Изчерпан яйчников резерв - Тема 2

• 14 076
  • 243
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте. Имам един въпрос.на някой случвало ли му се е да има повече атрални фоликули около овулация? Преброяване на атрални на 2 ден от мц 9 бр общо, след няколко дни проследява на ову на екограф се вижда един доминантен +още 6 в едни яйчник+още 5 в другия?

# 136
Да при мен често се случва, веднъж имах само 2 на 2ри ден, отменихме започване на стимулация заради малкия брой, няколко дни по късно преброихме още 4 броя. Последния път имах 6 в левия яйчник, другия беше заспал, след 3 дни и в десния имаше още 4 или 5, така че не е нещо необичайно.
Здравейте. Имам един въпрос.на някой случвало ли му се е да има повече атрални фоликули около овулация? Преброяване на атрални на 2 ден от мц 9 бр общо, след няколко дни проследява на ову на екограф се вижда един доминантен +още 6 в едни яйчник+още 5 в другия?

# 137
Да при мен често се случва, веднъж имах само 2 на 2ри ден, отменихме започване на стимулация заради малкия брой, няколко дни по късно преброихме още 4 броя. Последния път имах 6 в левия яйчник, другия беше заспал, след 3 дни и в десния имаше още 4 или 5, така че не е нещо необичайно.
Благодаря. Явно варират. Изглежда само проследяване по време на мц не може да даде реалната бройка или аз така си мисля.

# 138
Здравейте, момичета!

Началото на 2023 (29г) пусках хормони съответно резултатите бяха :
LH - 3.02
FSH - 6.87
АМХ- 1.3

Имам малко дете на годинка и 4 месеца, съответно от половин година насам, цикъла ми стана много хаотичен - или ще дойде на 21 ден, или на 30..акомпаниран с зацапване по 2-3 дена преди това. Очаквах нещо да не са в час хормоните, ама леко се шашнах като видях резултата. В момента съм на 31г:
LH - 7.12
FSH - 13.7

Предвид възрастта ми, сякаш ми се струват не много добре. Не съм пускала АМХ сега, ама сега ме е яд, защото можех да имам по-ясна картинка. Чудя се да се консултирам ли и с ендокринолог или АГ ще е достатъчно?

# 139
Здравейте, момичета!

Началото на 2023 (29г) пусках хормони съответно резултатите бяха :
LH - 3.02
FSH - 6.87
АМХ- 1.3

Имам малко дете на годинка и 4 месеца, съответно от половин година насам, цикъла ми стана много хаотичен - или ще дойде на 21 ден, или на 30..акомпаниран с зацапване по 2-3 дена преди това. Очаквах нещо да не са в час хормоните, ама леко се шашнах като видях резултата. В момента съм на 31г:
LH - 7.12
FSH - 13.7

Предвид възрастта ми, сякаш ми се струват не много добре. Не съм пускала АМХ сега, ама сега ме е яд, защото можех да имам по-ясна картинка. Чудя се да се консултирам ли и с ендокринолог или АГ ще е достатъчно?

Пуснете си и витамини и щитовид жлеза и посетете ендокринолог и АГ

# 140
Здравейте и от мен ! На 39 съм и от 36г  до сега съм с 2 мисед и 3 стимулации.. 1вата не се оплоди, 2рата до бластоцист стигна и след пид излезе с аномалия .. а 3 тия път ме изпържиха с голяма доза стимулация и не порастнаха .. всичко това в Турция. Сега съм с резерв  АМХ 0.10 .. и съм много отчаяна съсипа ме това амх.. Тсх 0.879 , FSh 8.58, estradiol 215. Има ли шанс според вас и има ли някой с такива стойности да е успял естествено .. този месец на 14 ден лигавицата ми беше 2.7 незнам дали ще ми дойде пия чай от бял равнец но незнам дали не го започнах късно. На вас помага ли ви за цикъла .. до преди последната стимулация си имах редовен цикъл на 28 дни и след това се случи нещо с мен и дръпнах назад. Ту се сривам ту се изправям и търся надежда 😔💔. Пия и доста добавки омега 3 , витамин Е, витамин К , желязо, цинк от скоро, витамин Д вече незнам какво да правя. Този месец няма фоликули няма и овулация.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 15:43 от A`Z

# 141
Този бял равнец не знам колко ще ти помогне.Последният път,когато го пих има доста обилно кървене.По- добре поръчай си това , сутрин и вечер по една лъжица в мюсли с кисело мляко или нещо подобно, понеже е много горчиво. https://www.futunatura.bg/shatavari?gad_source=1&gbraid=0AAAAApc … Qf5EaAkOZEALw_wcB
И това също е много полезно: https://www.futunatura.bg/cherna-maca-seksualnost?_gl=1*1fpfbea*_up*MQ..*_gs*MQ..*_ga*MTM4MTQ0MDg2NS4xNzQ1NjcxODgx*_ga_24DJG7VN9J*MTc0NTY3MTg4MC4xLjAuMTc0NTY3MTg4MC4wLjAuMA..*_ga_DG1DW5GG86*MTc0NTY3MTg4MS4xLjAuMTc0NTY3MTg4MS4wLjAuMA..&gclid=Cj0KCQjw4cS-BhDGARIsABg4_J05XHnbDcXJjJAgPeMzSJdleLnT_c2ipYz18R5b7oMO2SQYzw9Qf5EaAkOZEALw_wcB&gbraid=0AAAAApcartDf7Sio2-GBIEvo3wB0fmXAk

