Изчерпан яйчников резерв - Тема 2

• 14 138
  • 243
  •   1
Отговори
# 90
То пак се нарича изкуствено оплождане. Няма да ти прави стимулация. Ще ги дебнете на естествен цикъл, в твоя случай ако тръгне доминантен фоликул от един от двата антрални, ще се опита да го пунктира, ако има читава яйцеклетка в него, ще се опитат да я оплодят и ще ти я върнат евентуално. Бавен и тегав процес, и скъп. Цветната снимка и спермограмата са задължителни.

# 91
Аз пих хапчета и прахчета. Правя 2-3 малки фоликули, правя доминантен 20мм, пробвахме и по естествен път и инсеминация и нищо. Явно празен фоликул.

# 92
  • Пловдив
Хора, моля ви, който поразбира, как се тълкува този инхибин? Точно на 31 и 1-ви не върви да звъня на лекарите да ги притеснявам.

# 93
Много странни резултати при наличие на два антрални фоликула. Дано някой друг има обяснение.

# 94
  • Пловдив
Да, при 2 антрални и амх 0.02.

Но какво означава посоката, в която е завишен? По-добро или по-лошо говори?

Висок инхибин (сега прочетох), може да се свързва с поликистоза или гранулозен клетъчен тумор (но тогава е сто пъти над нормата). И да гадая, няма особен смисъл, но доста странно на база другите изследвания.

Много странни резултати при наличие на два антрални фоликула. Дано някой друг има обяснение.

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 16:19 от svetlana manoleva

# 95
Докато чакам плънката на сармите да се задуши намирам това:

И това:

Като второто е от pubmed.

# 96
  • Пловдив
Доколкото разбрах, показва добър отговор към стимулации.
Но от трите - инхибин, антимюлеров и фоликулометрия, третото си е най-достоверно, нали?

# 97
Винаги като са ме гледали на 3-4 ден не са коментирали нищо друго освен какво виждат на ехографа. Та за тях това е меродавно, всичко друго е някакъв ориентир, който варира доста.

# 98
  • Пловдив
На ден 3 от цикъла д-р Петрова вижда 2 фоликула.

На 7 ден от цикъла имах час за вторичен преглед при д-р Танев, който вижда един голям (първоначално не видя друг, но след информацията от колежката му, допълни, че има и един мъничък). Та според него, това е необичайно, странно, нетипично, излизало, че на ден 7 съм в овулация и това не били нови фоликули, а останали от предишен цикъл, и в тях сигурно нямало нищо.

Чуди се той, чуди. Въпросния (! Над горна граница) инхибин коментира, че показвал изчерпан резерв, както и амх-то (0.02).

Понеже Амх в две лаборатории излезе достоверно (0.02 и 0.03), то резултатът 0.4 от преди 6 месеца бил вероятно лабораторна грешка.

Сега аз на кого да вярвам, това нови фоликули ли са, или задържани?

# 99
На тези ехографски прегледи казаха ли ти размерите на фоликулите?

Не е нужно първото изследване на АМХ да е било грешно. Понякога процесът просто е много бърз. Ти спомена, че си над 40г. Нищо странно няма в това развитие на тази възраст.

Имам чувството, че ти се иска някой да ти каже, че това не ти се случва и всичко ще се случи както ти се иска. Съжалявам, но на тези години просто вероятността не е голяма и прогресивно намалява. Ако сте сериозни в желанието си за дете направете си и двамата всички необходими изследвания като подготовка за инвитро и не се бавете много, да не останеш съвсем без фоликули. Вярвам знаеш, че наличието на фоликул само по себе си нищо не гарантира, тъй като е възможно качеството да не е добро. А и не знаем какво е положението при мъжа ти…

# 100
Светлана Подбирай малко повече лекарите. Повечето хал хабер си нямат от изчерпан резерв. Същите фоликули са си, естествено че на 7 ден единия от тях вече е голям (лекаря е видял, че е голям не че е спукан за каква овулация в съшия ден говори, ако изобшо има такава е била след 1-2 дни) , фсх е хвръкнало в небесата и е фоликула е пораснал бързо, при изчерпан резерв се случва точно това, овулацията винаги е много рано, за това и самия цикъл се скъсява и идва през 23-24 дни….
Другото е написано над мен

# 101
На ден 3 от цикъла д-р Петрова вижда 2 фоликула.

На 7 ден от цикъла имах час за вторичен преглед при д-р Танев, който вижда един голям (първоначално не видя друг, но след информацията от колежката му, допълни, че има и един мъничък). Та според него, това е необичайно, странно, нетипично, излизало, че на ден 7 съм в овулация и това не били нови фоликули, а останали от предишен цикъл, и в тях сигурно нямало нищо.

Чуди се той, чуди. Въпросния (! Над горна граница) инхибин коментира, че показвал изчерпан резерв, както и амх-то (0.02).

Понеже Амх в две лаборатории излезе достоверно (0.02 и 0.03), то резултатът 0.4 от преди 6 месеца бил вероятно лабораторна грешка.

Сега аз на кого да вярвам, това нови фоликули ли са, или задържани?

Aман от безхаберни лекари. Амх може да падне бързо да и то не е важно защото е на база фоликули всеки месец моце да се мени. Инхибина да показва ама и двете не показват колко още има останали. И да както Алисон казва понякога растат бързо заради фсх,ако и лх се е дигнало бързо става овулация, но естрогена ще покаже дали има нещо в тоя фоликул. Тоя доктор как разбра че е празен незнам освен да има рентгеново зрение. А как прецени че са от предния останали също не знам след като не те е следил и не е гледал и хормони. ПФФФФФФФФ.........

# 102
Момичета, да питам и тук..
Момичета, случвало ли ви се е.. след прием на Дуфастон, цикъла да бъде оскъден (по принцип е обилен). След това, днес е 16 ден от МЦ и отново имам кървене(ярка кръв) като цикъл.. доста странно. Вече продължава 2-3 дни.
на 41 г, боря висок естрадиол и високи нива на ФСХ и ЛХ. 
Правя ЗФ след овулация, засякоха се на прегледите. И сега не съм ходила на преглед,  от миналия месец и не знам какво е положението.
Имам супер ниско АМХ, правя по 1-2 фолукула, досега съм правила една стимулация с летрозол, преди време, но нищо не стана. Не правя инвитро,
Не знам вече как да ги реглуирам тези хормони.
Не съм във Българя и и веднага не мога да отида на преглед, реших да ви питам и вас за мнение.

# 103
Случват се такива неща в предменопаузата. Не знам какво очакваш точно да чуеш, без преглед е само гадаене…

# 104
Случват се такива неща в предменопаузата. Не знам какво очакваш точно да чуеш, без преглед е само гадаене…
Ами да , знам че е част от предменопауза, но ми се случва за пръв път - по оскъден цикъл и втори цикъл след това в един месец. Преглед ще направя, разбира се, но то аз последно имах преглед в средата на декември, дори поредица от такива в последните 2-3 месеца съм всяка седмица за проследявана на цикъл, за задържани и какво ли още не.. Вече се чудя какво по-различно ще ми кажат...В момента не съм в страната и до следващата седмица няма да мога да отида и реших да поискам и мнение тук.

Общи условия

Активация на акаунт