Изчерпан яйчников резерв - Тема 2

• 13 702
  • 237
  •   1
Отговори
# 210
Аз вече няколко пъти ти казах към кого да се насочиш, не искам да потретвам.
Не си при правилните лекари.

Последвах съвета и успях да се запиша за д-р Калчев на 26 ноември .

# 211
А кога се записахте, че така ранен месец Ви определиха?

# 212
Освен това жената каза че е пуснала генетични изследвания, за които е била насочена. Има определени генетични заболявания които водят именно до ранна менопауза. Хубаво е да се проверяват добре нещата и да се взима второ/трето мнение, но също и да не го изкарваме, че е супер нормално това което й се е случило и гаранция всичко ще се оправи. Както писа файр тоя фсх няма как вече да стане 5, лошото е че и 15 едва ли ще стане. Аз самата съм след няколко месечен прием на противозачатъчни и на първия цикъл без тях хормоните са ми абсолютно същите като преди. Нито фсх ми е нагоре, нито амх надолу. А и подобен тип операции обикновено влияят само на амх стойността. Ако иска да сподели жената колко нормални са били хормоните преди въпросната интервенция

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 15:43 от AlisonParker

# 213
Освен това жената каза че е пуснала генетични изследвания, за които е била насочена. Има определени генетични заболявания които водят именно до ранна менопауза. Хубаво е да се проверяват добре нещата и да се взима второ/трето мнение, но също и да не го изкарваме, че е супер нормално това което й се е случило. Както писа файр тоя фсх няма как вече да стане 5, лошото е че и 15 едва ли ще стане. Аз самата съм след няколко месечен прием на противозачатъчни и на първия цикъл без тях хормоните са ми абсолютно същите като преди. Нито фсх ми е нагоре, нито амх надолу. А и подобен тип операции обикновено влияят само на амх стойността. Ако иска да сподели жената колко нормални са били хормоните преди въпросната интервенция

Това е от миналата година .

# 214
За съжаление нищо нормално няма в тези изследвания. Фсх е толкова нисък (изкуствено занижен) защото естрадиола е прекалено висок- всичко това е било така заради въпросната киста, която в последствие е оперирана. Реално нямаш идея колко е бил истинския фсх.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 15:59 от AlisonParker

# 215
Никога няма да разбера и затова ще гледам да взема няколко мнения по въпроса и ако има предпоставки (утре ще видим спермограмата )ще се насоча към ДЯ да се запиша в листа за чакане ,  няма какво да се бавя . Също се замислям за осиновяване като опция , но за целта видях, че има други групи. Благодаря на всички за моралната подкрепа , беше ценна за мен защото нямаше с кой да споделя и да намеря истинско разбиране.

# 216
Аз съм с АМХ 0,11, изследвах го миналата седмица на 10 ден, назначиха ми го след преглед на ехограф и съм в шок… сега чакам с нетърпение да изследвам и FSH…, на 38 съм, нямам деца, един мисед в 9 г.с, когаъо бях на 27… с толкова нисък резерв едва ли някой ще се навие на инсеминация, нали?

# 217
Ако имате цикъл, поне 1-2 антрални фоликула  на 2-3 ден от менструацията,  няма пречка за инсеминацията чисто технически. Могат да побутнат нещата с таблетки.

# 218
Благодаря ви за опгимизма, понеже доста изчетох и общо взето всичко клони към донорска яйцеклетка… а някак ми се иска първо да опитам със свои… Дори и ChatGPT не спира да ми повтаря кал едва ли не съм в менопауза…

quote author=hardcandy

link=topic=1665512.msg50216253#msg50216253 date=1758054305]
Ако имате цикъл, поне 1-2 антрални фоликула  на 2-3 ден от менструацията,  няма пречка за инсеминацията чисто технически. Могат да побутнат нещата с таблетки.
[/quote]
Ако имате цикъл, поне 1-2 антрални фоликула  на 2-3 ден от менструацията,  няма пречка за инсеминацията чисто технически. Могат да побутнат нещата с таблетки.