Има го на прах..него може да си намериш в био магазините https://www.futunatura.bg/bio-cherna-maka?_gl=1*1j1s6we*_up*MQ..*_ga*MTA0MTQ4MjE1LjE3NDU2NzIxNDU.*_ga_24DJG7VN9J*MTc0NTY3MjE0NS4xLjAuMTc0NTY3MjE0NS4wLjAuMA..*_ga_DG1DW5GG86*MTc0NTY3MjE0NS4xLjAuMTc0NTY3MjE0NS4wLjAuMA..

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 15:56 от Kira55

# 142
Здравейте! Може ли да ми кажете каква стимулация сте имали? Моето АМХ удари 0.01, отказах се и купихме ДЯ.Сега предстои да разиграя театър, че ще ми трябват пункция на ЕЦ, а не збам как се случва. Може ли стимулацията да е хапчета или винаги е инжекции? Може ли да се пие алкохол?

# 143
Естествен цикъл обикновено се прави или с хапчета, или без нищо (само Цетротод за задържане на ЛХ и таймираща инжекция, примерно Овитрел или Хориомон). Моите бяха такива, защото пробвахме с хапчета и не реагирах. В този случай обаче, обикновено се вади само 1, максимум 2 яйцеклетки, защото няма как на напълно естествен цикъл да тръгнат повече фоликули. С хапчета могат да се извадят повече (4-5 примерно). Пробвала съм по веднъж с Клостилбегит и Фемара. Не помня обаче как точно ги пих. Май от 3-ти ден на цикъла за 5 дни. Нека някой, който е правил по-скоро да каже.
За алкохола не мога да помогна, защото аз не пия абсолютно никакъв алкохол. Blush
П. С. Имала съм и уж естествен цикъл с инжекции, но тогава докторът ми ги включваше само за 3-4 дни, колкото да подбутне фоликулите. С Гонал и най-вече Фостимон.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 23:18 от Bobby®

# 144
  • София
Аз нещо не разбрах пред кой трябва да се играе театър?
Ако ще правите оплождане на ДЯ то първо я оплождате, изчаквате да се развие ембрион и после правите трансфер по план на доктора - свеж или замразен.

# 145
За да се направи свеж трансфер трябва цикъла на донорката и на реципиентката да се синхронизират предварително, а това в България не се прави (мисля) Иначе и аз не знам пред кой ще се играе тия театър, повечето хора не се обясняват чак с такива подробности как им протича инвитро процедурата дори пред близките си. И не, не се пие алкохол по време на стимулация дори само с с хапчета. И понеже нали ще играеш театър - пункцията се прави под пълна упойка.

# 146
Има жени, които не желаят близките и познатите им да знаят, че инвитрото е с донорски материал. А вече доста хора прибягват до инвитро и ако има такива познати може да разпитват повече. Мен на работа непрекъснато ме разпитваха като имам пункция. Честно казано, много ми беше неприятно, но хората не се усещат и понякога прекаляват с разпитването.

# 147
Като ти е неприятно, било то с или без донорска, отказваш да коментираш и да ги информираш. Това са лични неща все пак, чак да се разиграва театър не мисля че е нужно. Дори да става въпрос за друго лечение, а не инвитро, човек не е нужно да дава отчет с подробности

# 148
  • Be realistic - plan for a miracle.
Прави се и в България синхронизирането на донорката и пациентката, разбира се, но когато е свеж трансфер (не замразени пакети от чужбина).
Иначе и аз мисля като Алисън. Защо трябва да се играе театър? За процедурите ми и за интервенциите ми по дни и часове знае един човек: мъжа ми. Останалите научават когато има нещо за казване, което ги засяга като информация - тоест, само бременност бих съобщила вече, как съм стигнала до нея си е моя работа и мой път.
Друг е въпроса, ако живеете заедно със свекърите примерно и ден по ден се знае къде ходиш и защо, което вече е кофти казус.
Пък на работа чак театър… това си е огромен данък обществено мнение - защо, кому е нужно? Едно културно “Ще кажа когато има нещо за казване” с усмивка ти решава въпроса. Още повече, че има и суеверие човек да не си разказва прекалено много нещата, докато не се случат. Изиграй го и по тая линия и си свиркай.

# 149
За мен е странно човек да споделя толкова лични неща с колегите си. Ако не знаят, няма как да разпитват.

Общи условия

Активация на акаунт