благоевград
Здравейте!
Искам да науча нещо - като слагам снимка на стори във Фейсбук, искам да сложа линк към Интернет страница. Как става това?

# 976
Как да разбера кои обувки са окей за крака ми и няма да ми свиват пръстите? Педикюристката ми твърди, че всички обувки са ми малки и тесни, а аз като че ли усещам свободно крака си в тях. Е, как ?

# 977
Много лесно. Стъпваш боса на пода и слагаш обувката до крака. И гледаш формата. Обувката трябва да е доста по-широка от босия ти крак, особено в предната част.
Ако си с широк крак, някои марки имат и широки модели, избирай си такива.
Допълвам, виж си някои стари обувки къде са разпънати и деформирани. Точно там са ти тесни, търси обувки които са по-широки точно в тази част.

# 978
Aко са били малки и тесни, като ги събуеш, не усещаш ли ??

Аз съм с широкк крак- дори да е моят номер, ако е тясна обувката, като събуя се усеща осезаемо.
Колкото марки-толкова калъпи има на пазара.
Зависи от типа обувка, не търси заострени.
По горния начин, се мери дължина на крака, но истински широк крак-само цървул ще му стане, ако се водиш по рисунка от гол крак.
А относно дължината- слагаш още 5мм, и този номер търсиш.

# 979
  • Мадрид / София
Поне при нас в Испания има смяна на номерата както на дрехите, така и на обувките. Предишните  М сега са L, М идват леко тясни. При обувките ако преди си взимал 37 номер сега трябва да вземеш 38. 37 идват къси. За България не знам дали важи това.

# 980
Най-добре е да се пробват различни, докато си намериш подходяща марка. Аз също съм с широк крак, но знам кои марки са ок и поръчвам онлайн. За нещо ново предпочитам първо да пробвам. Особено за маратонки и спортни обувки, където е важно кракът да има достатъчно място. Някои дамски модели просто са направени за тесен крак и няма как да са ми удобни.

# 981
Някои марки освен нормалните размери имат и размери за ширина. За Валеверде се сещам сега.

# 982
Как да разбера кои обувки са окей за крака ми и няма да ми свиват пръстите? Педикюристката ми твърди, че всички обувки са ми малки и тесни, а аз като че ли усещам свободно крака си в тях. Е, как ?

Очертай си ходилото на лист и ако се вадят стелките - очертай и стелката. Ако стъпалото се вмества в стелката, не би трябвало да имаш проблем с размера. Но ако имаш проблемни нокти или пръсти, обичайно съветват за 1 размер по-големи обувки.

# 983
  • Мадрид / София
Най-добре е да се пробват два поредни номера от даден модел за да се прецени дали изобщо този модел е удобен и подходящ. Има много модели обувки, но малко са удобните за дадено стъпало. Избирайте си удобни обувки, с които можете да изкарате часове на крака без да ви създават проблеми.

# 984
  • София
Скечърс са широки в пръстите.
Angela61, сякаш и в България номерата на обувките се увеличиха. Реших, че е заради внос на китайски подметки от производителите на обувки, но това си е моя измишльотина.
А с времето и ходилата се разтягат, защото отслабват някои мускули.

# 985
  • Варна
 Тъй, от номерацията към финансите. Гледам испански сериал, в който група умници ограбиха солидна сума пари. Може би се сещате за кой става дума, но въпросът ми е как ги харчат/ползват. Значи всеки има банкноти, сложени в два огромни спортни сака. Тежки, видно е. Да речем, че имат документи от къде са- наследство, печалба, хазарт, хонорар...Поне у нас мисля, че е необходимо. Банката ги приема и им дава какво- дебитна карта? Ако е така, дотук разбирам. Обаче те обикалят из топлите страни/ островчета, дето  две парцалчета и сандал са максимум. Къде си държат картата ( а, и малко ми е чудно дали уличните  продавачи работят с такива)? Щото аз, като ходя на плаж, все се оглеждам да не ми откраднат чантата, не пари, а ключ за вкъщи ми е ценен...

# 986
в сериала не знам, ама големи количества пари се харчат кеш.
Над 10тина хиляди евро ако речеш да внесеш в банка, изнесеш от държавата, внесеш в друга държава, ще има някакви проверки, дори  и да не е явно.
А има и услуга "изпиране на пари", даваш 2 милиона и получаваш 1.5 чисти, с документи, в банкова сметка
криптовалута също

# 987
В ЕС има специална система за следене и записване на големи транзакции.
Финансови институции са задължени да докладват транзакции, които надвишават 10 000 евро, когато става дума за:
   Еднократни транзакции на тази стойност или по-високи.
  Серия от свързани транзакции, които общо надвишават 10 000 евро.
   Парични операции (например депозити или тегления в брой).
Освен това, подозрителни транзакции — дори и под тази сума — също подлежат на докладване.
Новата директива, шеста, намалява прага за задължителна проверка на клиентите от 15 000 евро на 10 000 евро за обикновени транзакции и на 3 000 евро за транзакции в брой.
В останалата част на света - други правила.
Обаче, едно да се има предвид- който има пари за пране, не си ги носи в чанти и сакове Wink

# 988
На коя програма си перете парите? Градуси, обороти на центрофугата?
За един приятел питам... Simple Smile

# 989
На програма "крипто" 😜 От един приятел знам.

Общи условия

Активация на акаунт