# 219
Важен е прегледа при репродуктивния лекар  и обсъждане кой е най-добрия и резултатен вариант за вас. Ако се задава овулация може да се пробва, но партньорът трябва да е с много добра спермограма. Като цяло от значение са фоликулите в началото на месеца и каква възмжност дават за работа с тях. Не се вторачвайте в тоя амх. Ясно е, че времето ви пристиска, затова си направете план.

# 220
Аз съм с АМХ 0,11, изследвах го миналата седмица на 10 ден, назначиха ми го след преглед на ехограф и съм в шок… сега чакам с нетърпение да изследвам и FSH…, на 38 съм, нямам деца, един мисед в 9 г.с, когаъо бях на 27… с толкова нисък резерв едва ли някой ще се навие на инсеминация, нали?

Рядко пиша, повече следя темите, но само исках да ви кажа да не се отчайвате и да не се шашкате толкова само покрай стойностите на АМХ.

Преди три години (бях на 38 години) АМХ ми беше 0.2, после го тествах след около година - беше 0.1, след което реших, че повече няма да тествам понеже ме беше страх от резулатата. Миналия месец го пуснах покрай други изследвания (на 41г съм вече) и излезе 0.5. Витамин Д ми е на долна граница (чела съм, че той го вдига малко).

Вече наистина започнах да си мисля, че отразява моментното състояние на яйчниците, нямам друго обяснение защо иначе ще има такава разлика. Последните месеци съм взимала само една добавка, която подобрява митохондриалната функция, нищо друго от нещата, които се препоръчват за резерва (като витамин Д, Q10, омеги и тн) не приемам. Нямам идея има ли връзка или просто този АМХ си варира, както си реши.🤔

# 221

Рядко пиша, повече следя темите, но само исках да ви кажа да не се отчайвате и да не се шашкате толкова само покрай стойностите на АМХ.

Преди три години (бях на 38 години) АМХ ми беше 0.2, после го тествах след около година - беше 0.1, след което реших, че повече няма да тествам понеже ме беше страх от резулатата. Миналия месец го пуснах покрай други изследвания (на 41г съм вече) и излезе 0.5. Витамин Д ми е на долна граница (чела съм, че той го вдига малко).

Вече наистина започнах да си мисля, че отразява моментното състояние на яйчниците, нямам друго обяснение защо иначе ще има такава разлика. Последните месеци съм взимала само една добавка, която подобрява митохондриалната функция, нищо друго от нещата, които се препоръчват за резерва (като витамин Д, Q10, омеги и тн) не приемам. Нямам идея има ли връзка или просто този АМХ си варира, както си реши.🤔
Аз също спрях да изследвам АМХ.. не ми е бил повече от 0.8 от поне 3 години. Вече съм на 42 г.
На последния преглед ( в който отново съм с ЗФ, се видяха и повече антрални- по 4-6 в яйчник), вероятно защото съм към края на МЦ... за съжаление, но по мнение на лекаря сега съм щяла да имам по-високо АМХ. И аз смятам, че не е меродавно, освен ако не се използва за изискванията за инвитро процедурите за фонда.

# 222
Според вас PRP на яйчниците дали ще повдигне малко АМХ?

# 223
Според вас PRP на яйчниците дали ще повдигне малко АМХ?
Мисля, че е строго индивидуално. При някои жени, наистина има подобрение.
Позволявам си да препоръчам две книги, на дамите, като мен тук.
Има доста пълна информация, за влиянието на хормоните, в следствие на ранни признаци за менопауза и ИЯР и изобщо, информация, която няма да получите, поднесена на толкова лесен език никъде.
Имам предвид ",Наръчник за регулиране на хормоните" -Лара Брадън

Другата, от която сами можете да прецените, според вашето състояние какви добавки да приемате за подобряване яйчниковия резерв е: 《Всичко започва с яйцето》 | Ребека Фет
И двете книги са страхотни!
Предполагам, че сте ги споменавали и преди тук, но реших че може да са от полза на някоя дама, подобно на мен, която търси отговори, защо на нея се случва.. и има ли нещо, което може да се направи.

# 224
Благодаря ви. Оказа се, че има дефицит на витамин Д, изписаха ми 20 000 седмично+Q10… та да видим. Аз истински се притеснявам, защото нямам деца

[/i]quote author=Elly_b link=topic=1665512.msg50219539#msg50219539 date=1758124577]

[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт